Seria Galaxy S24 va avea o rată de reîmprospătare de 144Hz

305
Seria Galaxy S24 va avea o rata de reimprospatare de 144Hz
Sursa foto: via phonearena.com

Ani de zile, afișajele smartphone-urilor s-au reîmprospătat de 60 de ori pe secundă. Chiar și așa, în cea mai mare parte, utilizatorii au simțit că primesc o experiență plăcută. Primul dispozitiv care are o rată de reîmprospătare mai mare de 60Hz a fost Apple iPad Pro din 2017. Ecranul ProMotion al tabletei a furnizat rate de reîmprospătare de până la 120Hz. Un an mai târziu, telefonul pentru jocuri Razer a devenit primul telefon cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Ultimul zvon spune că ne așteptăm la o rată de reîmprospătare de 144 Hz pentru seria Galaxy S24.

De curând, ratele de reîmprospătare de 90Hz și 120Hz au devenit o tehnologie standard. În ceea ce privește deținătorul recordului actual, telefonul Sharp Aquos Zero 2 are un afișaj care se reîmprospătează de până la 240 de ori pe secundă. Unele dintre cele mai recente modele de ultimă generație de la Motorola au afișaje cu o rată de reîmprospătare de 144Hz. Și conform unui raport „exclusiv” publicat de SamLover, via PhoneArena, seria Galaxy S24 care va fi lansată anul viitor va avea și o rată de reîmprospătare de 144Hz. Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 și Galaxy S23+ ofertă toate o rată de reîmprospătare de 120Hz.

Rată de reîmprospătare de 144Hz pe seria Galaxy S24

Această informație, momentan la nivel de zvon, este greu de respins, deoarece este complet plauzibilă. Trebuie să subliniem că actuala informație nu citează o sursă și nu oferă detalii despre rata de reîmprospătare mai mare pentru seria Galaxy S24. Cu toate acestea, o rată de reîmprospătare de 144Hz este o posibilitate pentru linia emblematică Samsung de anul viitor. Este genul de zvon pe care nu îl poți contesta pentru că este plauzibil. Totuși, am dori să auzim mai multe surse confirmând această informație.

De obicei odată ce ați experimentat o rată de reîmprospătare de cel puțin 90Hz, este aproape imposibil să vă întoarceți la un telefon cu o rată de reîmprospătare de 60Hz. O rată de reîmprospătare mai rapidă înseamnă defilare și tranziții mai fluide pe ecran. În general, utilizatorii ar trebui să aibă o experiență mai bună folosind un telefon cu rata de reîmprospătare mai rapidă.

Rata de actualizare arată cât de des un ecran actualizează numărul de imagini afișate pe secundă. La un ecran cu o rată de refresh ridicată numărul de cadre afișate pe secundă este mare. Cu cât rata este mai mare, cu atât o secvență este mai fluidă.

Sursa sus amintită, enumeră și alte caracteristici așteptate pe seria Galaxy S24. Printre acestea se află inclusiv conexiunea prin satelit. Apple și Huawei au acest tip de conectivitate. Luna trecută șeful Samsung MX, TM Roh, a declarat că “momentan această funcție este prea limitată”, motiv pentru care nu există un serviciu prin satelit pe Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra.

„Când există momentul potrivit, infrastructura și tehnologia [este] gata pentru Samsung Galaxy, pentru divizia noastră de telefonie mobilă, vom lua în considerare în mod activ și adoptarea acestei caracteristici”. A spus TM Roh. Și asta s-ar putea întâmpla anul viitor.