Smartphone Samsung cu AI va oferi sfaturi pentru cumpărat îmbrăcăminte

901

La 9 august 2018, World Intellectual Property Organization (WIPO) a publicat un brevet pentru un „dispozitiv și o metodă de recomandare a produsului” de la Samsung Electronics. Cererea de brevet de invenție fost depusă de Samsung la WIPO la 29 ianuarie 2018. Brevetul descrie o metodă bazată pe inteligența artificială, pentru a determina satisfacția utilizatorului cu un anumit produs.

Prin expresii faciale, răspunsuri vocale și gesturi ale utilizatorului, smartphone-ul este capabil să determine cât de mulțumit este un utilizator cu privire la un anumit produs. Pe baza acestui aspect, sunt oferite recomandări. Brevetul este special destinat îmbrăcăminții.

Tehnologia de recunoaștere a feței evoluează într-un ritm rapid. De exemplu, până acum majoritatea noilor smartphone-uri Samsung au fost echipate cu recunoașterea feței. Cu ajutorul inteligenței artificiale (AI), dispozitivele noastre inteligente mobile nu sunt doar capabile să analizeze chipurile, ci și să înțeleagă expresiile noastre faciale. Aceasta creează noi domenii de aplicare.

Brevetul descrie o tehnologie care face posibilă înțelegerea emoțiilor unui utilizator cu privire la un produs printr-un sistem inteligent de învățare profundă. Aceste informații sunt utilizate de smartphone sau tabletă pentru a oferi recomandări.

Utilizatorul poate fi identificat cu ajutorul camerei telefonului smartphone. Prin intermediul expresiilor faciale, a răspunsurilor la vorbire și a mișcărilor utilizatorului, smartphone-ul este capabil să determine cât de satisfăcut este un utilizator cu privire la un anumit produs.

AI – Artificial Intelligence este un termen tehnic provenit din limba engleză, care desemnează un domeniu din cadrul informaticii. Sistemul respectiv cu inteligență artificială este capabil să învețe, cu sau fără ajutoare externe, cu scopul de a se îmbunătăți permanent.

Aparatul foto poate capta fața și corpul unui utilizator, permițând telefonului smartphone să afișeze tipul de îmbrăcăminte pe afișaj, ca și cum acesta ar fi purtat-o. Șase tipuri de expresii pot fi recunoscute, de la „trist” la „fericit, dar mai sunt incluse și expresii de furie, surpriză, bucurie și altele. În cele din urmă, smartphone-ul va alege o „multitudine de seturi de produse” care urmează să fie recomandate, pornind de la această bază. Pentru că învață permanent smartphone-ul cu AI va observa reacția unui utilizator când vede un „produs afișat” pentru a determina dacă acel individ este sau nu mulțumit de ceea ce privește.

Pe lângă învățarea expresiilor faciale, sistemul AI utilizează informații precum greutatea și vârsta utilizatorului, iar istoricul achizițiilor joacă un rol și în recomandările finale. Alte elemente care pot juca un rol sunt profesia unui utilizator, îmbrăcămintea pe care o poartă și venitul utilizatorului.

În plus, îmbrăcămintea este grupată pe categorii, sunt prezentate mai multe pulovere, rochii sau jachete. În grupurile de produse prezentate, sexul și vârsta unui utilizator sunt luate în considerare. Telefonul inteligent poate afla, de asemenea, dacă utilizatorul îi place mai mult tricourile lungi decât cele scurte. Sezonul și locația sunt incluse în calcul.

Apoi, smartphone-ul poate afișa cel mai mic și cel mai mare preț al unui produs pe ecran, permițând utilizatorului să achiziționeze imediat îmbrăcămintea.

Expresia „gustul nu se discută” ar putea căpăta o altă formă de acum înainte. Ca de obicei cu un brevet, nu știm când și dacă acesta se va regăsi pe telefoanele Samsung. Dar cu tendințele actuale din domeniul modei este posibil orice și probabil în viitor unii oameni vor merge pe mâna telefonului în alegerea stilului de îmbrăcăminte.

VIAAndroidHeadlines
SURSĂLetsgoDigital