Seria Galaxy S20 și Note 20 trecute la actualizări trimestriale

73
The Galaxy S20 si Galaxy Note 20
Sursa foto: phonandroid.com

Samsung a făcut public detaliile actualizării de securitate din aprilie 2024. În același timp, compania Samsung a publicat și lista telefoanelor și tabletelor care vor primi doar actualizări de securitate trimestrial. Mai multe smartphone-uri Samsung de ultimă generație vor primi mai puține actualizări de securitate. Este vorba despre seria Galaxy S20 și Note 20, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Flip. Până anul viitor acestea vor primi doar o actualizare la fiecare trei luni.

Cumva acest lucru era de așteptat, aceste telefoane au primit până acum tot ce Samsung le-a promis. Actualizarea de securitate din aprilie a fost lansată doar pe seria Galaxy S24 (luna trecută) și va ajunge la toate dispozitivele compatibile. Dar, mai multe dispozitive mai vechi au fort retrogradate la actualizări trimestriale de securitate, potrivit PhonAndroid. Între acestea sunt două foarte bune serii: seria Galaxy S20 și Note 20. De la un plasture pe lună, se vor trece la un plasture la fiecare trei luni.

Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra, numai când spui aceste nume cunoscătorii modelelor Samsung au o tresărire. Toate sunt telefoane de super-clasă și încă folosite de mulți oameni din toată lumea.

Populația globului a fost de 8.019.876.189 de locuitori la 1 ianuarie 2024. India (are ~17,6% din populația lumii), China, SUA (aproximativ 4,15% din populația lumii), Indonezia și Pakistan sunt cele mai populate țări din lume.

Este ciudată includerea aici a seria Galaxy Note 20, lansată cu șase luni mai târziu decât seria Galaxy S20. Mai multe smartphone-uri de ultimă generație lansate în ultimii ani, printre care și acestea, vor fi, prin urmare, mai puțin bine protejate. Iată lista dispozitivelor Galaxy afectate:

  • Galaxy S20
  • Galaxy S20+
  • Galaxy S20 Ultra
  • Galaxy S20 FE / Galaxy S20 FE 5G
  • Galaxy Note 20
  • Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy Z Flip

Toate smartphone-urile menționate mai sus vor primi ultima lor actualizare de securitate cel puțin în iulie anul viitor. Desigur, actualizările de urgență care corectează o vulnerabilitate critică vor fi implementate instantaneu în caz de nevoie. Rețineți, de asemenea, că seria Galaxy Note 20 ar trebui să primească în mod normal încă 6 luni de actualizări lunare. În prezent, este dificil de știut dacă aceasta este o eroare din partea Samsung sau nu.

Indiferent, toate aceste smartphone-uri se apropie încet de data fatidică. După cei 4 ani de actualizări promise de Samsung, acestea nu va mai fi eligibile pentru patch-uri de securitate din aprilie 2025. Ca de obicei, sfârșitul suportului Samsung va marca începutul vulnerabilității dispozitivelor împotriva atacurilor cibernetice. De la această dată, deși în întregime posibil, veți fi mai expuși dacă folosiți aceste dispozitive. De asemenea, trebuie să subliniem că acestea vor rămâne blocate pe Android 13.