Au apărut specificațiile și caracteristicile seriei Samsung Galaxy S21

805
Sursa Foto: Voice, @onLeaks

Scurgere masivă de informații în privința seriei Samsung Galaxy S21! Lansarea seriei Galaxy S21 este la doar câteva luni, ceea ce înseamnă că este un moment excelent pentru scurgeri. Acum, avem informații exclusive, prin intermediul Android Police, cu privire la specificațiile și caracteristicile seriei Samsung Galaxy S21. Provin din sursă sigură și au fost confirmate și de alte surse. Site-ul sus amintit a primit și redări de presă oficiale ale seriei S21, dar nu le poate publica pentru a proteja identitatea sursei.

La fel ca în seria Galaxy S20, vor exista trei modele de Galaxy S21: Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra. Modelele sunt denumite în cod intern Samsung, O1, T2 și, respectiv, P3. Modelul de bază Galaxy S21 va avea un capac din spate din plastic, în timp ce Ultra va folosi sticlă. Materialul din care este făcut spatele la Galaxy S21+ nu este cunoscut. Se pare că nu este stabilit și acest lucru se datorează faptului că răspunsul consumatorilor la materialul plastic a fost mai pozitiv decât se aștepta Samsung.

Exynos 2100 și Snapdragon 875 în funcție de zonă pe seria Samsung Galaxy S21

Procesorul ce va fi la bord este în funcție de regiune. Samsung va folosi atât Snapdragon 875, succesorul lui Snapdragon 865, cât și Exynos 2100. Se pare că Exynos 2100 ar putea fi „la egalitate sau mai bun decât Snapdragon 875”, deși este nu este clar cum sunt fi comparate cele două.

Conform Android Police, că noul Exynos va fi mai eficient din punct de vedere energetic decât generațiile anterioare. Atât Exynos 2100 cât și Snapdragon 875 sunt cipuri compatibile 5G și vor exista versiuni 5G ale fiecărui model Galaxy S21. Nu se știe momentan dacă Samsung lucrează și la modele numai 4G. Știm că Galaxy S21 Ultra va fi singurul model care va primi suport Wi-Fi6E.

Wi-Fi6E este cea mai mare actualizare din ultimii 20 de ani. Wi-Fi6E oferă caracteristicile și capabilitățile Wi-Fi6 – inclusiv performanțe mai mari, latență mai mică și rate de date mai rapide, streaming video de înaltă definiție și realitate virtuală.

Capacitatea bateriei pentru telefoane va rămâne în mare măsură similară cu seria Samsung Galaxy S20. Galaxy S21 va avea o baterie de 4.000 mAh, Galaxy S21+ una de 4.800mAh (cu 300mAh mai mult decât actualul S20+), iar Galaxy S21 Ultra una de 5.000mAh. Nu au fost confirmate vitezele maxime de încărcare, dar toate modelele vor suporta încărcarea rapidă de 25 W cel puțin.

Galaxy S21 Ultra cu suport S Pen, fără a fi inclus în cutie

Samsung Galaxy S21 și Galaxy S21+ vor avea amândouă afișaje FHD+ de 120hz. Galaxy S21 va avea un ecran de 6,2 inch iar Galaxy S21+ are 6,7 inch. Galaxy S21 Ultra va avea unul dintre cele mai bune afișaje de pe orice smartphone. Este un display WQHD+ LTPO de 6,8 inch cu o rată de reîmprospătare adaptivă de la 1hz la 120hz. Galaxy S21 Ultra va avea o luminozitate de vârf incredibilă de 1.600 de niti. Pentru  comparației S20 Ultra are o luminozitate de vârf de 1.400 de nits. În plus, Galaxy S21 Ultra va oferi suport pentru S Pen. Stiloul nu va fi inclus în cutie.

Modulele de camere de pe Galaxy S21 și Galaxy S21+ sunt aceleași cu seria Galaxy S20. Vor avea un senzor principal de 12MP, teleobiectiv de 64MP și ultra-wide de 12MP. Nu se știe ce diafragmă au, dar probabil vor fi similare cu cele existente pe Galaxy S20 și S20+.

Cu toate acestea, Samsung Galaxy S21 Ultra are o nouă configurație a camerei. Camera principală va avea un senzor îmbunătățit de 108MP, a doua generație a senzorului pe care Samsung îl folosește în Galaxy S20 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra. S21 Ultra va avea aceeași cameră ultra-wide de 12MP ca Galaxy S21 și S21+, dar va dispune de două camere cu teleobiectiv. Una cu teleobiectiv optic 3x și un teleobiectiv 10x „super”. Datorită noului senzor optic de 10x se pare că Samsung va reînvia Space Zoom-ul de 100x. Samsung va folosi focalizarea automată cu laser pe S21 Ultra.

Nou funcții pentru camere și noi culori pe seria Galaxy S21

În general, Samsung va adăuga mai multe funcții camerelor. Toate camerele vor suporta înregistrarea 4K / 60fps, care anterior era limitată la senzorul principal. De asemenea, stabilizarea Samsung Super Steady va înregistra, de asemenea, 60 fps. Camera va putea comuta automat între 30 fps și 60 fps în funcție de condițiile de iluminare. Pentru cei cărora le pasă, Samsung adaugă și o opțiune de 8K 30fps la cameră în loc de 8K 24fps cum este pe seriile Galaxy S20 și Note 20.

Samsung adaugă un mod de înregistrare dublă, unde puteți înregistra simultan din camera frontală și cea din spate. Începând de acum, se pare că Samsung vă va permite fie să le aveți într-un singur video unul lângă altul, ca imagine în imagine, fie să le salvați ca două fișiere. Samsung va îmbunătăți, de asemenea, modul de noapte cu mai multe controale manuale.

Ultra Wide Band (UWB), va fi acceptată pe Galaxy S21 + și Galaxy S21 Ultra. Acesta va fi folosit pentru a urmări etichetele SmartThings ale Samsung care nu au fost încă lansate. Samsung va adăuga, de asemenea, suport pentru cheile digitale ale mașinii la SmartThings cu S21+ și S21 Ultra. Nu sunt informații despre producătorii sau țările care vor primi asistență pentru această funcție.

Sunt informații că Samsung va scădea prețurile viitoarelor telefoane pentru a fi mai competitive și pentru a se potrivi cu recesiunea și pandemia globală. Nu sunt cunoscute momentan prețurile modelelor din seria S21.

În ceea ce privește culorile seria Galaxy S21 va fi disponibilă în:

  • Galaxy S21: Phantom Violet, Phantom Grey, Phantom White și Phantom Pink
  • Galaxy S21+: Phantom Silver, Phantom Black și Phantom Violet
  • Galaxy S21 Ultra: Phantom Silver și Phantom Black