Acasă Stiri Senzori foto noi de la Samsung pentru camere de 32 și 48...

Senzori foto noi de la Samsung pentru camere de 32 și 48 MP

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia semiconductorilor avansați, a prezentat doi noi senzori de imagine. Aceștia sunt de înaltă rezoluție și se vor regăsi probabil în diverse smartphone-uri de ultimă generație. Dimensiunea acestora este foarte mică 0,8 microni și combinată cu tehnologiile ISOCELL Plus și TetraCell sporesc claritatea și detaliile fotografiilor.

Unul dintre senzori se numește Samsung ISOCELL Bright GM1 și oferă o rezoluție de până la 48 megapixeli. În timp ce Samsung ISOCELL Bright GD1 oferă o rezoluție de 32 de megapixeli, conform site-ului WinFuture.de. Samsung utilizează aici tehnologia Isocell Plus pentru a evita împrăștierea luminii, ceea ce ar afecta în mod semnificativ calitatea imaginii. De asemenea, Samsung folosește tehnologia TetraCell, pentru o sensibilitate sporită și o rezoluție mai mare. Samsung ISOCELL Bright GM1 și ISOCELL Bright GD1 vor revoluționa fotografiile pe smartphone-uri.

Dat fiind că aparatele foto devin o caracteristică distinctivă în dispozitivele mobile de astăzi, producătorii de smartphone-uri se confruntă cu provocarea de a pune mai multor camere în design-urile elegante ale celor mai recente nave emblematice. La o dimensiune redusă, noii senzori oferă o flexibilitate sporită a designului, permițând producătorilor de module foto de cameră să construiască module mai mici sau să împacheteze mai mulți pixeli în modelele existente. Astfel pot să permită producătorilor de smartphone-uri să maximizeze utilizarea spațiului în telefoanele inteligente.

Inovație și performanță cu noii senzori de imagine

Cererea de senzori de imagine ultra-mici și de rezoluție înaltă crește, pe măsură ce smartphone-urile evoluează„. A declarat Ben K. Hur, vicepreședinte Marketing System LSI la Samsung Electronics. „Cu senzorii ISOCELL Bright GM1 și GD1 continuăm să promovăm inovația în tehnologiile senzorilor de imagine”.

Samsung SCH-V200 a fost primul telefon produs de Samsung cu o cameră foto integrată la spate. A fost lansat în anul 2000. Samsung SCH-V200 avea un ecran LCD TFT de 1,5 inch și o cameră de 0,35 MP. Telefonul Kyocera VP-210 introdus în mai 1999, este considerat ca fiind „Primul telefon mobil cu cameră foto”.

Cei doi noi senzori ISOCELL-Bright pot sprijini, stabilizarea electronică a imaginii (EIS) pentru captarea rapidă și precisă a imaginii. ISOCELL Bright GD1 are o caracteristică, high dynamic range (HDR), interval dinamic ridicat. HDR este pentru o expunere mai echilibrată, culori și detalii mai bogate când se filmează clipuri video, în special în videoclipurile auto-portret.

Menționarea explicită a videoclipurilor auto-portret la ISOCELL Bright GD1, poate dezvălui intenția Samsung să instaleze acest senzor în camerele din față. Astfel, putem specula că așteptăm așa ceva pe  Galaxy S10. La cel puțin unul din cele patru modele așteptăm o cameră frontală de 32 MP.

Noii senzori pentru camere foto Samsung ISOCELL Bright GM1 și GD1 se așteaptă să fie în producție de masă în trimestrul patru 2018.

Stiri

Ecranul OLED de 90Hz al Samsung Display inclus în noile laptopuri ASUS

Samsung Display a anunțat că a început să furnizeze Ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri companiei taiwaneze ASUS. Aceste afișaje Samsung vor...

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...