Seria Galaxy S25 cu Snapdragon 8 Gen 4 va fi de neînvins

112
Seria Galaxy S25 cu Snapdragon 8 Gen 4 va fi de neînvins
Sursa foto: nextpit.com

Procesorul Snapdragon 8 Gen 3 a fost lăudat în primul rând pentru îmbunătățirile notabile, în special pentru capacitățile sale AI. Acesta este la bordul seriei Galaxy S24 și va fi pe Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6. Acum sunt informații despre Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, care ar putea mult mai puternic și mai performant decât predecesorul său.

Acestă informație se bazează pe un test de referință realizat pe Geekbench și distribuit de un tipster pe Weibo. Potrivit Nextpit, care citează sursa de care am amintit, Snapdragon 8 Gen 4 a obținut 3.500 de puncte în testul de referință single-core al Geekbench. În acest fel noul cip Qualcomm a depășit viitorul procesor A18 ce va fi în seria Apple iPhone 16 Pro, despre care se estimează că va obține 3.200 de puncte în același test pe Geekbench.

Sursa a adăugat că procesorul neanunțat Qualcomm va învinge și noua generație de cip mobil Apple în multi-core și GPU. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste teste nu a fost confirmat de o altă sursă. Nu trebuie să uităm că viitorul cip Qualcomm, care va fi folosit în seria Galaxy S25, va fi iarăși cu dedicație “For Galaxy”. Deci overclockat și mai puternic decât procesorul standard de generația a patra.

Overclocking-ul este un procedeu prin care o componentă hardware a unui dispozitiv va funcționa la frecvență mai mare decât cea specificată de producător. Acest lucru se aplică procesorului, la memoria RAM și placa grafică.

Prin comparație, Galaxy S24 Ultra alimentat de Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy a obținut 2.250 de puncte în single-core când a fost testat de Nexpit, în timp ce iPhone 15 Pro Max cu cip A17 Pro a realizat 2.930 de puncte. Astfel am putea presupune că Snapdragon 8 Gen 4 ar oferi un impuls masiv în comparație cu predecesorul său, dacă informația de mai sus se adeverește.

Interesant este că o altă informație pare să adauge greutate posibilității unui câștig major de performanță în acest cip. Potrivit lui LitterTree66, procesorul Snapdragon 8 Gen 4 va avea o viteză de ceas a nucleului principal de 4,3 GHz. Între timp, nucleele secundare au o viteză de aproximativ 3,8 GHz. Aceste valori sunt destul de mari în comparație cu Snapdragon 8 Gen 3, cu nucleul principal tactat la 3,3 GHz. Snapdragon 8 Gen 4 va veni cu upgrade-uri promițătoare de viteză și datorită noilor nucleee Oryon.

Viitorul cip Snapdragon va fi lansat în octombrie la summitul Qualcomm. Primul smartphone despre care se zvonește că va debuta cu acest procesor ar putea fi OnePlus 13. Va urma Samsung cu seria Galaxy S25 în 2025.