SmartThings Pro, o platformă hiperconectată pentru întrprinderi

62
SmartThings Pro
Sursă foto. SamMobile

Samsung Electronics a anunțat SmartThings Pro și tehnologiile de afișare de ultimă generație de semnalizare digitală. Anunțul face parte din participarea companiei la InfoComm, cel mai mare târg profesional al industriei audiovizuale din SUA. InfoComm 2024 a avut loc la Las Vegas în perioada 12-14 iunie.

Samsung a prezentat SmartThings Pro, o evoluție a SmartThings cu capabilități axate pe afaceri. În plus Samsung a prezentat Color E-Paper, un afișaj de hârtie digitală cu putere ultra-scăzută, ușor și subțire; noi funcții AI generative exclusive pentru tabla interactivă (seria WAD); și noua serie Samsung Business TV BED, un televizor UHD cu funcționalitate flexibilă pentru companii din diferite sectoare. Toate aceste soluții au fost afișate la InfoComm. Tot aici Samsung a oferit demonstrații și sesiuni educaționale pentru a evidenția beneficiile ample ale produselor.

SmartThings Pro extinde tehnologia de casă inteligentă hiperconectată de la Samsung la mediile de afaceri. Pentru a sprijini mai bine clienții business-to-business (B2B), SmartThings Pro oferă interfețe de programare a aplicațiilor (API) personalizabile pentru o integrare perfectă. De asemenea, dispune de AI Energy Mode, o tehnologie inteligentă de economisire a energiei. Aceasta reduce consumul de energie pe baza luminozității ambientale, analiza conținutului și detectarea mișcării. Acest algoritm de economisire a energiei este disponibil pentru produsele Samsung conectate la ecosistemul SmartThings Pro.

În plus, SmartThings Pro permite utilizatorilor să verifice starea conexiunii diferitelor dispozitive IoT printr-un tablou de bord ușor de utilizat. Acest tablou de bord oferă AI pentru a analiza dispozitivele conectate, ajutând utilizatorii să-și folosească dispozitivele mai eficient și să adopte practici de economisire a energiei.

Dincolo de utilizatorii individuali, SmartThings Pro va îmbunătăți și operațiunile generale ale dispozitivelor conectate în mediile corporative. Sunt incluse aici SMART Signage, afișaje pentru ospitalitate, sisteme de aer condiționat, aparate digitale și multe altele. De asemenea, ajută clienții corporativi să gestioneze mai eficient diverși factori de mediu, cum ar fi temperatura, umiditatea, iluminatul, prin conectarea diferitelor produse IoT. De asemenea, integrează senzori precum camerele foto pentru a îmbunătăți capacitățile de monitorizare și control. Aceste caracteristici ajută utilizatorii să automatizeze configurațiile și setările zilnice, rezultând operațiuni mai eficiente și mai durabile, reducând în același timp costurile globale de afaceri.

Mulți dintre partenerii Samsung plănuiesc deja să folosească API-urile disponibile. Unii dintre acești parteneri includ:

  • Cisco, a demonstra integrările API cu dispozitivele video Cisco și cum se pot integra cu Webex Control Hub pentru implementări la scară.
  • Aqara, care va îmbunătăți experiența Smart Hotel prin experiențe de cooperare.
  • Quividi, care va construi o soluție de analiză de retail cu centrul său de date online, VidiCenter, valorificând noul său parteneriat cu Samsung.

„Vom îmbunătăți în continuare soluțiile IoT Samsung pentru piața B2B prin SmartThings Pro”. A declarat Chanwoo Park, Vicepreședinte Executiv la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Soluțiile noastre personalizate întăresc performanța afișajelor din clădiri, spații rezidențiale, școli și spații comerciale precum retail, hoteluri și birouri. SmartThings nu numai că va îmbunătăți performanța acestor operatori, dar va reduce costurile.”

Samsung a dezvăluit pentru prima dată la InfoComm display-ul cu putere ultra-scăzută, Samsung Color E-Paper. Îmbinând perfect cerneala digitală cu tehnologia inovatoare de hârtie electronică full-color, această afișaj poate înlocui materialele promoționale analogice sau din hârtie.

Noul produs oferă o alternativă mai ecologică la metodele tradiționale de promovare. Samsung Color E-Paper funcționează la 0,00 W atunci când afișează imagini statice. Astfel consumă mult mai puțină energie decât semnalizarea digitală tradițională la schimbarea imaginilor. În plus, managerii pot controla de la distanță E-Paperul color, stabilind programe pentru a economisi energie cu trezirea automată și orele de somn.

Ecranul are o diagonală 32 de inch (81,28 cm), o rezoluție QHD (2.560×1.440) și o gamă de 60.000 de culori. Cântărind doar 2,9 kg și măsurând 17,9 mm grosime, poate fi instalat fără probleme în diferite locații.

Samsung Color E-Paper include o aplicație mobilă care permite utilizatorilor să creeze sau să modifice cu ușurință conținutul. De asemenea, acceptă soluția Samsung VXT, permițând monitorizarea în timp real și gestionarea integrată de la distanță a mai multor afișaje simultan. Color E-Paper are două porturi de tip USB-C și acceptă Wi-Fi și Bluetooth. Include, de asemenea, 8GB de memorie flash, o ramă interschimbabilă care permite utilizatorilor să schimbe culorile cadrului și compatibilitatea standard VESA cu suport de perete.

Panoul Color E-Paper utilizează  tehnologia inovatoare E Ink Spectra 6. Este o soluție color inovatoare concepută pentru publicitate în magazine, semnalizare interioară și înlocuirea posterelor din hârtie. Dispune de un spectru de culori îmbunătățit și un algoritm avansat de imagine color pentru a îmbunătăți performanța de marketing.

Interactive Whiteboard (seria WAD) a fost prezentată la InfoComm, încărcată cu noi funcții care includ capacități AI generative. Noile funcții bazate pe inteligență artificială includ transcrierea automată a lecțiilor vorbite și abilitatea de a genera rezumate detaliate ale cursurilor care evidențiază punctele cheie și subiectele principale. Analizând transcrierea vocii profesorului, materialul scris de pe afișaj și materialele educaționale furnizate, poate genera și chestionare pentru elevi. De asemenea, folosește învățarea automată pentru a îmbunătăți acuratețea conținutului și pentru a bloca conținutul neadecvat.

În plus, printr-o colaborare cu compania de tehnologie educațională Merlyn Mind, afișajul va dispune de tehnologie de recunoaștere a vocii optimizată pentru mediile educaționale. Acest lucru va simplifica controlul Afișajului interactiv și va ajuta la adaptarea funcționalităților acestuia pentru a se alinia cu programele școlare specifice.

Aceste capabilități vor fi implementate pentru toate cele trei modele de dimensiuni diferite mai târziu în cursul anului, oferind o utilizare mai convenabilă și un mediu de învățare contextual mai ridicat.

La InfoComm, Samsung a prezentat și seria Samsung Business TV BED, oferind calitate a imaginii UHD și funcționalitate flexibilă. Disponibil într-o gamă de dimensiuni 8 – 43, 50, 55, 60, 65, 70, 75 sau 85 inch – televizorul se poate încadra în aproape orice spațiu. Astfel este o alegere optimă pentru a îmbunătăți atât stilul, cât și funcționalitatea diferitelor medii. Această soluție răspunde nevoilor sectoarelor, inclusiv industria restaurantelor, educație, birouri mici/acasa și alte afaceri mici.

Companiile pot folosi aplicația Samsung Business TV existentă disponibilă pe dispozitivele Android sau iOS pentru a gestiona, programa și afișa fără efort conținut personalizat de la distanță. De asemenea, acceptă SmartThings Pro și Samsung VXT. Astfel satisface o varietate de nevoi de afaceri oferind o claritate reală prin imaginii 4K și gestionarea fluidă a dispozitivului.