Modificați imediat aceste 5 setări la telefoanele din seria Galaxy S23

2369
Modificati imediat aceste 5 setari la telefoanele din seria Galaxy S23
Sursa foto: via androidpolice.com

Seria Samsung Galaxy S23 este în sfârșit disponibilă la cumpărare în magazinele din întreaga lume. În ciuda unor modificări minore de la an la an, cele trei modele din seria Galaxy S23 sunt cele mai bune telefoane Android pe care le puteți cumpăra acum. De la Galaxy S23 cel mai prietenos cu buzunarul până la incredibilul Samsung Galaxy S23 Ultra, mare, puternic, dar și scump.

Odată ce aveți în mână un Galaxy S23, un Galaxy S23+ sau un Galaxy S23 Ultra trebuie să faceți câțiva pași necesari pentru ca experiența dvs. să fie cât mai bună. De la personalizarea ecranului de pornire până la a face ecranul să strălucească, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le faci cu un model din seria Galaxy S23. Vedeți mai jos, via AndroidPolice, ce setări trebuie să faci pe noul tău telefon Galaxy S23.

Maximizați-vă ecranul de pornire pe telefoanele din seria Galaxy S23

Indiferent câte aplicații instalați, veți reveni la ecranul de pornire de „n” de ori în fiecare zi. Samsung are multe setări care merită ajustate pentru a profita la maximum de experiența ta. Dacă vă configurați un telefon S23 pentru prima dată, merită să rezolvați toate setările de la început. Iată ce trebuie să faci:

  • Apăsați lung oriunde pe ecranul de pornire și selectați Setări pentru a accesa preferințele lansatorului.
  • Ajustați grila ecranului de pornire. În mod implicit, One UI folosește un aspect 4×5, dar acest lucru se poate simți prea spațios pe ecranele masive ale Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. 5×5 arată mai bine, dar dacă doriți să vă maximizați spațiul, dar 5×6 trebuie ales. De asemenea, puteți ajusta grila de sertare a aplicației și grila de foldere.
  • Selectați dacă doriți o pagină media pe ecranul de pornire. În mod implicit aveți Google Discover, dar îl puteți dezactiva dacă preferați un aspect simplu.
  • Decideți dacă doriți ca aplicațiile noi să apară automat pe ecranul de pornire sau dacă preferați să le păstrați în sertarul de aplicații.

Vorbind despre sertarul de aplicații, aspectul nesortat al Samsung se poate simți frustrant și dezordonat. Dacă preferați o experiență alfabetică, schimbarea acesteia este simplă.

  • Glisați în sus de pe ecranul de pornire pentru a merge la aplicații.
  • Atingeți butonul de meniu cu trei puncte, apoi atingeți Sortare.
  • Atingeți Ordine alfabetică pentru a vă rearanja aplicațiile.

Samsung One UI 5.1 acceptă tematica dinamică Material You. Trebuie doar să o activați.

  • Apăsați lung oriunde pe ecranul de pornire și selectați Tapet și stil.
  • Atingeți Paleta de culori.
  • Atingeți comutatorul Color Palette pentru a activa tematica dinamică, apoi selectați pachetul de culori dorit. Acest lucru nu va afecta pictogramele aplicațiilor, dar puteți activa această opțiune atingând Aplicați paleta la pictogramele aplicației.

Preia controlul notificărilor tale cu noile telefoane Galaxy S23

În mod implicit, notificările Samsung nu se potrivesc cu ceea ce folosesc Google și alți producători de Android. Unii oameni ar putea prefera experiența de bază One UI. Dacă doriți un stil de notificare mai bogat, există câteva setări cheie pe care va trebui să le modificați.

  • Deschideți meniul Setări, apoi selectați Notificări din listă.
  • Atingeți Stilul pop-up de notificare. Versiunea scurtă a notificărilor Samsung este activată în mod implicit, dar dacă veniți de pe alt telefon Android, probabil că veți fi mai familiarizat cu Detailed. Veți pierde setările stilului de lumină Edge cu această opțiune.
    • Atingeți Setări avansate. Apoi, modificați preferințele cheie pentru a personaliza modul în care aplicațiile vă notifică despre mesajele primite, întâlnirile din calendar și multe altele.
    • Atingeți Afișare pictograme de notificare și selectați una dintre opțiunile din meniul derulant pentru a afișa mai mult sau mai puțin de trei pictograme în bara de stare.
    • Activați Istoricul notificărilor pentru a păstra o listă a notificărilor recente pe telefon.
    • Dezactivați interfața de utilizare cu bule de la Samsung dacă nu vă plac notificările plutitoare.

În partea de jos a paginii, puteți controla modul în care insignele pictogramelor aplicației apar pe telefon. Dacă nu doriți să vedeți o listă lungă de mesaje necitite, schimbați această opțiune la Punct sau dezactivați-o cu totul.

Puteți modifica și modul în care apar notificările pe ecranul de blocare. Aceste opțiuni nu sunt în setările de notificări ale ecranului de blocare. Va trebui să accesați setările Blocare ecran din pagina principală.

  • Din meniul de setări Blocare ecran, atingeți imaginea ecranului de blocare în tonuri de gri din stânga Widget-urilor.
  • Atingeți pictogramele de notificare de sub oră.
  • Atingeți Detalii pentru ca notificările să afișeze automat tot conținutul pe ecranul de blocare.
  • Reglați transparența. Acesta este setată implicit la 32%.

Profită la maximum de superbele ecrane din seria Galaxy S23

Hardware-ul Samsung este extraordinar, dar afișajul este punctul culminant al smartphone-urilor emblematice. Compania își livrează dispozitivele cu unele setări implicite specifice de afișare concepute, cel puțin parțial, pentru a maximiza durata de viață a bateriei. Iată ce trebuie să faci:

  • Deschideți meniul Setări, apoi derulați în jos la Afișare. Aici multe dintre aceste preferințe merită revizuite.
  • Primele două setări ajustează modul în care funcționează modul întunecat. Selectați între lumină și întuneric pentru un aspect permanent sau atingeți Setări mod întunecat pentru a activa un mod programat. Apus până la răsărit este o modalitate excelentă de a-ți menține ochii relaxați noaptea, dar poți seta un program personalizat.
  • Luminozitatea adaptivă este activată în mod implicit. Vă recomandăm să lăsați acest lucru activat pentru a nu fi nevoit să reglați luminozitatea pe parcursul zilei.
  • Netezimea mișcării este setată ca adaptiv. Pentru a maximiza durata de viață a bateriei, modul Standard plasează afișajul telefonului la 60Hz. Este vizibil mai puțin neted, așa că vă recomandăm să îl lăsați la Adaptive.
  • Scutul pentru confortul ochilor reglează temperatura de culoare a afișajului pe tot parcursul zilei pentru a limita lumina albastră. Dacă sunteți sensibil la anumite preferințe de ecran, luați în considerare activarea acestuia.
  • Ecranele Super AMOLED sunt supra-saturate. Dacă preferați un aspect mai neutru, schimbați modul ecran în Natural. Poate părea spălat la început, dar după câteva minute, mulți oameni preferă aspectul mai realist.

Dacă aveți un Galaxy S23 Ultra, vă recomandăm să setați rezoluția ecranului la WQHD+. În mod implicit, Samsung nu profită din plin de acest superb ecran, dar în ochii noștri, rezoluția mai clară merită un mic compromis în ceea ce privește durata de viață a bateriei.

Setări de rezoluție a ecranului pe S23 Ultra, cu modul WQHD+ selectat

Acest lucru ar trebui să vă ofere o experiență mai bună cu afișajul lui Galaxy S23 Ultra. Puteți ajusta setările aici după cum credeți de cuviință. De exemplu, puteți prefera dimensiuni de font mai mari sau mai mici. Acestea fiind spuse, există alte două preferințe pe care le recomandăm să le ajustați.

  • Din meniul Afișare derulați în jos și atingeți Panouri de margine.
  • Panourile marginale se referă la partea translucidă din dreapta afișajului, lângă butoanele de pornire și volum. Unii oameni preferă acest lucru complet dezactivat. Dacă vrei și tu, dezactivează această setare.
  • Dacă vă plac panourile Edge, merită să vă faceți timp pentru a personaliza comenzile rapide afișate în interior. Pe lângă aplicații, puteți vedea mesaje live, comenzi rapide de contact, activități și multe altele.

Puteți personaliza culoarea, opacitatea, dimensiunea și multe altele pentru a se potrivi nevoilor tale.

În cele din urmă, fă-ți timp pentru a schimba bara de navigare a telefonului. Acesta este modul în care ajungeți la ecranul de pornire, comutați între aplicații sau reveniți la conținutul vizualizat anterior. În mod implicit, Samsung folosește aspectul vechi cu trei butoane: aplicații recente, acasă și înapoi, când sunt vizualizate de la stânga la dreapta. Dacă doriți să schimbați ordinea butoanelor sau să treceți la o formă mai modernă de navigare prin gesturi, meniul de afișare este locul unde veți găsi aceste setări. Iată cum:

  • În partea de jos a meniului Afișare, selectați Bara de navigare.
  • Schimbați aspectul butoanelor schimbând opțiunea selectată în Ordinea butoanelor.
  • Alternativ, puteți selecta Gesturi de glisare pentru a înlocui complet butoanele.

Odată ce gesturile sunt activate, aveți câteva setări suplimentare din care să alegeți, inclusiv un indiciu pentru gesturi, un buton Ascundeți tastatura și opțiunea de a bloca activarea gesturilor cu S Pen.

Aplicații obligatorii pentru utilizatorii care vor putere mai multă

Telefoanele inteligente Samsung sunt construite pentru utilizatorii puternici, dar două dintre cele mai bune aplicații ale sale nu sunt incluse implicit pe Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ și Galaxy S23. Nu le veți găsi în Magazinul Play. Expert RAW este o aplicație secundară pentru cameră care funcționează similar modului Pro, dar poate scoate fotografii RAW pentru a vă perfecționa imaginile în postare. Între timp, Good Lock oferă o colecție nesfârșită de module pentru a schimba modul în care funcționează telefonul, de la meniuri extinse de setări rapide la tot felul de trucuri personalizabile pentru S Pen-ul de pe Galaxy S23 Ultra.

Va trebui să utilizați Galaxy Store preîncărcat pe dispozitiv pentru a obține aceste aplicații. Samsung nu evidențiază de obicei aceste aplicații pe prima pagină, dar căutarea și instalarea lor durează doar câteva secunde. În timp ce sunteți aici, vă recomandăm să folosiți Adobe Lightroom. Samsung și Adobe Lightroom s-au asociat pentru a crea o aplicație concepută pentru a vă edita fotografiile RAW din mers.

Pentru a începe cu Expert RAW și Good Lock necesită niște ghiduri proprii, așa că, dacă sunteți nou în ecosistemul Samsung, sunteți pe cale să vă scufundați adânc în câteva instrumente serios impresionante. Ca bonus, One UI 5.1 prezintă acum o comandă rapidă Expert RAW în aplicația standard pentru cameră, legând cele două servicii mai aproape ca niciodată.

Pregătește-ți camera pentru fotografii în fracțiune de secundă cu seria Galaxy S23

Vorbind despre cameră, acesta este motivul pentru a face upgrade la Galaxy S23 Ultra anul acesta – sau la oricare dintre cele trei telefoane. În mod implicit, aplicația pentru cameră se restabilește la setările implicite de fiecare dată când o închideți. Acest lucru poate fi frustrant dacă încercați să capturați un subiect în mișcare cât mai repede posibil. Samsung facilitează păstrarea setărilor camerei între sesiuni, dar va trebui să căutați prin meniul de setări pentru a găsi aceste comutări. Iată cum faci:

  • Deschide aplicația Cameră pe Galaxy S23, Galaxy S23+ sau Galaxy S23 Ultra.
  • Atingeți roata Setări din colțul din stânga sus.
  • Derulați în jos și atingeți Setări pentru a rămâne sub General.
  • În acest meniu, veți găsi șase comutatoare diferite și doar una este activată în mod implicit. Selectați setările camerei pe care doriți să le păstrați activ între sesiunile de fotografiere.

Fiecare dintre acestea merită luate în considerare pe cont propriu. Modul Cameră, de exemplu, menține aplicația activă în modul Video sau Pro, chiar și după ce ați părăsit aplicația. De asemenea, merită să activați Rezoluții înalte de imagine dacă intenționați să fotografiați fotografii necompartimentate. Pe Samsung Galaxy S23 și Galaxy S23+, puteți captura imagini de 50MP. Pe Galaxy S23 Ultra, puteți alege între imagini de 50MP sau fotografii la dimensiune completă de 200MP.

Dar, cu toate setările de mai sus, călătoria ta în noua galaxie abia începe. Sunt atât de multe de făcut cu aceste telefoane și tocmai ai văzut câteva dintre ele.