Sondaj Samsung în rândul copiilor – „Micul explorator”

928

Compania tech sud-coreeană este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Dar Samsung mai produce și o mulțime de alte aparate electronice care ne împânzesc casa, de la televizoare, mașini de spălat și frigidere la aparate de aer condiționat și aspiratoare. Dar, Samsung mai face ceva. Face și sondaje de opinie!

Un recent sondaj de opinie a fost efectuat de compania Samsung în rândul elevilor dintr-o școală din Marea Britanie. Samsung a întrebat elevii ce ar dori să descopere într-o nouă lume, dacă ar fi să înceapă o nouă viață pe o altă planetă. Rezultatele sunt foarte interesante și în același timp neașteptate.

În mod surprinzător, din răspunsul elevilor a reieșit că aceștia ar pune mama și pe tata să conducă noua planetă, (22% au dat acest răspuns), pe locul trei a fost Barack Obama ex președintele SUA (14%) urmat de managerul echipei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate (10%)!

Cercetarea, care a chestionat 1.000 de elevi din Marea Britanie, a fost efectuată de Samsung în cadrul parteneriatului cu Muzeul de Științe, pentru a prezenta turul național al navei spațiale pe care a fost Tim Peake (Soyuz TMA-19M). De asemenea, publicul va putea să călătorească în spațiu și înapoi – la fel cum a făcut și Tim Peake – prin experiența Samsung VR Space Descent în salonul VR modernizat pentru călătoriile în spațiu, organizat de Samsung.

Tim Peake este un astronaut de naționalitate britanică din cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA). El a participat la misiunea Principia, a lucrat timp de 186 de zile la Stația Spațială Internațională pentru expediția 46/47 și a aterizat pe Pământ în data de 18 iunie 2016. Tim Peake este pilot și ofițer britanic în cadrul British Army Air Corps.

Cine ar fi liderii lor ideali? Dacă mama și tata nu ar fi interesați de slujba de conducător de planetă, se pare că cei mai mulți ar prefera o democrație cu deciziile luate „de toată lumea” (19%). În afară de părinți și așa-zisa democrație, Obama a ocupat poziția trei pentru a conduce noua lume. Dar se pare că evoluția foarte bună a Angliei la Cupa Mondială a determinat pe mulți elevi să-l voteze pe locul patru pe antrenorul Angliei, Gareth Southgate (10%), iar un jucător englez Harry Kane, golgheterul Cupei Mondiale 2018 a apărut pe listă (3%)! Regina Angliei și Donald Trump au (6%). Spre deosebire de single-ul său de succes, Beyoncé nu ar conduce lumea, are doar 2% din procente pentru fotoliul de lider planetar.

Ce muzică ați lua cu voi pe noua planetă? Potrivit majorității elevilor, Drake este preferatul numărul unu cu (22%), peste Arianna Grande (13%), urmată îndeaproape de George Ezra (12%). The Beatles are (9%) iar muzica clasică va fi istorie, deoarece doar 3% ar duce muzică de Mozart și 2% de Beethoven.

Planeta verde. Ce energie ai folosi pe noua planetă? Nu este o surpriză faptul că, un sfert (23%) va folosi energia regenerabilă sau verde pentru alimentarea planetei, energia solară fiind pe primul loc (66%), urmată de cea eoliană (11%) și de energia geotermală (6%). Într-o altă lume, elevii nu doresc repetarea greșelile care au fost făcute pe Terra, doar 5% ar fi în favoarea utilizării energiei nucleare.

Gata cu școala! Ce ați lăsa în urmă? În sondaj nu a fost vorba doar de o lume nouă. Ce nu ați lua cu voi? Elevii tot elevi în toată lumea! 28% nu mai vor examene și 32% ar lăsa aici temele de casă! Războiul este pe primul loc cu 66%, bolile cu 59% și politicienii cu 34%.

Călătoriile în spațiu captează imaginația copiilor și avem misiunea de a stârni această curiozitate prin crearea de experiențe incredibile și accesibile prin tehnologie, ajutându-i să călătorească dincolo de limitele lor, să participe în experiențe și să vadă noi lumi” a spus Sam Grant, director de marketing la Samsung Electronics UK & Ireland.

Întrebările și procentele obținute de fiecare răspuns.

  • Cui i-ai cere să-ți conducă noua planetă?
  1. 22% – mama și tata
  2. 19% – toată lumea
  3. 14% – Barack Obama
  4. 10% – Gareth Southgate
  5. 6% – Regina Angliei / Donald Trump
  6. 4% – Emma Watson
  7. 3% – Harry Kane
  8. 2% – Kim Kardashian / Theresa May / Beyonce
  9. 1% – Directorului școlii
  • Ce muzică ați lua cu voi?
  1. 22% – Drake
  2. 13% – Ariana Grande
  3. 12% – George Ezra
  4. 9% – 5 Seconds of Summer / Beatles
  5. 6% – Justin Bieber
  6. 5% – Cardi B
  7. 4% – Elvis Presley
  8. 3% – Mozart
  9. 2% – Beethoven
  • Ce energie ai folosi pe noua planetă?
  1. 66% – energie solară
  2. 11% – energie eoliană
  3. 6% – energie geotermală / energia valurilor
  4. 5% – energie nucleară
  5. 3% – energia generată de maree
  6. 2% – gaz
  7. 1% – petrol – cărbune
  • Ce ai lăsa în urmă?
  1. 60% – războiul
  2. 59% – bolile
  3. 34% – politicienii
  4. 32% – temele de casă
  5. 28% – examenele
  6. 27% – The Kardashians
  7. 23% – sticlele de plastic
  8. 18% – directorul școlii / combustibili fosili
  9. 8% – ora de culcare
SURSĂSamsung News