Acasă Stiri SH-100 a fost primul telefon mobil, de mână, produs de Samsung

SH-100 a fost primul telefon mobil, de mână, produs de Samsung

SH-100 a fost primul telefon mobil făcut de Samsung. Când ne uităm la acest telefon parcă ne vine să zâmbim. :)

Este greu să ne gândim la Samsung, fără să avem în minte un portofoliu larg de telefoane mobile, care mai de care, mai sofisticate.

An după an, gigantul tech coreean a lansat și lansează de zeci de noi modele, începând de la gama entry-level, la dispozitive mid-range, de buget mijlociu, până la telefoane high-end, smartphone-uri premium.

Și au fost de vânzare de nivelul milioanelor de bucăți, aducând sume substanțiale în numerar, direct în contul bancar al companiei.

V-ați întrebat vreodată cum au ajuns afacerile cu telefoane mobile ale lui Samsung până în acest punct? V-ați dorit vreodată să știți cu ce telefon a început totul?

Ei bine, ne vom mira când vedem cu ce a început Samsung această ofensivă comercială.

1985 a fost anul când Samsung a construit primul său telefon mobil, telefon care a fost făcut pentru a fi utilizat în mașină, Samsung SC-1000. Nu a fost tocmai un succes, a avut și unele probleme de calitate.

Deci, pentru ceea ce urma să devină primul telefon mobil de mână al companiei, Samsung a investit încă 2 ani în cercetare și dezvoltare.

De asemenea, inginerii companiei au folosit telefoanele mobile Motorola ca dispozitive de referință.

Acest lucru a deschis calea pentru Samsung SH-100 care a început să se materializeze. A fost nu numai primul telefon Samsung celular cu adevărat mobil, dar, de asemenea, primul telefon mobil portabil proiectat și fabricat în Coreea de Sud.

A mers la vânzare în patria Samsung – Corea de Sud – abia în 1988, tocmai la timp pentru Jocurile Olimpice de vară de la Seul.

 A XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat la Seul, Corea de Sud în perioada 17 septembrie – 2 octombrie 1988. România a câștigat 24 de medalii dintre care: 7 medalii de aur, 11 de argint și 6 de bronz. Scrimera suedeză Kerstin Palm a devenit prima femeie care a participat la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice. Românca Daniela Silivaș a câștigat trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la gimnastică. 

Pentru a vedea lucrurile în perspectivă, Nokia a lansat doar trei telefoane mobile de acel tip – un portabil Mobira Talkman 450 și Talkman 900, precum și Mobira Senator.
Din păcate, Samsung SH-100 nu a avut un mare impact asupra pieței, deoarece au fost vândute între 1.000 și 2.000 de unități.

La acea vreme, Samsung SH-100, pentru a fi manevrat cu o singură mână, era foarte complicat pentru că era mare și foarte greu. A fost alintat în diferite feluri – telefon frigider, telefon cărămidă, etc.

Greutatea a fost de aproape 800g. Plus avea o enormă antenă de 40 cm lungime. Prețul terminalului a fost foarte mare.

Pe de altă parte, se pare că acest lucru trebuie să fi fost suficient pentru Samsung pentru a justifica continuarea dezvoltării afacerii sale în domeniul telefoniei mobile.

În ciuda cererii scăzute, Samsung a continuat să lanseze modele noi și îmbunătățite de telefone mobile în fiecare an.

Stiri

Galaxy Watch Active 2: performanțe GPS îmbunătățite cu o nouă actualizare

Samsung a îmbunătățit în mod constant după lansare ceasul său inteligent Galaxy Watch Active 2 cu actualizări de software. Cu câteva luni...

Samsung pe primul loc pe piața telefoanelor în Europa de Vest în Q3 2020

Samsung și-a menținut primul loc pe piața smartphone-urilor din Europa de Vest în Q3 2020. Conform International Data Corporation (IDC), în ciuda...

Samsung Galaxy Z Flip 2 va fi mai ieftin și va avea afișaj de 120Hz

Nu au existat în ultimul timp foarte multe zvonuri despre a doua generație a pliantului Galaxy Z Flip. Câteva informații au apărut...

Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q3 2020

Samsung a livrat 29,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în perioada iulie-septembrie 2020 pentru o cotă de piață de 31,8%. EMEA...

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...