Solve for Tomorrow: 25 de proiecte merg mai departe

196
Solve for Tomorrow Samsung România
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung România a anunțat cele 25 de proiecte selectate pentru a participa în cea de-a doua etapă a competiției naționale Solve for Tomorrow pentru elevii de liceu. Ediția din acest an este organizată de Samsung Electronics România în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest. 313 idei au fost înscrise în cea de-a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow.

Din cele 313 proiecte înscrise, 212 proiecte au fost înscrise în echipă și 101 au fost înscrieri individuale. Categoria de concurs în care au fost înscrise cele mai multe proiecte este Mediul Înconjurător cu 109 proiecte. În categoria Educație ai fost înscrise 98 de proiecte. În categoria Dezvoltare Sustenabilă au fost înscrise 68 de proiecte, iar în Diversitate și Incluziune Socială 38 de proiecte.

Juriul celei de-a treia ediții Solve for Tomorrow este format din Marinica Stoian (Inspector General în cadrul Ministerului Educației), Simona Panait (Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics), Loredana Poenaru (Education Director, Junior Achievement România), Oana Bulexa (Managing Director MSL The Practice), Sorin Sfetcu (Industry Manager Google România) și Vlad Craioveanu (CEO Impact Hub Bucharest).

Proiectele au fost jurizate pe baza unor criterii atent definite:

 • Justificarea nevoii pe care participantul dorește să o adreseze
 • Justificarea soluției propuse în raport cu nevoia identificată
 • Abordare inovatoare și realistă
 • Modul în care este valorificată utilizarea tehnologiei în cadrul soluției propuse.

„Generația Z se remarcă prin implicarea activă în combaterea schimbărilor climatice, promovarea diversității și incluziunii sociale, dar și prin creativitatea lor în abordarea problemelor care afectează bunăstarea societății. Obiectivul competiției Solve for Tomorrow este acela de a încuraja tinerii să producă schimbarea pe care și-o propun. Suntem încântați să împărtășim din experința noastră, să încurajăm tinerii să fie îndrăzneți și să transforme lumea, idee cu idee.” A spus Simona Panait, Marketing Director România și Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics.

În etapa a II-a a competiției, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung România în parteneriat cu Junior Achievement România. Ei vor învăța despre Sustainable Design Thinking, o metodă ce aduce împreună ideile creative, gândirea inovatoare și soluțiile îndrăznețe pentru a produce o schimbare în societate.

“Solve for Tomorrow ne creează și în acest an ocazia de a-i descoperi pe acei tineri determinați să contribuie la un mâine mai sustenabil și la dezvoltarea unor comunități responsabile și incluzive. Cele 25 de proiecte selectate pentru etapa a doua ne-au impresionat prin gradul de complexitate și originalitatea modului de utilizare a tehnologiei.” A spus Loredana Poenaru, Education Director Junior Achievement România.

 • Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a pe site-ul competiției – 20 noiembrie 2023
 • Validarea participanților selectați pentru etapa a II-a – 20-24 noiembrie 2023
 • Desfășurarea atelierelor de Design Thinking – online – 27 noiembrie – 14 decembrie 2023
 • Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor în Competiție – online – 28 noiembrie – 20 decembrie 2023
 • Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat – online – 15-22 ianuarie 2024

Desfășurarea sesiunilor de mentorat – online

 • Sesiunea I: 11 – 15 decembrie 2023
 • Sesiunea II: 29 ianuarie – 7 februarie 2024
 • Eveniment Demo Day – online – 22 februarie 2024
 • Finala Competiției – eveniment hibrid – 29 februarie 2024

Lansată în 2010, Solve for Tomorrow este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Competiția națională se adresează elevilor cu vârsta între 16 și 18 ani. Își propune să aducă tehnologia, educația, soluțiile eficiente și sustenabile pentru a răspunde diverselor probleme identificate în societate.

În România, competiția a ajuns la cea de-a treia etapă, după ce în cadrul primelor două ediții au fost înregistrate peste 600 de idei inovatoare. Cea de-a doua ediție a competiției s-a numărat printre cele 7 proiecte finaliste în categoria Tineret din cadrul European Digital Skills Award 2023, o competiție organizată de Comisia Europeană. Până în prezent, Solve for Tomorrow s-a desfășurat în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de elevi participanți.