Țările unde vor fi lansate Galaxy S9 și S9+ cu Exynos sau Snapdragon

1890

După doar șase luni de la apariția în constelație a lui Galaxy Note 8, ultimul smartphone emblematic a lui Samsung, Galaxy S9 și Galaxy S9+ au ajuns și ele în galaxia companiei sud-coreene. Puteți vedea ce au adus nou cele două smartphone-uri S9 din pagina noastră iLoveSamsung. Dacă sunteți un fan al telefoanelor Samsung, atunci deja știți că Samsung lansează două variante de procesoare pentru dispozitivele sale emblematice, unul fiind Qualcomm Snapdragon și celălalt procesorul Exynos produs de Samsung.

În România Samsung Galaxy S9 este deja listat la precomandă, de:

Cu excepția lui Samsung Galaxy S6 lansat în 2015, acest lucru a fost respectat cu strictețe de-a lungul timpului. Acest lucru va fi valabil și pentru Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ care vor fi dotate fie cu procesorul Qualcomm Snapdragon 845 pe unele piețe sau cu procesorul Samsung Exynos 9810 pentru celelalte piețe.

Ca de obicei, una dintre cele mai mari piețe pentru dispozitivele emblematice, Statele Unite, va primi modelul Qualcomm Snapdragon 845. Dupa cum am văzut anul trecut cu duo-ul Galaxy S8, S9-urile vor fi primele aparate care vor rula procesorul de ultimă generație de la Qualcomm. China este, de asemenea, un destinatar consecvent al procesorului Snapdragon și în acest an se va întâmpla la fel. America Latină și Japonia sunt incluse și ele în acest grup. Restul lumii, inclusiv Europa, va primi procesorul Samsung Exynos 9810.

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9 care vor fi comercializate în România, începând cu 16 martie 2018 vor avea la bord procesorul Samsung Exynos 9810.

Ambele procesoare vor avea opt nuclee. Exynos 9810 conține patru nuclee de Mongoose M3 de 2,7 GHz cuplate cu patru nuclee Cortex-A55 de 1,7 GHz. Qualcomm Snapdragon 845 are patru nuclee Kryo 385 de 2,8 GHz cuplate cu patru nuclee Kryo 385 de 1,7 GHz. În ciuda asemănărilor, istoric vorbind, de obicei procesorul Exynos depășește performanța lui Snapdragon.

Kryo 385 a fost anunțat ca parte a lui Snapdragon 845 în decembrie 2017. Construit pe un proces de 10nm, conține opt nuclee semi-personalizate, 4 nuclee de înaltă performanță „Gold” și 4 nuclee de eficiență „Silver”. Miezurile de aur sunt derivate din Cortex-A75, rulează până la 2,8 GHz, miezurile de argint sunt derivate din Cortex-A55, rulează până la 1,8 GHz.

Până în prezent, informațiile de pe platformele referință despre cele două procesoare, Snapdragon 845 și Exynos 9810 au ajuns în mediul public, le-am publicat și noi în acest site și ambele variante arată performațe foarte promițătoare. Vom vedea cum se vor descurca ele și în viața reală.

SURSĂSamMobile