Samsung include tuburi termice în telefoanele emblematice pentru a disipa căldura

1732

Tuburile termice în smartphone-uri nu sunt o idee nouă. Galaxy S7 și S7 Edge le au pentru a disipa mai bine căldura.

Ultimele rapoarte care vin pe fluxurile de știri din Corea de Sud, – presupunând că sunt adevărate – se referă la faptul că aceste tuburi termice pentru disiparea căldurii ar putea fi utilizate pe scara largă de Samsung începând din acest an.

Potrivit lui DigiTimes, Samsung și LG vor adopta tevi termice pentru disiparea căldurii, pentru o mai bună răcire și eficiență în dispozitivele lor emblematice viitoare – Galaxy S8 și G6.

 DigiTimes este un cotidian și o importantă sursă de informații în domeniul semiconductoarelor, electronice, calculatoare și comunicații din industrie. Compania are sediul în Taipei, Taiwan și are și site-uri de limba chineză și limba engleză. 

Acesta a fost cel mai subtire tub termic utilizat într-un smartphone, iar sistemul Samsung a fost ușor diferit față de țevile termice normale. Ideea este simpla: structura poroasă pe interior permite apei să absorbă căldura, și o transformă în abur. Este o modalitate eficientă și inovatoare pentru a controla căldura din interiorul dispozitivului.

Sistemul implementat de Samsung este atât de eficient încât LG ar putea să-l utilizeze pentru telefoanele sale G6.

Pentru Samsung, vom continua să vedem aceeași tehnologie de tub termic pe care am văzut-o în Galaxy S7.

Extrem de așteptatul Samsung Galaxy S8 se presupune că ar fi trebuit să adopte două conducte de disipare a căldurii, dar se pare că planul a fost deocamdată amânat.

DigiTimes susține că producția de masă a acestor tuburi termice va începe în luna februarie, în timp util pentru scoaterea pe piață lui Galaxy S8 care este așteptată în luna aprilie.

VIAAndroidAuthority
SURSĂDigiTimes