Seria Galaxy S23 are încă funcția GOS activată implicit

162
Seria Galaxy S23 are inca functia GOS activata implicit
Sursa foto: 9to5google.com

În 2022, Samsung a fost asaltat de indignarea fanilor din cauza GOS – Game Optimizing Service. Acest lucru a redus performanța telefoanelor Samsung Galaxy într-o anumită măsură. Un an mai târziu, acea „funcție” este încă în vigoare, dar pe seria Galaxy S23, funcția GOS este cel puțin opțional.

Când GOS Game Optimizing Service – Serviciu de optimizare a jocurilor a fost descoperit pe telefoanele Samsung, a fost explicat ca o optimizare a software-ului Samsung care ar încetini CPU/GPU-ul atunci când jucați jocuri. Ideea din spatele acestui lucru a fost de a preveni supraîncălzirea telefoanelor în timpul jocurilor. În acest fel telefoanele aveau resursele necesare pentru a rula mai mult timp. În timp ce mulți au considerat că ideea este acceptabilă, principala problemă pe care oamenii au contestat-o ​​a fost că funcția GOS nu a putut fi dezactivată. Ca răspuns, Samsung a emis o actualizare care a permis utilizatorilor să dezactiveze „GOS” prin setările Game Booster.

Funcția GOS încă trăiește pe seria Galaxy S23

Ne așteptam ca Samsung să elimine complet funcția GOS pe telefoanele din seria Galaxy S23. La urma urmei, întreaga serie este livrată cu „Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy” la scară globală. Acest procesor este cel mai rapid din lumea Android și telefoanele din seria Galaxy S23 au o răcire foarte eficientă. Samsung chiar a crescut dimensiunea camerei de vapori care controlează căldura.

Camerele de vapori sunt sisteme de răcire al căror scop este de a disipa căldura. Sunt recipiente metalice plate vidate, umplute cu o cantitate mică de lichid. Când telefonul se încălzește, lichidul se transformă în gaz, se răcește și se condensează.

Potrivit 9to5Google, comutatorul „GOS” încă există în Setări pe cele mai recente telefoane Samsung din seria Galaxy S23. Comutatorul apare sub „Game Booster Labs” și este dezactivat implicit. Aceasta înseamnă că optimizările „GOS” – sau cel puțin o formă de optimizare – sunt activate în mod implicit. Activarea comutatorului vine cu avertismentul că, deși poate îmbunătăți performanța, poate duce și la un dispozitiv general mai fierbinte.

Este bine că utilizatorii Samsung nu vor trebui să aștepte o actualizare pentru a debloca performanța completă a dispozitivului lor. Dar, poate fi și o durere de cap de ce acest lucru este acolo având în vedere îmbunătățirile generale aduse de Samsung la Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra.