Serviciul mobil de plată Samsung Pay lansat în Italia

1221
Samsung continuă să își extindă serviciul de plăți mobile pe mai multe piețe de pe glob. Compania a anunțat că Samsung Pay este acum disponibil în Italia. Aceasta este cea de-a 21-a piață pentru serviciul Samsung pentru plăți mobile, făcând din Samsung Pay unul dintre cele mai acceptate soluții de plată din lume. Samsung Pay a adus recent și un premiu pentru compania high-tech sud-coreeană. A fost recunoscut drept „cea mai bună inovație mobilă pentru plată” la “Best Mobile Innovation for Payment” – Premiile Global Mobile, în timpul Mobile World Congress 2018 Barcelona. Italia este cea mai recentă piață care primește serviciul Samsung pentru plăți mobile. Samsung Pay este disponibil pentru utilizatorii din Italia atâta timp cât au un dispozitiv Samsung compatibil. Ei vor putea efectua plăți prin acesta aproape oriunde în țară, unde pot plăti deja folosind carduri convenționale de debit și de credit. Serviciul mobil Samsung Pay are o mare flexibilitate în utilizare. Serviciul acceptă tehnologiile de plată NFC (Near Field Communication) și MST (Magnetic Secure Transmission), care elimină necesitatea ca firmele și comercianții să aibă terminale dedicate pentru Samsung Pay. Aceștia pot accepta această metodă de plată folosind aparatele existente care folosesc actualele carduri de plată. Samsung Pay poate fi, de asemenea, utilizat pentru stocarea cardurilor de membru și a cupoanelor promoționale de la anumite firme. Unele caracteristici cu valoare adăugată vor fi disponibile exclusiv clienților din Italia, cum ar fi reduceri de până la 20% la branduri populare precum Moleskin, Daybreak Hotel și Leroy Merlin.

Leroy Merlin a fost fondat în 1923 de Adolphe Leroy și Rose Merlin. Este, ca mărime, primul retailer (vânzător cu amănuntul) de bricolaj din Europa, cu vânzări anuale de circa 7 miliarde euro. Compania își are sediul în Franța și deține în total peste 350 de magazine.

Dispozitive compatibile cu Samsung Pay în Italia includ Samsung Galaxy S9 / S9+, Samsung Galaxy S8 / S8+, Samsung Galaxy S7 / S7 Edge, Galaxy Note 8, Galaxy A8, Galaxy A5 din (2017) și (2016). Conform informațiilor această listă va fi extinsă și la alte dispozitive Samsung. În comunicatul de presă emis de Samsung cu această ocazie nu se confirmă ce bănci vor colabora cu Samsung la lansare, dar văzând ce repede a fost lansat acest serviciu în Italia am putea afla în curând ce bănci italiene vor sprijini Samsung Pay. Programul Samsung Rewards, care oferă puncte în schimbul achizițiilor, nu a fost încă lansat în Italia.
SURSĂSamMobile