Acasă Stiri SH-100 a fost primul telefon mobil, de mână, produs de Samsung

SH-100 a fost primul telefon mobil, de mână, produs de Samsung

SH-100 a fost primul telefon mobil făcut de Samsung. Când ne uităm la acest telefon parcă ne vine să zâmbim. :)

Este greu să ne gândim la Samsung, fără să avem în minte un portofoliu larg de telefoane mobile, care mai de care, mai sofisticate.

An după an, gigantul tech coreean a lansat și lansează de zeci de noi modele, începând de la gama entry-level, la dispozitive mid-range, de buget mijlociu, până la telefoane high-end, smartphone-uri premium.

Și au fost de vânzare de nivelul milioanelor de bucăți, aducând sume substanțiale în numerar, direct în contul bancar al companiei.

V-ați întrebat vreodată cum au ajuns afacerile cu telefoane mobile ale lui Samsung până în acest punct? V-ați dorit vreodată să știți cu ce telefon a început totul?

Ei bine, ne vom mira când vedem cu ce a început Samsung această ofensivă comercială.

1985 a fost anul când Samsung a construit primul său telefon mobil, telefon care a fost făcut pentru a fi utilizat în mașină, Samsung SC-1000. Nu a fost tocmai un succes, a avut și unele probleme de calitate.

Deci, pentru ceea ce urma să devină primul telefon mobil de mână al companiei, Samsung a investit încă 2 ani în cercetare și dezvoltare.

De asemenea, inginerii companiei au folosit telefoanele mobile Motorola ca dispozitive de referință.

Acest lucru a deschis calea pentru Samsung SH-100 care a început să se materializeze. A fost nu numai primul telefon Samsung celular cu adevărat mobil, dar, de asemenea, primul telefon mobil portabil proiectat și fabricat în Coreea de Sud.

A mers la vânzare în patria Samsung – Corea de Sud – abia în 1988, tocmai la timp pentru Jocurile Olimpice de vară de la Seul.

 A XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat la Seul, Corea de Sud în perioada 17 septembrie – 2 octombrie 1988. România a câștigat 24 de medalii dintre care: 7 medalii de aur, 11 de argint și 6 de bronz. Scrimera suedeză Kerstin Palm a devenit prima femeie care a participat la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice. Românca Daniela Silivaș a câștigat trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la gimnastică. 

Pentru a vedea lucrurile în perspectivă, Nokia a lansat doar trei telefoane mobile de acel tip – un portabil Mobira Talkman 450 și Talkman 900, precum și Mobira Senator.
Din păcate, Samsung SH-100 nu a avut un mare impact asupra pieței, deoarece au fost vândute între 1.000 și 2.000 de unități.

La acea vreme, Samsung SH-100, pentru a fi manevrat cu o singură mână, era foarte complicat pentru că era mare și foarte greu. A fost alintat în diferite feluri – telefon frigider, telefon cărămidă, etc.

Greutatea a fost de aproape 800g. Plus avea o enormă antenă de 40 cm lungime. Prețul terminalului a fost foarte mare.

Pe de altă parte, se pare că acest lucru trebuie să fi fost suficient pentru Samsung pentru a justifica continuarea dezvoltării afacerii sale în domeniul telefoniei mobile.

În ciuda cererii scăzute, Samsung a continuat să lanseze modele noi și îmbunătățite de telefone mobile în fiecare an.

Stiri

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung a lansat un aparat multifuncțional de gătit în Coreea de Sud

Samsung a lansat zilele trecute un nou aparat multifuncțional de gătit destinat consumatorilor care vor să gătească acasă pe fondul tendinței de...

Samsung One UI 4 beta bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Samsung a anunțat că va lansa în curând programul beta One UI 4 bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S21. Compania...

Capacitatea bateriilor pe Samsung Galaxy Tab S8+ și Galaxy Tab S8 Ultra

Sunt tot mai multe informații că Samsung lucrează la seria de tablete emblematice Galaxy Tab S8. O scurgere recentă a dezvăluit că...

Samsung se menține pe locul doi mondial pe piața tabletelor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. a rămas cel de-al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în Q2 2021. Datele au fost...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă asta?

Peste două săptămâni, va avea loc un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021, unde vor fi lansate Galaxy Z Fold 3 și...

Samsung Galaxy Z Fold 3: noi imagini cu smartphone-ul pliabil

Cu Samsung Galaxy Z Fold 3 gigantul tech își va prezenta următorul smartphone pilot pliabil pe 11 august. După foarte multe scurgeri...