Sound on Display, viitoarele ecrane Samsung prezentate la CES 2019

1090

Ecranele OLED cu sunet inclus în display – Sound on Display de la Samsung, este posibil să le vedem în 2019. Samsung a prezentat deja această tehnologie la începutul acestui an. Sunetul este emis de ecranul OLED prin vibrații, potrivit SamMobile. Tehnologia poate fi folosită la televizoare și smartphone-uri Samsung, posibil și pentru alte dispozitive în viitor.

Sound on Display este una dintre ultimele tehnologii pe care Samsung intenționează să le aducă pe piață. Gigantul tech a furnizat câteva detalii despre această tehnologie la conferința Samsung OLED Forum din China cu câteva luni în urmă. Acum ecranul OLED va fi și pe post de difuzor!

Cu această tehnologie Samsung poate crea modele de televizoare cu ecrane OLED practic dintr-o bucată. Nu vor necesita zone speciale pentru difuzoare, este un produs multifuncțional care emite simultan lumină și sunet. Probabil majoritatea utilizatorilor s-ar simți ciudat dacă unui televizor îi lipsește un difuzor tradițional. Cu toate acestea, acum este posibilă producerea sunetului fără difuzoare prin ecranele OLED, care produc sunet prin vibrare. Nici nu știm ce să spune, dacă e greu sau nu să ținem pasul cu noile tehnologii. De multe ori parcă realitatea a luat-o înaintea ficțiunii!

Samsung va prezenta ecranele OLED Sound on Display la CES 2019

LG a prezentat un prototip al unui televizor OLED Crystal Sound la CES-ul de anul trecut. Au fost informații, încă din luna mai, că Samsung este gata să comercializeze tehnologia OLED cu emisii de sunet prin ecran în 2019. Ultima informație despre acest lucru din Coreea de Sud de la ETNews, sugerează că panourile OLED Sound on Display de la Samsung vor fi prezentate la CES 2019 Las Vegas luna viitoare. Se pare că Samsung va prezenta noile ecrane atât pentru smartphone-uri, cât și pentru televizoare. Se așteaptă ca produsele cu această tehnologie să fie lansate mai târziu în anul 2019.

La CES 2019 sunt prezente peste 4.500 de companii, producători, dezvoltatori și furnizori de hardware de tehnologie de consum. Vor fi peste 250 de sesiuni de conferințe și peste 180 de participanți din 150 de țări. La CES 2017, în condiții stricte de securitate au fost furate două prototipuri de laptop-uri cu ecran triplu de tip Razer!

Difuzoarele convenționale utilizate în telefoanele inteligente sau televizoarele actuale, conectează o diafragmă la o bobină și formează un câmp magnetic, ceea ce face ca diafragma să vibreze pentru a forma sunetul.

Tehnologia Sound on Display utilizează un senzor piezoelectric în care o bobină este conectată la un corp piezoelectric. Prin conectarea corpului piezoelectric direct la ecran, nu la diafragmă, ecranul acționează ca o diafragmă, producând sunet deoarece ecranul acționează ca un difuzor.

Implementarea Sound on Display permite spațiu suplimentar pentru ecran

Are mult potențial de utilizare în smartphone-uri, televizoare și multe alte dispozitive care emit sunet. Telefoanele inteligente fără difuzoare vor fi lansate anul viitor. Acest lucru se datorează faptului că afișajul Sound on Display este în lucru la Samsung. Acesta poate aduce efecte sonore tridimensionale, deoarece poate produce sunet în orice parte a ecranului. Posibil ca noile afișaje Samsung Infinity să fie o tendință majoră în 2019. Faptul că difuzorul va fi eliminat va permite companiei Samsung să aibă spațiul suplimentar pentru afișaj.

Consumer Electronics Show 2019 va avea loc în perioada 8 ianuarie – 12 ianuarie în Las Vegas, SUA.