Acasă Stiri Tehnologia Samsung OLED furată și vândută în China

Tehnologia Samsung OLED furată și vândută în China

Samsung nu concurează cu firmele chineze doar pe piața smartphone-urilor. Producătorii chinezi de componente sunt, de asemenea, cu ochii pe compania sud-coreeană atunci când aduce noutăți pe piață. Samsung a reușit să-și mențină poziția dominantă, în mare parte datorită celei mai bune tehnologii și a unei scalabilități tehnologice. Protecția proprietății intelectuale a companiei Samsung este cheia succesului enorm de care se bucură. Furtul de proprietate intelectuală este o preocupare națională în Coreea de Sud, deoarece încearcă să-și mențină avansul tehnologic față de China.

Samsung Display are un monopol în segmentul ecranelor OLED de toate dimensiunile. Furnizează peste 95% din aceste ecrane, la nivel mondial. Samsung Display contribuie la o parte semnificativă a veniturilor gigantului tech. Chiar și producătorii chinezi de smartphone-uri folosesc ecrane OLED în smartphone-urile lor emblematice. Acest lucru se datorează faptului că tehnologia OLED din China este mult în urmă față de tehnologia Samsung.

Angajații unui furnizor Samsung au vândut secretele OLED în China

Procurorii din Coreea de Sud au inculpat nouă persoane și două companii pentru că au vândut în China tehnologia OLED a companiei high-tech. Ei sunt angajații unui furnizor care a produs echipamente automate, utilizate pentru fabricarea panourilor OLED. Aceștia au fost acuzați de încălcarea secretului privind tehnologia 3D de laminare Samsung Display pentru panouri OLED curbate. Trei dintre cei 11 inculpați au fost arestați și așteaptă acum procesul, potrivit SamMobile. Lista cuprinde și CEO-ul companiei. Numele persoanelor nu au fost divulgate.

Secretele tehnologiei OLED au fost vândute unui cumpărător chinez nedezvăluit, pentru aproximativ 14 milioane de dolari. Furnizorul sud-coreean a transferat tehnologia de „laminare 3D” și alte echipamente Samsung între mai și august, încălcând un acord de confidențialitate semnat cu gigantul tech. Au fost prinși în timp ce încărcau piesele pe o navă ce avea ca destinație China. Procesul de producție al companiei Samsung este, de obicei, strict secret. Cele mai multe dintre unitățile de producție ale companiei nu sunt deschise pentru mass-media.

Samsung deține peste 600 de brevete americane și peste 2.800 internaționale, brevete OLED. Este cel mai mare proprietar al brevetelor de tehnologie OLED. Un ecran OLED consumă cu aproximativ 40% mai puțină energie decât un LCD care afișează o imagine cu mai mult negru. Pentru majoritatea imaginilor, un ecran OLED consumă cu 60-80% mai puțin decât un ecran LCD.

Tehnologia OLED a costat milioane de dolari și peste șase ani de cercetări

Ecranele OLED au devenit o caracteristică a smartphone-urilor Galaxy de ultimă generație, inclusiv pentru Galaxy Note 9. Samsung a afirmat că tehnologia care a fost vândută a costat milioane de dolari și a fost dezvoltată în mai mult de șase ani. Gigantul high-tech a avut o echipă de 38 de ingineri care a lucrat permanent la dezvoltarea acestei tehnologii.

Samsung a catalogat tehnologia OLED ca o tehnologie de interes național. Tehnologia este protejată de legile de protecție a tehnologiei industriale din Coreea de Sud.

Suntem șocați de rezultatele investigației efectuate de procurori, într-un moment în care concurenții își intensifică rivalitatea tehnologică„. A declarat un reprezentant Samsung Display cu privire la acest caz de furt de secrete industriale.

Stiri

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...

Samsung Galaxy A73 va primi o cameră de 108 megapixeli

Acum, cu cât ne apropiem de sfârșitul anului, apar tot mai multe detalii despre seria Galaxy A 2022. Am scris recent că...