Sistemul mobil de plată Samsung Pay ajunge în Franța

1177

Samsung Pay, sistemul de plată prin intermediul telefonului mobil, ajunge în sfârșit în Franța. După ce în ultimii ani a fost introdus în mai multe țări ale lumii, serviciul de plată Samsung Pay va putea fi folosit și în hexagon. În timp ce Apple a lansat Apple Pay cu câțiva ani în urmă, Samsung va oferi soluția numită Samsung Pay în Franța.

Piața de plăți fără contact este de peste un miliard de euro tranzacții în fiecare zi. 60% dintre comercianții din Franța dispun de terminale fără contact gata să accepte cardurile bancare sau smartphone-urile. Și perspectivele de creștere sunt impresionante.

Plata cu Samsung Pay funcționează în câteva secunde. Pur și simplu glisați degetul de jos în sus pe ecranul blocat pentru a afișa cardurile sale bancare (după ce le-ați înregistrat în prealabil). Apoi, deblocați cu cititorul de recunoaștere a irisului sau cititorul de amprentă (în funcție de modelul smartphone-ului pe care îl aveți). Apoi, smartphone-ul este adus aproape de terminalul de plată, moment în care se efectuează plata. Puteți vedea toată operațiunea în clipul video.

Spre deosebire de alte sisteme de plată mobilă, sistemul firmei Samsung nu se limitează la plăți sub 20 sau 30 de euro. În funcție de termenii negociați cu banca dvs., acest plafon poate atinge câteva mii de euro. Practic, putem spune că plafonul Samsung Pay este același cu plafonul cardului.

Samsung Pay utilizează tehnologii de securitate pentru smartphone-uri, cum ar fi cititorul de amprente digitale sau recunoașterea irisului. În prezent, aceste metode sunt mult mai sigure decât plata prin card de credit. Cu serviciul său de securitate Knox, Samsung oferă un serviciu care nu stochează date, nici pe terminal, nici pe cloud. Nu se pot obține informații despre Samsung Pay, chiar dacă un hacker se află în aceeași cameră cu dvs..

Pentru început Samsung Pay va fi disponibil exclusiv pentru clienții băncilor Caisse d’Epargne și Banque Populaire. Samsung a semnat un parteneriat cu aceste două bănci și Samsung Pay va fi disponibil mai întâi în testul beta, apoi va fi extins la toți clienții acestor bănci. Orice client al acestor bănci va putea să se înregistreze pentru a profita de Samsung Pay. Samsung a declarat că este în discuție cu mai multe bănci din Franța pentru introduce sistemul mobil de plată.

Banque Populaire este un grup financiar bancar (15 bănci regionale) fondat în 1878 la Angers. Are aproximativ 8.400.000 de clienți (persoane fizice, companii și asociații), din care aproximativ 3.800.000 de societăți. Are aproximativ 3.338 sucursale în Franța.

Samsung Pay este exclusiv pentru utilizatorii de smartphone-uri Samsung. Cu toate acestea, nu toate telefoanele inteligente Samsung sunt compatibile. Lista de smartphone-uri compatibile, momentan în Franța, cu sistemul de plată mobilă: Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy S7 și S7+, Galaxy S8 și S8+, Samsung Galaxy S9 și S9+ și Galaxy Note 8.

Sistemul de plată Samsung este compatibil cu toate terminalele de plată echipate cu tehnologie NFC. În mod simplu, Samsung Pay funcționează oriunde puteți plăti cu cardul dvs. de credit fără contact. Ca un bonus, Samsung Pay este compatibil cu standardul MST (terminalele pe care glisăm cardul de credit pentru a plăti, utilizat pe scară largă în Statele Unite și în alte țări). Samsung a semnat, de asemenea, un parteneriat cu Ticket Restaurant. Este posibil să plătiți pentru prânzul la restaurant cu Samsung Pay.

Până în acest moment Samsung nu a anunțat o dată concretă de disponibilitate, posibil sfârșitul lunii aprilie.

SURSĂPhonAndroid