Seria Galaxy S24 cu Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy va fi foarte puternică

241
Galaxy S24 cu Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy
Sursa foto: Future | Alex Walker-Todd

Există o mulțime de lucruri pe care Android le face mai bine decât iPhone. Dar un domeniu în care telefoanele Apple au în mod constant avantaj este în performanța de referință înregistrată pe Geekbench. Procesoarele de top ale companiei Apple depășesc permanent orice procesor disponibil pentru Android într-un anumit an. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba cu seria Galaxy S24 și Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy.

Acest lucru a fost confirmat de @Tech_Reve – un leaker cu un istoric respectabil – printr-o postare pe X (anterior Twitter). Potrivit TechRadar, @Tech_Reve a scris pe X că Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy, cip-setul care se așteaptă să alimenteze unele modele Galaxy S24, a obținut un rezultat multi-core de 7.400 puncte pe site-ul de referință Geekbench 6.

Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy a obținut rezultate incredibile pe Geekbench

Dacă privim acest rezultat, vedem un număr căruia merită să-i acordăm atenție. Este un număr foarte mare, mai ales dacă îl comparăm cu valorile pentru iPhone 15 Pro și 15 Pro Max. Acestea au fost 7.100 și, respectiv 7.300 puncte. Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy, care va fi la bordul lui S24 Ultra, a obținut valori și mai mari, dar media a fost 7.400. Acest lucru face ca noul procesor Qualcomm să fie cel mai puternic (cel puțin în multi-core) de pe piață, dacă informația este corectă.

Asta ar fi o mare schimbare. Ca referință, Samsung Galaxy S23 Ultra, cu Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, are un scor mediu multi-core de 4.976. În același timp, iPhone 14 Pro are o medie de 6.406. Deci telefonul Apple a obținut un scor mult mai mare decât modelul Samsung. În acest fel obținerea unui scor mai mare pe Geekbench de către Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy, care va fi în seria Galaxy S24, ar fi un lucru remarcabil.

Primul procesor Bionic Apple a apărut cu seria Apple iPhone 8 în septembrie 2017. Apple A 11 Bionic este un procesor cu șase nuclee, cu două nuclee de performanță și patru eficiente energetic. Toate nucleele pot fi utilizate simultan.

Momentan nici nu știm dacă să ne entuziasmăm sau nu. Există, totuși, câteva lucruri de remarcat aici. În primul rând acest scor, pe care îl acceptăm în acest moment, dar avem totuși unele rezerve. Apoi, mai este faptul că este vorba doar de scoruri multi-core. Este posibil ca rezultatele single-core ale Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy să fie mai mici. Deci, chiar dacă acest lucru se realizează, nu garantează că noul procesor Qualcomm este mai puternic decât A17 Bionic Pro (utilizat în seria iPhone 15 Pro) în toate circumstanțele.

Galaxy S24 Ultra va folosi Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy în toate regiunile

În cele din urmă, există faptul că informațiile de până acum sugerează că Samsung ar putea să nu folosească acest cip în toate modelele din seria Galaxy S24. Unele modele din unele regiuni ar putea folosi în schimb Samsung Exynos 2400 care poate fi mai puțin puternic. Totuși, aceeași sursă a spus că Galaxy S24 Ultra va folosi Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy în toate regiunile. În acest fel dacă decideți să cumpărați telefonul de top al Samsung veți avea un smartphone foarte puternic.

Totuși, indiferent de ceea ce se întâmplă, toate modelele Galaxy S24 ar trebui să fie extrem de puternice. Știm deja din recenta lansare Apple că telefoanele din noua serie iPhone 15 sunt incredibile, iar Apple iPhone 15 Pro Max oferă o performanță fantastică.

În ceea ce privește seria Samsung Galaxy S24, probabil că vom afla cu siguranță cât de bune sunt aceste telefoane de referință fie în ianuarie, fie în februarie. Chiar dacă au fost informații despre o lansare mai devreme decât de obicei, momentan nu avem o dată concretă de lansare din partea Samsung.