Acasă Stiri Noi senzori foto Samsung de 12MP și 24MP pentru smartphone-uri

Noi senzori foto Samsung de 12MP și 24MP pentru smartphone-uri

Viitoarele smartphone-uri de la Samsung pot veni cu senzori foto foarte subțiri și în același timp cu rezoluție mai mare, de 12MP și respectiv 24MP.

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a emis un comunicat de presă pentru a anunța două noutăți în portofoliul său. Este vorba de două camere foto uluitoare.

Camera foto Dual Pixel ISOCELL Fast 2L9 vine cu o rezoluție de 12 MP, este aceeași cu cea existentă pe telefoanele emblematice precum Galaxy S8 / S8+ sau Galaxy Note 8, dar cu o dimensiune mai mică, de 1,28 μm (micron), în loc de dimensiunea actuală de 1,4 μm. În general ochiul uman poate distinge dimensiuni doar mai mari de 25 microni.

Cealaltă cameră foto este ISOCELL Slim 2X7 cu o rezoluție de 24MP și o dimensiune ultra-mică de 0,9 μm cu tehnologie Tetracell.

Acest lucru ar putea însemna că zona camerei din spatele a telefonului va avea mai mult spațiu pentru un alt modul într-o configurație cu două camere. Ceea ce ne interesează este că noua unitate foto de 12 MP va utiliza tehnologia Samsung Dual Pixel doar pentru focalizarea ultrarapidă, cum ar fi cele folosite de telefoanele Galaxy de vârf, pentru atingerea efectelor de profunzime a fotografiilor și a modului portret.

Celălalt nou senzor foto, un extraordinar ISOCELL Slim 2X7 cu o rezoluție de 24MP, aceasta ar fi o rezoluție record pentru Samsung dacă va ajunge într-un telefon. ISOCELL Slim 2X7 este, aparent, primul senzor din industrie care are o dimensiune sub 1,0 microni.

Micrometru sau micron simbolizat cu µm, este un submultiplu al metrului, unitatea de măsură pentru lungime în Sistemul Internațional. Un micrometru este egal cu 1×10⁻⁶ dintr-un metru sau a mia parte dintr-un milimetru (1/1000 mm). Un fir de păr uman este de aproximativ 70-100 µm. O globulă roșie din sânge are un diametru de cca. 7 µm.

În plus, dimensiunea redusă a senzorului de 0,9 μm permite ca un senzor de imagine de 24MP să fie montat într-un modul de cameră mai subțire, permițând smartphone-urilor premium să ofere camere de înaltă rezoluție într-un design foarte subțire și elegant.

Acest lucru ar permite modelului de 24 MP să fie montat în cel mai subțire dintre smartphone-urile Samsung sau să fie combinat cu noul senzor de 12 MP într-un set de camere duale care ar necesita mai puțin spațiu decât în recentul Galaxy Note 8.

Tehnologia Tetracell, permite senzorului să facă fotografii mai luminoase în medii cu lumină scăzută și mai detaliate în medii bine iluminate.

Samsung ISOCELL Fast 2L9 și ISOCELL Slim 2X7 sunt noi senzori de imagine care utilizează pe deplin tehnologia avansată a pixelilor de la Samsung și sunt extrem de versatili deoarece pot fi plasați atât în față, cât și în spatele unui smartphone„, a declarat Ben K. Hur, vicepreședinte LSI Marketing la Samsung Electronics.

Deoarece Samsung Galaxy S9 este viitorul mare star de la firma sud-coreeană și aproape sigur va avea o cameră dublă, unul sau ambii dintre acești noi senzori prezentați de Samsung ar putea să apară în următorul telefon mobil Samsung.

Stiri

Dispozitivele Galaxy care vor primi actualizarea Android 12 și One UI 4.0

Interfața One UI 4.0 nu a fost momentan confirmată oficial, dar dacă Samsung nu decide să facă schimbări drastice filozofiei de proiectare...

Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor...

Telefoanele Samsung care au primit patch-ul de securitate din august 2021

Actualizările Android încă nu sunt perfecte, dar vedem că lucrurile se îmbunătățesc de la an la an. Samsung a avut până recent...

Televizoarele Samsung QNED vor avea cea mai bună imagine de pe piață

Samsung Display se concentrează pe asigurarea uniformității în ecranele QNED, tehnologia are „cele mai bune caracteristici” pentru afișare din lume, spune UBI...

Au apărut specificațiile la Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4

Am văzut destul de multe zvonuri și scurgeri despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic până acum. Ei bine,...

Samsung Galaxy Watch 4 Classic a apărut în noi fotografii

Înaintea lansării oficiale pe care o așteptăm pe 11 august, începem să avem o imagine completă și a lui Samsung Galaxy Watch...

Samsung ocupă locul cinci mondial pe piața Chromebook în Q2 2021

Samsung Electronics a fost al cincilea cel mai mare furnizor de Chromebookuri din lume în al doilea trimestru al anului. Datele au...