Toate modelele din seria Galaxy S24 vor avea cadrul lateral din titan

321
Toate modelele din seria Galaxy S24 vor avea cadrul lateral din titan
Sursă foto: Phonandroid.com

Seria Galaxy S24 care va lansată la începutul anului viitor ar putea folosi un nou material pentru cadrul lateral. O informație de ultimă oră sugerează că Galaxy S24, Galaxy S24+ și S24 Ultra vor avea un cadru de titan. O informație precedentă a afirmat că doar modelul Ultra va veni cu rma lateral din titan. Este clar un pas înainte făcut de Samsung în privința durabilității telefoanelor sale.

Potrivit @Tech_Reve, citat de PhonAndrod, Samsung va opta pentru titan în toate cele trei variante ale Galaxy S24. Potrivit informațiilor sale, Samsung intenționează să producă rame din titan pentru modele standard pe linia sa de producție internă din Vietnam și va primi rame din titan pentru modelele „Plus” și „Ultra” de la două companii partenere.

Rame din titan pentru toată seria Galaxy S24

Sursa sus amintită menționează că nu toate modelele vor primi același tip de titan. Galaxy S24+ și S24 Ultra vor folosi titan cu un strat PVD – Physical vapor deposition – Depunere fizică de vapori. Acest strat este pentru funcții de protecție optice, mecanice, electrice, acustice sau chimice. Galaxy S24 nu va avea un astfel de strat, prin urmare va fi mai predispus la amprente.

Deci, se pare că ramele telefoanelor Galaxy S24 vor fi din titan, dar nu știm dacă va fi aceeași strategie ca Apple. Cel mai probabil ca Samsung să aleagă să nu folosească același titan de grad 5, cum este cel folosit în modelele Apple iPhone 15 Pro, ci pur și simplu un aliaj compus parțial din titan.

Titanul a fost descoperit în 1791. Țara cu cele mai mari rezerve de titan din lume este China, urmată de Australia și India. Principalele țări din lume care care extrag titan sunt China, Mozambic, Africa de Sud, Australia, Senegal și Canada.

Dacă iPhone 15 Pro a trecut de la inox la titan, seria S24 trece de la Armor Aluminium la titan. În acest fel ne așteptăm și la o reducere a greutății pentru cele trei modele Galaxy S24 față de modelele din seria Galaxy S23. Știm deja că Galaxy S24 va cântări 168 de grame, S24+ (195 grame) și Ultra (233 grame). Pentru comparație Galaxy S23 are 168 de grame, Galaxy S23+ (196 grame), iar S23 Ultra are 229 de grame.

Titanul este mai scump decât aluminiul și mai greu de prelucrat. Astfel, ne așteptăm ca noile dispozitive din seria Galaxy S24 să coste mai mult decât predecesorii lor. Cu toate acestea, Samsung ar putea să compenseze această creștere a costurilor de producție cu economii la alte părți ale smartphone-urilor.