Detalii despre designul pliabil al smartphone-ului Samsung Galaxy X/F

929

Smartphone-ul pliabil al companiei Samsung nu este un truc și nu este o poveste. Compania Samsung a recunoscut oficial dezvoltarea sa în mai multe ocazii. Mergând mai departe, DJ Koh a declarat că smartphone-ul Samsung pliabil va fi prezentat în acest an. Încă nu este clar dacă produsul va fi anunțat ca Galaxy X/F, sau alt nume care a circulat în ultimii ani. Ocazia cea mai probabilă va fi la Conferința Samsung Developer (SDC) din noiembrie.

În ciuda multor știri din media despre specificații și confirmări de lansare, încă nu știm cum va arăta modelul Galaxy pliabil. Doar presupuneri și speculații! Samsung, fără îndoială, ar dori să păstreze aceste informații până la dezvăluirea oficială. Dar noi informații de la ETNews din Coreea, vin cu detalii interesante despre designul lui Galaxy X și factorul de formă, informații care se pot dovedi adevărate.

Informațiile confirmă ce știam anterior despre smartphone-ul pliabil Samsung.

În primul rând, detaliile noi apărute se potrivesc cu ceea ce s-a scris la începutul acestui an. Smartphone-ul pliabil va avea o formă asemănătoare unei cărții, cu un afișaj pliabil pe interior. Deoarece un astfel de design ascunde ecranul în întregime atunci când este îndoit, Samsung va adăuga de asemenea un afișaj pe exterior. Acest ecran va permite utilizatorilor să opereze telefonul în mod normal chiar și atunci când este îndoit. Aceste noi informații confirmă unele detalii anterioare și oferă date despre eventualele dimensiuni ale ecranului.

Conform ETNews preluat de site-ul SamMobile, presupusul Galaxy X/F va avea un ecran interior OLED de 7,3 inch. Ecranul este realizat de Samsung Display și va avea o curbură de 1,5R. Afișajul extern va fi de 4,6 inch și tot OLED, permițând dispozitivului să fie utilizat ca telefon inteligent când dispozitivul este îndoit. Designul, care se potrivește cu ceea ce sugera președintele Samsung Mobile, DJ Koh, oferă confortul folosirii afișajului mai mare numai atunci când este necesar și nu neapărat la fiecare folosire a telefonului.

OLED-ul (Organic Light-Emitting Diode) aproape ca nu are dezavantaje, durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la perioada de timp în care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%.

Samsung Galaxy X/F în cantități limitate și preț mare.

Samsung va fabrica Galaxy X/F în cantități limitate pentru a testa piața cu un astfel de produs. Se presupune că lotul de producție inițial va fi de aproximativ 100 – 120.000 de unități. Departe de milioanele de modele Galaxy S și Galaxy Note pe care Samsung le face în fiecare an. Smartphone-ul pliabil va avea probabil un preț de aproximativ 1.500 $.

Compania este așteptată să echipeze primul telefon pliabil cu caracteristici high-end comparabile cu cele ale recent lansatului Galaxy Note 9. Știrea reiterează, de asemenea, că Samsung dezvoltă smartphone-ul pliabil sub numele Winner.