Snapdragon 8 Gen 4 vinovat de creșterea prețului la Galaxy S25 Ultra

107
galaxy-s25-ultra-violet
Sursă foto: SammyFans

Scriam zilele trecute că încep să apară tot mai multe informații despre seria Galaxy S25, iar acum avem una cu trimitere la șeful acestei viitoare serii Samsung. Galaxy S25 Ultra va avea un preț mai mare la lansare față de Galaxy S24 Ultra. Vinovat de această situație este procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4.

Cunoscutul analist din domeniul mobil Ming-Chi Kuo, specialist în telefoanele Apple, susține o creștere bruscă a prețului următorului cip al companiei Qualcomm. De asemenea, Samsung Galaxy S25 Ultra poate deveni mai scump, având în vedere creșterea prețului la Snapdragon 8 Gen 4. Potrivit Sammyfans, Snapdragon 8 Gen 4 va fi cu 25 până la 30% mai scump decât predecesorul său.

Viitorul smartphone super-premium Samsung cel mai probabil va folosi folosi exclusiv procesorul Snapdragon 8 Gen 4 la nivel global. În SUA și China, celelalte două variante, Galaxy S25 și Galaxy S25+, vor folosi, de asemenea, același procesor ca S25 Ultra. Cu toate acestea, compania poate lansa aceste modele cu cip Qualcomm și în alte în alte regiuni, cum ar fi Europa și Asia.

Kuo spune că actualul procesor Snapdragon 8 Gen 3 costă între 190 și 200 de dolari. Drept urmare, Snapdragon 8 Gen 4 mai scump ar crește automat prețul lui Galaxy S25 Ultra. Samsung a reușit să păstreze în mare măsură prețurile flagship-urilor din seria Galaxy S24 neschimbate față de seria Galaxy S23. Sunt șanse minime ca acest lucru să se întâmple cu următoarea generație de telefoane emblematice.

Numele și sigla Snapdragon apare pe tricourile purtate de echipa de fotbal Manchester United, în urma unui contract de sponsorizare în perioada 2024 – 2026. Salariul mediu pe an al unui inginer Qualcomm este în 2024 de 120.142$.

Probabil adoptarea unui nod de proces de 3 nm este motivul principal din spatele creșterii prețului. Următoarea platformă mobilă Snapdragon a Qualcomm va fi fabricată cu tehnologia de producție N3E a TSMC. În plus, AI ar putea deveni un alt motiv din spatele creșterii prețurilor.

Sursă foto: FottyHeadlines

Potrivit unor informații anterioare, Snapdragon 8 Gen 4 ar putea avea procesorul Oryon dezvoltat de Qualcomm, cu arhitectură personalizată, cu 8 nuclee așteptate într-un design 2 + 6, eliminând în întregime nucleele de eficiență. Nucleele de înaltă performanță vor fi de 4,26 GHz. Nu va lipsi GPU Adreno 830, modemul Snapdragon X80 pentru viteze rapide 5G, precum și memoria RAM LPDDR6.