Seria Galaxy Tab S8 ar putea veni cu o tabletă Galaxy Tab S8 Ultra

357
Seria Galaxy Tab S8 cu procesor Snapdragon 898 in loc de Exynos 2200
Sursa Foto: via phonearena.com

După lansarea în cele din urmă așteptatelor Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, se pare că Samsung își suflecă mânecile pentru următoarele mari anunțuri – cele din seria Galaxy Tab S8 și Galaxy S21 FE. În ceea ce privește seria Galaxy Tab S8, leaksterul Ice Universe are unele noutăți. El spune că noua seria va fi formată din trei tablete.

Ice Universe scrie că Samsung va lansa de data aceasta o serie Galaxy Tab S8 formată din trei tablete. Alături de Samsung Galaxy Tab S8 și Galaxy Tab S8+ vom primi și Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Adică va fi o serie de tablete similară cu seriile emblematice Galaxy S din ultimii ani. În general predicțiile făcute de Ice Universe se adeveresc, deci nu sunt motive să nu credem această informație.

Seria Galaxy Tab S8 va avea și un model Ultra

În plus, Ice Universe susține, de asemenea, că seria Galaxy Tab S8 va fi alimentată de cipul Qualcomm Snapdragon 898. La fel ca în anii precedenți, nu vor exista versiuni cu procesorul Exynos de la Samsung, conform PhoneArena. Se presupune că Snapdragon 898 va avea nuclee CPU Kryo 780 principale, care vor livra aproximativ 3,09 GHz. Zvonurile spun că procesorul se va baza pe CPU Arm Cortex-X2. Despre acesta din urmă, compania ARM susține că va fi cu 16% mai rapid decât predecesorul – nucleul Cortex-X1.

Cel mai probabil, puterea maximă acceptată și dimensiunea bateriei vor rămâne la fel ca în modelul anterior. Acestea fiind spuse, 45W de încărcare rapidă și o baterie de 10.090mAh, ambele caracteristici fiind bune pentru majoritatea utilizatorilor. Spre deosebire de telefoanele Samsung, tabletele vor veni în continuare cu încărcătoare incluse în cutie.

ARM – Advanced RISC Machines este o companie britanică de semiconductoare și software specializată în dezvoltarea cip-urilor cu arhitectură ARM. Pe 18 iulie 2016, compania japoneză SoftBank a cumpărat ARM, pentru ~31 miliarde USD.

Potrivit informațiilor anterioare modelul Galaxy Tab S8+ va avea un ecran OLED cu diagonala de 12,4 inch (31,50 cm). Ecranul va avea rata de actualizare de 120Hz. Nu va lipsi de pe acest model un cititor de amprentă digital in-display și difuzoare quad, probabil AKG. Pe de altă parte, se spune că modelul mai mic, Galaxy Tab S8 va avea un ecran LCD de 11 inch (27,94 centimetri), o rată de reîmprospătare de 120Hz, un cititor de amprente montat lateral și o baterie de 8.000mAh.

Din ce vedem viitoarea serie este din toate punctele de vedere peste seria Samsung Galaxy Tab S7. Din păcate, deocamdată, nu există alte informații disponibile pentru viitoarele tablete de la Samsung.