Acasă Stiri SH-100 a fost primul telefon mobil, de mână, produs de Samsung

SH-100 a fost primul telefon mobil, de mână, produs de Samsung

SH-100 a fost primul telefon mobil făcut de Samsung. Când ne uităm la acest telefon parcă ne vine să zâmbim. :)

Este greu să ne gândim la Samsung, fără să avem în minte un portofoliu larg de telefoane mobile, care mai de care, mai sofisticate.

An după an, gigantul tech coreean a lansat și lansează de zeci de noi modele, începând de la gama entry-level, la dispozitive mid-range, de buget mijlociu, până la telefoane high-end, smartphone-uri premium.

Și au fost de vânzare de nivelul milioanelor de bucăți, aducând sume substanțiale în numerar, direct în contul bancar al companiei.

V-ați întrebat vreodată cum au ajuns afacerile cu telefoane mobile ale lui Samsung până în acest punct? V-ați dorit vreodată să știți cu ce telefon a început totul?

Ei bine, ne vom mira când vedem cu ce a început Samsung această ofensivă comercială.

1985 a fost anul când Samsung a construit primul său telefon mobil, telefon care a fost făcut pentru a fi utilizat în mașină, Samsung SC-1000. Nu a fost tocmai un succes, a avut și unele probleme de calitate.

Deci, pentru ceea ce urma să devină primul telefon mobil de mână al companiei, Samsung a investit încă 2 ani în cercetare și dezvoltare.

De asemenea, inginerii companiei au folosit telefoanele mobile Motorola ca dispozitive de referință.

Acest lucru a deschis calea pentru Samsung SH-100 care a început să se materializeze. A fost nu numai primul telefon Samsung celular cu adevărat mobil, dar, de asemenea, primul telefon mobil portabil proiectat și fabricat în Coreea de Sud.

A mers la vânzare în patria Samsung – Corea de Sud – abia în 1988, tocmai la timp pentru Jocurile Olimpice de vară de la Seul.

 A XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice s-a desfășurat la Seul, Corea de Sud în perioada 17 septembrie – 2 octombrie 1988. România a câștigat 24 de medalii dintre care: 7 medalii de aur, 11 de argint și 6 de bronz. Scrimera suedeză Kerstin Palm a devenit prima femeie care a participat la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice. Românca Daniela Silivaș a câștigat trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la gimnastică. 

Pentru a vedea lucrurile în perspectivă, Nokia a lansat doar trei telefoane mobile de acel tip – un portabil Mobira Talkman 450 și Talkman 900, precum și Mobira Senator.
Din păcate, Samsung SH-100 nu a avut un mare impact asupra pieței, deoarece au fost vândute între 1.000 și 2.000 de unități.

La acea vreme, Samsung SH-100, pentru a fi manevrat cu o singură mână, era foarte complicat pentru că era mare și foarte greu. A fost alintat în diferite feluri – telefon frigider, telefon cărămidă, etc.

Greutatea a fost de aproape 800g. Plus avea o enormă antenă de 40 cm lungime. Prețul terminalului a fost foarte mare.

Pe de altă parte, se pare că acest lucru trebuie să fi fost suficient pentru Samsung pentru a justifica continuarea dezvoltării afacerii sale în domeniul telefoniei mobile.

În ciuda cererii scăzute, Samsung a continuat să lanseze modele noi și îmbunătățite de telefone mobile în fiecare an.

Stiri

Samsung și Maison Kitsuné au lansat ediții speciale Galaxy Watch 4 și Buds 2

Logo-ul Fox și stilul jucăuș semnate de Maison Kitsuné, casa de modă franceză, prind viață pe o linie personalizată a celor mai...

Noi funcții pe seria Galaxy Watch 4: Fall Detection și nou control prin gesturi

Construită pentru următoarea eră a experienței smartwatch-urilor, seria Galaxy Watch 4 este cea mai recentă linie de smartwatch-uri Galaxy cu o suită...

Galaxy Z Fold 2: actualizarea de securitate din octombrie 2021 lansată

Patch-ul de securitate Android din octombrie 2021 ajunge la tot mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy. Ieri gigantul tech sud-coreean a lansat noua...

JBL a împlinit 75 de ani: un brand care a făcut istorie

Printre aniversările acestui 2021 merită menționat și cei 75 de ani ai lui companiei JBL. La mulți ani! Brandul american, născut în...

Virgin Media O2 UK testează echipamente de rețea Samsung 4G și 5G

Samsung a anunțat o înțelegere pentru furnizarea de echipamente de rețea compatibile Open RAN pentru testele 4G și 5G efectuate de Virgin...

Galaxy A52s primește actualizarea de securitate din octombrie

Samsung a început să lanseze patch-ul de securitate Android din octombrie 2021 pentru Galaxy A52s. Mid-rangerul oferă, fără îndoială, cel mai bun...

Samsung SDI se asociază cu Stellantis pentru o fabrică de baterii în SUA

Samsung SDI a semnat un acord cu Stellantis pentru a forma o societate mixtă, pentru a construi o fabrică de baterii pentru...