Smartphone Samsung cu afișaj wrap-around cu suport S Pen

302
Smartphone Samsung cu afisaj wrap-around
Sursa Foto: letsgodigital.org

Au trecut doi ani de când Xiaomi a anunțat Mi Mix Alpha. A fost primul și până acum singurul smartphone cu ecran surround care a fost lansat oficial. În ciuda acestui fapt, câțiva producători de smartphone-uri au depus de atunci brevete pentru un telefon mobil cu un ecran flexibil care este parțial sau complet înfășurat în jurul carcasei. Un smartphone Samsung cu afișaj wrap-around este și el brevetat.

Acest smartphone Samsung cu afișaj wrap-around are suport S Pen, butoane de joc virtuale și numeroase scenarii de operare. Samsung a înregistrat deja diverse modele de telefoane în care spatele constă și dintr-o suprafață de afișare. În 2018 am scris pentru prima dată despre un telefon Samsung cu afișaj cu două fețe. Un nou brevet arată că Samsung încă vede un viitor în astfel de dispozitive.

Smartphone Samsung cu afișaj wrap-around

În iulie 2021, Samsung Electronics a depus un brevet la USPTO (Oficiul de brevete și mărci comerciale din Statele Unite) pentru o „Metodă și aparat pentru funcțiile de operare ale dispozitivelor electronice cu afișaj flexibil”. Documentația de 46 de pagini a fost aprobată pe 18 noiembrie 2021. Acest brevet a fost înregistrat și în baza de date WIPO (Oficiul Mondial pentru Proprietatea Intelectuală) pentru protecția la nivel mondial a tehnologiei brevetate. Este vorba despre un smartphone Samsung cu afișaj warp-around.

Acolo unde documentația era axată anterior în principal pe ecranul flexibil, de data aceasta accentul se pune pe opțiunile de control. Pentru a simți mai bine acest smartphone special, colaboratorul prietenilor noștri de la LetsGoDigital, Technizo Concept, a creat o serie de randări 3D bazate pe brevetul Samsung.

Around este mult mai cunoscut cu semnul @. Cea mai veche formă a acestui simbol datează din anul 1345, într-o traducere bulgărească a scrierii bizantine Cronica lui Constantin Manasses. Semnul era folosit ca simbol pentru cuvântul „Amin”.

Acest smartphone Samsung cu afișaj wrap-around poate fi operat prin intermediul ecranului tactil și prin S Pen, așa cum este menționat în descrierea brevetului. Samsung a arătat deja cu Galaxy Z Fold 3 că este capabil să facă S Pen compatibil cu un ecran flexibil. Z Fold 3 este primul telefon pliabil cu suport S Pen.

Telefonul Samsung Galaxy patentat are un afișaj mare flexibil care acoperă partea din față, părțile laterale și spatele telefonului. În partea de sus este vizibilă o margine relativ largă a cadrului, care poate găzdui senzorii și camerele necesare. Butonul de pornire este plasat în partea de sus – deoarece nu există spațiu în părțile laterale pentru a plasa butoanele fizice.

Smartphone Samsung Galaxy cu afișaj pe ambele părți

Pe acest model tastele de volum au fost înlocuite cu taste virtuale. Documentația vorbește și despre instalarea tastelor de joc virtuale și a butoanelor de umăr. Butoanele de umăr sunt plasate în lateral, făcându-le ușor accesibile atunci când joci în modul peisaj.

Pictogramele și comenzile rapide sunt afișate în partea dreaptă. Pe de altă parte, pot fi afișate simboluri de stare precum ora, indicatorul bateriei și puterea rețelei. Acest lucru poate fi, de asemenea, inversat prin setări – în funcție de faptul că utilizatorul este dreptaci sau stângaci.

Una sau mai multe camere sunt amplasate atât în ​​față, cât și în spate. În aceste randări 3D apare o cameră frontală și trei camere spate – comparabile cu modelele actuale de ultimă generație de la Samsung.

Deoarece telefonul are o suprafață de afișare pe ambele părți, ambele camere pot fi folosite pentru a face selfie-uri, precum și înregistrări foto și video obișnuite. Afișajul funcționează ca un vizor pentru a determina compoziția corectă.

Cu o simplă glisare, utilizatorul poate muta conținutul de pe afișajul frontal pe cel din spate – și invers. În funcție de aplicație, conținutul poate fi afișat și pe ambele părți. De exemplu, luați în considerare vizualizarea Galeriei Foto. O parte arată întreaga Galeria, în timp ce cealaltă parte poate afișa o fotografie selectată.

Desigur, acest lucru nu se aplică numai pentru Galeria Foto. Numeroase scenarii de operare sunt menționate în documentația de brevet, inclusiv pentru browserul de internet, aplicația de mesagerie, vizionarea videoclipurilor etc. Telefonul poate detecta modul în care utilizatorul ține dispozitivul, pentru a adapta interfața în consecință.

S Pen pentru acest inedit smartphone Samsung Galaxy

În plus, Samsung menționează în documentație posibila integrare a unui proiector și/sau funcționalitate hologramă – prin care imaginile 3D sunt afișate în aer, folosind interferența luminii. În plus, se discută despre integrarea unor senzori de măsurare a apei, gazelor și energiei electrice. De asemenea, menționează utilizarea senzorilor medicali pentru a vă măsura nivelul zahărului din sânge, precum și ritmul inimii și tensiunea arterială. Desigur, nu toate aceste caracteristici trebuie incluse. Cu toate acestea, Samsung investighează toate posibilitățile – pentru a putea apoi integra cele mai valoroase funcții.

Viitorul smartphone Samsung cu afișaj wrap-around acceptă și încărcarea fără fir. Încărcarea prin cablu este, desigur, și ea o opțiune. Conexiunea USB Tip-C este plasată în partea de jos, împreună cu un difuzor și un microfon.

Deocamdată nu știm dacă Samsung intenționează să prezinte un smartphone cu două fețe în viitorul apropiat. Este izbitor că documentația devine din ce în ce mai stufoasă pentru un astfel de telefon. Samsung a venit acum cu numeroase scenarii în care un ecran cu două fețe poate oferi o soluție.

Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje, deoarece dispozitivul are un ecran mare pe ambele părți. În acest fel afișajul este posibil să se deterioreze atunci când îl purtați în geantă sau în buzunar. În plus, utilizarea unei huse de telefon va fi dificilă din cauza factorului de formă.

Nici prețul unui astfel de telefon nu pare a fi tentant. Deși Xiaomi Mi Mix Alpha nu a fost niciodată lansat, a primit un preț de vânzare cu amănuntul de 2.550 euro. Parțial din cauza complexității producției, Xiaomi nu a mai lansat un astfel de telefon. Cu toate acestea, pe măsură ce utilizarea afișajelor flexibile crește, costurile de dezvoltare/producție vor scădea fără îndoială. Este posibil ca acest lucru să ofere companiei Samsung noi oportunități pentru un smartphone cu afișaj warp-around.

SURSĂLetsGoDigital