Sistemul de operare Android 13 este cel mai folosit din lume

94
Disponibilitate Android 13
Sursă foto: SamLover

Din când în când mai scriem despre procentul în care sunt disponibile le nivel global sistemele de operare mai vechi sau mai noi ale companiei Google. Acum chiar Google a făcut acest lucru. Astfel am aflat care sunt cele mai utilizate sisteme de operare Google în aprilie 2024.

În ciuda faptului că au trecut deja șapte luni de la lansarea lui Android 14, Android 13 este încă cea mai folosită versiune de Android. Android 11, Android 12 și chiar Android 10 au depășit cea mai recentă versiune stabilă de Android, care deține acum locul cinci. Ultimul nu este întotdeauna primul. Când vine vorba de distribuția versiunilor Android, cea mai recentă versiune, Android 14, din păcate este în partea de jos a Top 5.

Compania Google nu publică foarte des o astfel de statistică. Potrivit SamLover, după efectuarea unor calcule adecvate, rezultatele arată că Android 14 este pe doar 13% dintre telefoanele mobile actuale. Cifra este destul de scăzută având în vedere că au trecut deja șapte luni de la lansare acestui sistem de operare.

Acum cea mai folosită versiune de Android este Android 13, cu 20,9% din total. Din octombrie 2023, care este ultima dată când Google a distribuit datele, Android 13 a scăzut doar cu 1,5%. Rezultatul este ciudat, deoarece arată că a doua cea mai folosită versiune este Android 11, deținând o cotă de 19,0%, urmat de Android 12, cu 14,7%.

Sursă foto: VentureBeat

Micul roboțel verde folosit de Google pentru a prezenta Android a fost realizat de Irina Blok o angajată Google, născută la Sankt Petersburg, Rusia. Sistemul de operare Android a fost cumpărat în 2005 de compania Google de la Andy Rubin.

Mai departe, „Android 10”, vechi de cinci ani, are o cotă de piață mai mare decât Android 14. Vestea „bună” este că versiunile de dinainte de Oreo scad ușor, numărând până la un total de 4,6%. Versiunile dinainte de sosirea Marshmallow sunt prezentate în doar 1,2% din toate telefoanele Android active. Iată mai jos versiunile Android și procentul de folosire pe telefoanele Android existente la nivel global:

  • Android 13 (20,9%)
  • Android 11 (19,0%)
  • Android 12 (14,7%)
  • Android 10 (13,6%)
  • Android 14 (13,0%)
  • Android 9 Pie (8,4%)
  • Android 8 Oreo (5,8%)
  • Android 7 Nougat (2,0%)
  • Android 6 Marshmallow (1,4%)
  • Android 5 Lollipop (0,9%)

De asemenea, Android OS ocupă 81,2% din totalul global, diferența revenind lui iOS și altor câteva. Aceste versiuni de mai sus primesc modificări și funcții noi, cum ar fi actualizări ale sistemului Google Play sau ale serviciilor Google.