Noul controller GamePad de la Samsung Electronics

GamePad este compatibil cu 35 de jocuri

2135

Samsung este pregătit în sfârşit să lanseze controller-ul Android GamePad care a fost prezentat  odată cu Galaxy S4 în martie, dar care de curând a primit un design mai sobru. Numit Smartphone GamePad, controller-ul va fi compatibil cu dispozitivele care funcţionează pe sistem Android 4.1 sau mai avansat (îmbunătăţit pentru dispozitivele Samsung pe Android 4.3), poate fi conectat via Bluetooth (sau NFC) şi este disponibil pentru dispozitivele cu dimensiunea cuprinsă între 4 şi 6.3 inch.

Acest controller se afla de ceva timp în stadiu de proiect, dar abia acum se pare că a fost gata pentru publicul larg. Pe lângă două sau trei stick-uri analogice, deşi trăiesc cu impresia că unul dintre ele este un D-pad direcţional, în partea dreaptă a aparatului avem patru butoane. Funcţionalitatea acestora din urmă variază probabil în funcţie de jocul pe care îl rulaţi. Pentru a interacţiona cu un smartphone Samsung, acesta trebuie să ruleze minim Android Jelly Bean

Controller-ul are un buton dedicat „PLAY” care porneşte aplicaţia Samsung Mobile Console pentru telefoanele Galaxy selectate, prin intermediul căruia utilizatorii vor putea downloada mai multe jocuri şi cu o baterie reîncărcabilă pentru a asigura o bună funcţionare.

La lansare, GamePad este compatibil cu 35 de jocuri printre care se numără: Need for Speed Most Wanted, Aphalt 8: Airbone, Modern Combat 4: Zero Hour, Prince of Persia: The Shadow and the Flame şi Virtua Tennis Challange.