Seria Galaxy S24 posibil cu șapte ani de actualizări Android

226
Seria Galaxy S24 posibil cu sapte ani de actualizari Android
Sursa foto: via 9to5google.com

Despre seria Samsung Galaxy S24 tot mai aflăm noutăți chiar dacă este cu doar trei zile înainte de lansare. După foarte multe informații despre design, specificații și caracteristici, acum am aflat și cât va promite Samsung în materie de actualizări de Android și de securitate pentru Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Este posibil ca cele trei telefoane să primească șapte ani de actualizări Android!

Când a lansat seria Pixel 8 compania Google a anunțat că va oferi pentru aceasta actualizări de software timp de până la șapte ani. Imediat au circulat zvonuri că Samsung ar trece la o politică de actualizare a software-ului tot de șapte ani. Samsung a extins relativ recent politica de actualizare la cinci ani pentru dispozitivele noi și mai vechi, așa că sperăm că o perioadă de șapte ani nu ar fi o problemă pentru Samsung.

Recent am aflat de noi funcții care vin în seria Galaxy S24, bineînțeles concentrate pe AI. Aceasta includ „Live Translate” anunțat anterior pentru apeluri telefonice, utilizarea AI pentru a îmbunătăți zoom-ul pe timp de noapte, precum și o funcție „Note Assist” alimentată de AI în aplicația Samsung Notes.

Dar, potrivit 9to5Google mai sunt și două informații interesante. Una dintre ele este despre “Circle to Search – Cerc pentru a căuta”, o nouă funcție alimentată de Google. „Cerc pentru a căuta” este descris ca: „puteți căutați orice imagine, videoclip sau text de pe ecran. Încercuiți, evidențiați, mâzgăliți sau atingeți pentru a identifica ceea ce vă interesează, nu sunt necesare capturi de ecran.”

Deși detaliile nu sunt clare, se pare că aceasta este o nouă formă de Google Lens. Este afișat de Evan Blass și un S Pen când scrie despre “Circle to Search”, între timp ștearsă informația probabil la cererea Samsung, dar nu este clar modul de folosire. În orice caz, este interesant de văzut parteneriatul strâns Google – Samsung, mai ales că Asistentul cu Bard este de așteptat să fie disponibil și pe seria Galaxy S24.

Bard AI este un chatbot conversațional generativ dezvoltat de Google. Bard a fost dezvoltat ca un răspuns la creșterea fulgerătoare a ChatGPT de la OpenAI. Numele Bard vine de la „Bard of Avon” cum a fost numit William Shakespeare.

Dincolo de asta, potrivit AndroidHeadlines, Samsung va merge pe urmele lui Google și va sprijini seria Galaxy S24 cu șapte ani de actualizări Android. Aceasta înseamnă că telefoanele Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra ar putea primi actualizări până la Android 21.

Samsung oferă în prezent pentru telefoanele emblematice și pentru unele mid-range 4 ani de actualizări de Android și 5 ani de securitate. Dar, potrivit sursei de mai sus, Samsung va oferi 7 ani de actualizări majore și de corecții de securitate. Nu este o surpriză, având în vedere că aceasta a fost strategia Google pe Pixel 8. Această informație nu a fost încă confirmată oficial, dar sigur vom afla acest lucru pe 17 ianuarie.