Samsung Slideable Flex Duet – un dispozitiv extensibil aproape de realitate

141
Samsung Slideable Flex Duet
Sursa foto: via galaxyclub.nl

Încă de la început smartphone-urile pliabile au fost percepute de toată lumea ceva de domeniul viitorului. În special modelele Fold, cu Galaxy Z Fold 4 foarte bine primit de piață, iar Galaxy Z Fold 5 pare a veni cu mai multe noutăți. Dar, Samsung merge mai departe. A brevetat un dispozitiv care se poate extinde – nu se desface – într-o tabletă: Samsung Slideable Flex Duet.

Dar la ce folosește un astfel de dispozitiv tabletă/telefon extensibil? Producătorul sud-coreean trebuie să răspundă la această întrebare atunci când următoarea generație de gadgeturi Galaxy „schimbatoare de formă” va apărea pe piață. Acum, potrivit GalaxyClub, cerere de brevet depusă de Samsung arată deja cum un astfel de dispozitiv poate fi folosit în viața de zi cu zi.

Cerere de brevet pentru un dispozitiv Samsung Slideable Flex Duet

Pe lângă telefoanele pliabile Samsung lucrează la dispozitive al căror ecran se poate glisa. Astfel de dispozitive au un ecran rulabil care poate fi mai lat (sau mai lung) prin extindere. Un astfel de dispozitiv se poate transforma dintr-un telefon compact într-o tabletă – precum Fold, dar fără pliere. La începutul acestui an, compania a prezentat conceptul Samsung Slideable Flex Duet, care se extinde pe ambele părți.

Cu toate acestea, aceste tipuri de concepte ridică și întrebări. Cel mai important, desigur, este: cu ce te ajută? Aflăm o parte din răspunsuri într-o cerere de brevet depusă de Samsung în 2022. În cererea depusă la WIPO intitulată Method of Recommending Form Factor of Rollable Smartphone, Samsung descrie patru moduri pentru utilizarea unui astfel de dispozitiv de dimensiunea unui Fold.

WIPO – World Intellectual Property Organization / Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. A fost fondată în 1964 și are sediul la Geneva. Este una dintre cele 15 agenții specializate ale ONU. Are 193 de state membre.

În primul rând, este modul bandă îngustă, pe care îl utilizați atunci când vă aflați pe jos într-un mediu aglomerat. Puteți ține foarte bine telefonul, pentru că este frumos și compact. Al doilea mod este modul Telefon, în care are aceeași dimensiune ca un smartphone clasic precum Galaxy S23. Utilizați în principal această poziție în interior, când îl puteți ține ferm ferm în mână pentru lucruri mai puțin importante.

În al treilea rând, există modul Phablet, în care ecranul glisează pe o parte. Telefonul devine mai larg, astfel încât puteți face mai multe în același timp. Samsung se gândește și la utilizarea în a patra poziție. În acest mod Tabletă, cealaltă parte alunecă astfel încât dimensiunea să semene cu cea a unei tablete compacte. Gândiți-vă la un telefon Fold în poziția deschisă.

Nu știm o dată de lansare pentru acest dispozitiv

Apropo: aceste patru poziții nu sunt subiectul principal al acestui brevet. Este vorba în principal despre recunoașterea automată a situațiilor, astfel încât telefonul să poată propune imediat utilizatorului poziția ideală. Întregul proces, inclusiv preferințele utilizatorului, este încorporat și în software-ul cu AI al dispozitivului. Acest lucru ar trebui să vă asigure că toate comutările între moduri au loc fără probleme.

Dacă există un lucru pe care nu îl știm acum, este când vom vedea un astfel de dispozitiv: Samsung Slideable Flex Duet. Nu știm momentan când va fi lansat acest dispozitiv glisabil/rulabil și nici dacă va fi lansat vreodată. Din câte știm, în următoarele 12 până la 24 de luni s-ar putea să vedem mai întâi un pliabil cu trei părți în loc de două părți – un fel de Z Fold cu o pliere suplimentară. Și, de asemenea, o primă tabletă pliabilă mare va apărea probabil înaintea primului dispozitiv glisabil.