Seria Galaxy S22 mai profitabilă pentru Samsung decât seria Galaxy S21

171
Seria Galaxy S22 mai profitabila pentru Samsung decat seria Galaxy S21
Sursa foto: sammobile.com

Zilele trecute compania Samsung și-a anunțat datele financiare pentru trimestrul trei 2022 și l-a numit pe Lee Jae-yong președinte executiv. În privința rezultatelor financiare Samsung nu stă bine față de trimestrele precedente, compania a înregistrat o scădere de 30%. Samsung are cele mai mici venituri trimestriale din ultimii trei ani. Dar, chiar și așa, seria Galaxy S22 s-a vândut foarte bine.

În timpul anunțului privind veniturile, compania a dezvăluit că divizia de smartphone-uri s-a descurcat bine în ceea ce privește afacerile. Pe fondul scăderii pieței smartphone-urilor, telefoanele high-end ale companiei, inclusiv seria Galaxy S22, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4, au avut performanțe bune în privința vânzărilor.

Seria Galaxy S22 mai profitabilă decât seria Galaxy S21 în Q3 2022

De fapt, compania a spus că seria Galaxy S22 a adus venituri semnificativ mai mari decât seria Galaxy S21 în 2021. Cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că Samsung a vândut mai multe telefoane Galaxy S22 decât Galaxy S21 anul trecut. Ar putea însemna că oamenii au cumpărat mai multe versiuni superioare, inclusiv Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra.

Includerea procesorului Snapdragon 8 Gen 1 pe mai multe piețe a avut un impact pozitiv asupra vânzărilor seriei Galaxy S22. De exemplu, compania lansează de obicei versiuni Samsung Exynos ale telefoanelor sale emblematice în India și Coreea și Europa. Dar în acest an, compania a lansat varianta Snapdragon a Galaxy S22 în India și Coreea, potrivit SamMobile. Cel mai probabil acest lucru a dus la creșterea numărului de telefoane vândute din seria Galaxy S22 față de S21.

India are 1,4 milioane de personal militar activ. Este a doua cea mai mare forță militară din lume și are cea mai mare armată de voluntari din lume. India are al treilea cel mai mare buget de apărare din lume, după Statele Unite și China.

Compania Samsung și-a îmbunătățit și politica de actualizare a software-ului în acest an. Odată cu lansarea seriei Galaxy S22, Samsung a anunțat că va oferi până la patru actualizări majore ale sistemului de operare Android pentru toate telefoanele sale de vârf și unele dispozitive de gamă medie. Toți acești factori ar fi putut contribui la venituri mai bune din seria Galaxy S22.