Samsung aduce tehnologia LTE-R la Olimpiada de iarnă din Coreea

1209
Samsung și compania coreeană de telecomunicații KT au anunțat că rețeaua LTE-Railway (LTE-R) pentru noua linie de trenuri de mare viteză Wonju-Gangneung, este activă. Această realizare reprezintă prima aplicație mondială a tehnologiei de comunicații wireless de mare viteză LTE-R, la un tren de mare viteză, pe o linie unde se circulă cu până la 250 km / h. Noua linie Wonju-Gangneung, conform Digitaltrends, operată de Autoritatea de Rețea Feroviară Coreană (KRNA), are o lungime de 120 de kilometri și va oferi accesul mai rapid și mai sigur în regiunea dedicată sporturilor de iarnă din Coreea de Sud, unde are loc Olimpiada de iarnă. Samsung va furniza primul serviciu de comunicații LTE-Railway din lume la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc în PyeongChang, Coreea de Sud în perioada 9 – 25 februarie 2018. Jocurile Olimpice de Iarnă din PyeongChang sunt foarte aproape, iar Coreea de Sud face pregătirile finale pentru a se asigura că acestea sunt Jocurile Olimpice cele mai avansate din punct de vedere tehnologic. LTE-Railway este etichetată ca o tehnologie de comunicații de ultimă generație pentru servicii inteligente de tren și metrou și este specifică acestor vehicule de transport public. Permite comunicații de voce și date wireless de mare viteză nu numai pentru cei care lucrează sau călătoresc într-un tren sau metrou, ci și în centrele de control și de dirijare a traficului. „Suntem încântați să colaborăm cu Samsung pentru a furniza sisteme de comunicații pentru această nouă linie de trenuri de mare viteză„, a declarat Yihan Kim, vicepreședinte și șef al departamentului Enterprise Performing Unit Korea Telecom. „Noua linie pune Gangneung la numai două ore distanță de Seul, iar LTE-R va face călătoria pentru vizitatorii PyeongChang o experiență mult mai rapidă și mai sigură„.

LTE-R – Long-Term Evolution-Railway, este o tehnologie de comunicații wireless de generație următoare, care funcționează în banda de 700 MHz, o bandă globală folosită pentru protecția publică și în caz de dezastre. LTE-R permite comunicații de voce și date de mare viteză fără fir în interiorul trenurilor și metrourilor.

Deși aceasta este prima implementare a acestei tehnologii pe un tren de mare viteză, nu este prima dată când LTE-R a apărut în Coreea de Sud. Samsung, cel mai important furnizor de LTE-R din Coreea, a fost ales ca furnizor pentru toate cele cinci proiecte LTE-R din Coreea de Sud. LTE-R este deja în funcțiune pe linia de metrou din orașul Busan. Orașul este al doilea ca mărime din Coreea de Sud iar linia de metrou are o lungime de 41 de kilometri, acoperind 40 de stații. Lansată de Samsung în aprilie 2017, aceasta reprezintă primul caz de utilizare a tehnologiei LTE-R, în timpul funcționării unui metrou. Samsung este foarte aproape să lanseze sistemul LTE-R, probabil până la începerea Olimpiadei, pe linia de tren dintre Aeroportul Internațional Incheon și Gara Seul din centrul capitalei.