Super Resolution – un nou mod foto pe seria Galaxy S22

321
Super Resolution un nou mod foto pe seria Galaxy S22
Sursa foto: via notebookcheck.net

Viitoarea serie de smartphone-uri emblematice Samsung Galaxy S22 urmează să sosească cu camere spate actualizate. Fotografiile realizate cu această serie vor fi mult îmbunătățite și datorită celor mai recente trucuri AI ale companiei Samsung. Acum, un nou mod Samsung numit Super Resolution va duce la fotografii care sunt mai „reale” decât oricând.

Samsung este programat să organizeze evenimentul Unpacked pentru seria Galaxy S22 în 9 februarie 2022. Potrivit unei noi scurgeri de informații, via Notebookcheck, o parte a acestei prezentări va fi dedicată camerelor din spate ale smartphone-urilor emblematice și modului în care acestea s-ar fi îmbunătățit față de cele ale predecesorilor săi. Acest lucru se datorează noului mod Samsung Super Resolution care va implica software, precum și hardware.

Seria Samsung Galaxy S22 cu modul Super Rezolution

Nu știm foarte multe despre acest diapozitiv și software-ul aferent numit noul mod „Super Rezoluție – Super Rezolution”. Se pare că este evaluat pentru a oferi „claritate și profunzime de neimaginat” folosind 2 senzori diferiți în același timp. Unul dintre aceștia pare a fi un obiectiv „50 / 108MP”. Prin urmare camera principală de 50MP de pe S22 și S22+ și camera de 108MP de pe Galaxy S22 Ultra. Cumva aceste camere principale și încă una, probabil cea de 12MP cu unghi ultra-wide, se activează pentru a genera detaliile îmbunătățite necesare.

Cu un câmp vizual de 123° la camera ultra-wide se poate cuprinde în fotografii panorame la nivelul ochilor umani. Unghiul de vedere al ochilor umani este de aproximativ 120 – 140°, uneori puțin mai puțin, dar rareori mai mult.

Camera de 12MP cu unghi ultra-larg va fi pe toată seria Galaxy S22. Aceasta, ca parte a Super Resolution intervine alături de camera principală pentru a spori imaginea cu informații legate de luminozitate. Potrivit informațiilor, s-ar putea să nu fie un binning pentru captură suplimentară de lumină în modul Super Resolution – deși numai la Ultra, dar posibil să ajungă la tetra-binning în cazul modelelor Galaxy S22 și Galaxy S22+.

Acest detaliu este apoi trecut prin noul algoritm „Adaptive Pixel” de la Samsung. Algoritmul este apoi rulat printr-un NPU „îmbunătățit”, rezultând în cele din urmă „fotografii care arată ca ceea ce vedeți” atunci când sunt făcute de un nou telefon emblematic.

Între timp, Ice Universe susține că a găsit mai multe dovezi că S22 Ultra folosește un shooter principal de 108MP cu f/1,8 pentru astfel de fotografii. Imaginile care ar putea fi făcute folosind acest telefon ar putea ajunge până la ~32MB în dimensiune datorită rezoluției crescute implicate.