SH-100 a fost primul telefon mobil, de mână, produs de Samsung

9437

SH-100 a fost primul telefon mobil făcut de Samsung. Când ne uităm la acest telefon parcă ne vine să zâmbim. :)

Este greu să ne gândim la Samsung, fără să avem în minte un portofoliu larg de telefoane mobile, care mai de care, mai sofisticate.

An după an, gigantul tech coreean a lansat și lansează de zeci de noi modele, începând de la gama entry-level, la dispozitive mid-range, de buget mijlociu, până la telefoane high-end, smartphone-uri premium.

Și au fost de vânzare de nivelul milioanelor de bucăți, aducând sume substanțiale în numerar, direct în contul bancar al companiei.

V-ați întrebat vreodată cum au ajuns afacerile cu telefoane mobile ale lui Samsung până în acest punct? V-ați dorit vreodată să știți cu ce telefon a început totul?

Ei bine, ne vom mira când vedem cu ce a început Samsung această ofensivă comercială.

1985 a fost anul când Samsung a construit primul său telefon mobil, telefon care a fost făcut pentru a fi utilizat în mașină, Samsung SC-1000. Nu a fost tocmai un succes, a avut și unele probleme de calitate.

Deci, pentru ceea ce urma să devină primul telefon mobil de mână al companiei, Samsung a investit încă 2 ani în cercetare și dezvoltare.

De asemenea, inginerii companiei au folosit telefoanele mobile Motorola ca dispozitive de referință.

Acest lucru a deschis calea pentru Samsung SH-100 care a început să se materializeze. A fost nu numai primul telefon Samsung celular cu adevărat mobil, dar, de asemenea, primul telefon mobil portabil proiectat și fabricat în Coreea de Sud.

A mers la vânzare în patria Samsung – Corea de Sud – abia în 1988, tocmai la timp pentru Jocurile Olimpice de vară de la Seul.

 A XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat la Seul, Corea de Sud în perioada 17 septembrie – 2 octombrie 1988. România a câștigat 24 de medalii dintre care: 7 medalii de aur, 11 de argint și 6 de bronz. Scrimera suedeză Kerstin Palm a devenit prima femeie care a participat la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice. Românca Daniela Silivaș a câștigat trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la gimnastică. 

Pentru a vedea lucrurile în perspectivă, Nokia a lansat doar trei telefoane mobile de acel tip – un portabil Mobira Talkman 450 și Talkman 900, precum și Mobira Senator.
Din păcate, Samsung SH-100 nu a avut un mare impact asupra pieței, deoarece au fost vândute între 1.000 și 2.000 de unități.

La acea vreme, Samsung SH-100, pentru a fi manevrat cu o singură mână, era foarte complicat pentru că era mare și foarte greu. A fost alintat în diferite feluri – telefon frigider, telefon cărămidă, etc.

Greutatea a fost de aproape 800g. Plus avea o enormă antenă de 40 cm lungime. Prețul terminalului a fost foarte mare.

Pe de altă parte, se pare că acest lucru trebuie să fi fost suficient pentru Samsung pentru a justifica continuarea dezvoltării afacerii sale în domeniul telefoniei mobile.

În ciuda cererii scăzute, Samsung a continuat să lanseze modele noi și îmbunătățite de telefone mobile în fiecare an.