“Since Last Charge” cu statisticile bateriei revine pe telefoanele Galaxy

104
Statistici mai detaliate ale bateriei
Sursa foto: sammobile.com

Samsung tocmai a reînviat o funcție utilă One UI pentru măsurarea utilizării bateriei „de la ultima încărcare”. Dispozitivele Galaxy au avut o modalitate de a verifica statisticile de viață a bateriei de la ultima încărcare, apoi a dispărut. Funcția Since Last Charge – de la ultima încărcare a fost eliminată în mod curios la lansarea actualizării One UI 6. Această funcție utilă a revenit datorită unei actualizări a aplicației Samsung Device Care.

Datele despre baterie „De la ultima încărcare” oferă o imagine asupra modului în care bateria telefonului dvs. ține între încărcări, în funcție de utilizarea curentă. Prin urmare, ar trebui să știți repede care aplicații consumă mai mult bateria și să vă adaptați utilizarea în consecință. O nouă versiune (13.8.06.11) a aplicației Device Care este acum disponibilă online, potrivit SamMobile. Aplicația aduce înapoi funcția „De la ultima încărcare – Since Last Charge” privind graficul de viață a bateriei.

Nu se știe de ce Samsung a eliminat această monitorizare a bateriei, dar utilizatorii vor fi încântați să o vadă revenind. După cum sugerează și numele, această opțiune urmărește nivelul de descărcare a bateriei și timpul de utilizare a ecranului de la ultima dată când dispozitivul a fost încărcat și deconectat. Nouă versiune a aplicației Device Care va fi disponibilă în curând prin Galaxy Store.

Odată ce ați instalat fișierul celei mai recente versiuni a aplicației Device Care, puteți vedea două filtre în meniul derulant. Este vorba de “Azi – Today” și “De la ultima încărcare – Since Last Charge”. “Azi” afișează graficul de încărcare a bateriei și durata de viață a bateriei din ziua curentă. Opțiunea “Since Last Charge”, arată graficul de viață a bateriei și timpul de pornire a ecranului de la ultima încărcare a dispozitivului. Astfel utilizatorii pot decide care mod de monitorizare a consumului bateriei le este mai util.

Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Chemnitz din Germania și Leibniz IFW Dresden au conceput o baterie mai mică de un milimetru pătrat și integrabilă pe un cip. Bateria pe cip are o putere 100 microwați oră (μWh)/cm².

Deși nu mulți utilizatori urmăresc îndeaproape bateria smartphone-ului lor, caracteristica lipsă a fost foarte utilă. Deși Samsung nu a confirmat oficial caracteristica, cea mai recentă versiune a aplicației Device Care ar trebui să ajungă în Galaxy Store, probabil cu actualizarea One UI 6.1.

Samsung nu a fost singura companie care a eliminat această caracteristică și apoi a readus-o utilizatorilor. Google și Xiaomi, dar și altele, au renunțat la „Since Last Charge” apoi apoi au revenit la ea. Probabil pentru că și-au dat seama că este o caracteristică utilă pe care oamenii și-o doreau cu adevărat. Cel mai probabil acest lucru se aplică și în cazul companiei Samsung.