Galaxy Tab S3 trece de Wi-Fi Alliance cu Android 8.0 Oreo

1035

O mulțime de dispozitive Samsung sunt eligibile pentru actualizarea cu Android 8.0 Oreo, iar acum, când compania a împins actualizarea la telefoanele emblematice din 2017 (nu chiar peste tot), își poate îndrepta atenția către alte dispozitive din gama sa tot mai extinsă. Unul dintre acestea este Samsung Galaxy Tab S3, care este cea mai bună tabletă Samsung pe care o puteți cumpăra la ora actuală.

Am auzit cu aproape o lună în urmă că Samsung a început să dezvolte actualizarea Oreo pentru Galaxy Tab S3 și, bineînțeles, lucrurile au progresat de atunci. Tableta Galaxy Tab S3 este acum foarte aproape de a schimba sistemul de operare Android 7.0 Nougat cu Android 8.0 Oreo, deoarece Wi-Fi Alliance a eliberat certificarea pentru Galaxy Tab S3 cu Android 8.0 Oreo.

Certificarea este pentru varianta Wi-Fi a tabletei Tab S3, deci va mai trece ceva timp înainte ca actualizarea să ajungă pe dispozitive, deoarece Samsung așteaptă certificările necesare și pentru versiunea LTE.

Trebuie să amintim de faptul că Samsung, care este în întârziere cu programul de actualizare pe Galaxy S8 și Galaxy Note 8 cu Android Oreo, ar putea fi nevoită să aștepte mai mult decât normal pentru a lansa această actualizare către alte dispozitive, chiar dacă acestea sunt destul de importante în portofoliul companiei sud-coreene cum ar fi Galaxy Tab. S3.

Acum că Samsung a lansat la vânzare Galaxy S9 și Galaxy S9+ pe piețele din întreaga lume, sperăm că gigantul coreean nu va avea alte motive în întârzierea lansării lui Android 8.0 Oreo pentru celelalte smartphone-uri din lista celor care vor primi această actualizare.

Wi-Fi este o abreviere pentru ”wireless fiedlity” – fidelitate fără fir, cu referire la transmisiile undelor radio. Agenția britanică pentru protecția sănătății, Health Protection Agency, a publicat un studiu în 2007 unde se arată că expunerea la Wi-Fi timp de un an are ca rezultat „o cantitate de radiații echivalentă cu apel telefonic de 20 de minute”.

Vă reamintim că actualizarea cu Oreo a început mai întâi cu Samsung Galaxy S8 în februarie, pentru participanții la programul Oreo beta, înainte de a fi tras pe dreapta din cauza unei probleme care a făcut ca unele telefoane Galaxy S8 și S8+ să se repornească din proprie inițiativă. Samsung a reluat lansarea, după rezolvarea problemei, iar actualizarea a reînceput în tot mai multe țări în ultimele săptămâni. Săptămâna trecută, Android Oreo a fost lansat pe Galaxy Note 8, aproape în același timp cu lansarea lui Samsung Galaxy S9 și S9+ în peste 70 de țări de pe mapamond.

Lista modificărilor și a noilor caracteristici care vin cu Oreo rămâne aceeași în ambele versiuni, Galaxy S8 și Note 8, deși actualizarea lui Galaxy Note 8 are în plus și cea mai recentă versiune a patch-urilor de securitate.

SURSĂSamMobile