Acasă Stiri Noi senzori foto Samsung de 12MP și 24MP pentru smartphone-uri

Noi senzori foto Samsung de 12MP și 24MP pentru smartphone-uri

Viitoarele smartphone-uri de la Samsung pot veni cu senzori foto foarte subțiri și în același timp cu rezoluție mai mare, de 12MP și respectiv 24MP.

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a emis un comunicat de presă pentru a anunța două noutăți în portofoliul său. Este vorba de două camere foto uluitoare.

Camera foto Dual Pixel ISOCELL Fast 2L9 vine cu o rezoluție de 12 MP, este aceeași cu cea existentă pe telefoanele emblematice precum Galaxy S8 / S8+ sau Galaxy Note 8, dar cu o dimensiune mai mică, de 1,28 μm (micron), în loc de dimensiunea actuală de 1,4 μm. În general ochiul uman poate distinge dimensiuni doar mai mari de 25 microni.

Cealaltă cameră foto este ISOCELL Slim 2X7 cu o rezoluție de 24MP și o dimensiune ultra-mică de 0,9 μm cu tehnologie Tetracell.

Acest lucru ar putea însemna că zona camerei din spatele a telefonului va avea mai mult spațiu pentru un alt modul într-o configurație cu două camere. Ceea ce ne interesează este că noua unitate foto de 12 MP va utiliza tehnologia Samsung Dual Pixel doar pentru focalizarea ultrarapidă, cum ar fi cele folosite de telefoanele Galaxy de vârf, pentru atingerea efectelor de profunzime a fotografiilor și a modului portret.

Celălalt nou senzor foto, un extraordinar ISOCELL Slim 2X7 cu o rezoluție de 24MP, aceasta ar fi o rezoluție record pentru Samsung dacă va ajunge într-un telefon. ISOCELL Slim 2X7 este, aparent, primul senzor din industrie care are o dimensiune sub 1,0 microni.

Micrometru sau micron simbolizat cu µm, este un submultiplu al metrului, unitatea de măsură pentru lungime în Sistemul Internațional. Un micrometru este egal cu 1×10⁻⁶ dintr-un metru sau a mia parte dintr-un milimetru (1/1000 mm). Un fir de păr uman este de aproximativ 70-100 µm. O globulă roșie din sânge are un diametru de cca. 7 µm.

În plus, dimensiunea redusă a senzorului de 0,9 μm permite ca un senzor de imagine de 24MP să fie montat într-un modul de cameră mai subțire, permițând smartphone-urilor premium să ofere camere de înaltă rezoluție într-un design foarte subțire și elegant.

Acest lucru ar permite modelului de 24 MP să fie montat în cel mai subțire dintre smartphone-urile Samsung sau să fie combinat cu noul senzor de 12 MP într-un set de camere duale care ar necesita mai puțin spațiu decât în recentul Galaxy Note 8.

Tehnologia Tetracell, permite senzorului să facă fotografii mai luminoase în medii cu lumină scăzută și mai detaliate în medii bine iluminate.

Samsung ISOCELL Fast 2L9 și ISOCELL Slim 2X7 sunt noi senzori de imagine care utilizează pe deplin tehnologia avansată a pixelilor de la Samsung și sunt extrem de versatili deoarece pot fi plasați atât în față, cât și în spatele unui smartphone„, a declarat Ben K. Hur, vicepreședinte LSI Marketing la Samsung Electronics.

Deoarece Samsung Galaxy S9 este viitorul mare star de la firma sud-coreeană și aproape sigur va avea o cameră dublă, unul sau ambii dintre acești noi senzori prezentați de Samsung ar putea să apară în următorul telefon mobil Samsung.

Stiri

Cum să mutați bara URL în partea de jos pe ecran la browserul Samsung Internet

Samsung Internet este browserul stoc pentru fiecare telefon și tabletă Galaxy produsă de compania Samsung. Este foarte simplu de utilizat, puteți opta...

Cele mai bune caracteristici pentru telefoanele Samsung cu One UI 4.0

One UI 4 este următoarea iterație a interfeței Samsung care se bazează pe Android 12. Interfața companiei coreene a parcurs un drum...

Mai multe funcții noi vin cu Snapdragon 8 Gen 1 pe telefoanele Android

Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 al companiei Qualcomm este oficial și este întors pe toate părțile în privința performanțelor. Dacă vreți un...

Iată cele mai populare zece emoji ale anului 2021! 😂

Folosirea de emoji pentru a exprima diferite emoții pe smartphone-uri este o practică zilnică pentru toți utilizatorii indiferent de telefon. Consorțiul Unicode...

Actualizare seria Galaxy S21, remediază eroarea video WhatsApp

Acum o săptămână sau două, seria Galaxy S21 a primit upgrade la interfața Samsung One UI 4.0 bazată pe Android 12. Deși...

Cum să aveți grijă de un telefon certificat IP68 pentru rezistență la apă

Avem un sentiment de siguranță când ne prinde ploaia și aveam telefonul la noi, mai ales atunci când acesta este certificat IP68....

Mai multe telefoane Galaxy vor fi rezistente la apă în 2022 dar tabletele nu

Rezistența la apă este o caracteristică care nu apare suficient de des în titluri. Cu toate acestea, cei doi mari jucători din...