Brevet pentru telecomandă cu afișaj flexibil pentru Samsung TV

1251
Samsung a brevetat o telecomandă TV elegantă, cu un display flexibil care oferă noi opțiuni de operare, precum și un mod de economisire a bateriei. Electronica de consum va fi din ce în ce mai mult prevăzută cu ecrane flexibile în viitorul apropiat. Aceste display-uri vor fi utilizate și în noua generație de smartphone-uri pliabile. Dar, domeniul de aplicare a unui afișaj flexibil este mult mai larg. Samsung Electronics a solicitat un brevet de invenție pentru o telecomandă inovatoare, cu ecran flexibil, pentru televizor. Două versiuni sunt brevetate, una cuprinde două părți de afișare, cealaltă are trei părți de afișare. Toate părțile afișajului sunt conectate între ele. În decembrie 2016, Samsung Display a solicitat un brevet de invenție de la WIPO – World Intellectual Property Organization, pentru un „dispozitiv de afișare și o metodă pentru controlul imaginii afișate„. Brevetul, care se referă de fapt la o telecomandă pentru televizor, a fost aprobat pe 26 iunie 2018 și este o continuare și o îmbunătățire a unui brevet care a fost deja solicitat în 2012. În documentația ce însoțește cererea de brevet vedem o telecomandă cu un afișaj format din trei secțiuni de ecran. Un afișaj relativ mare pe partea de sus și pe ambele părți un afișaj mai mic, rotunjit. Cele două ecrane mici pot afișa diferite foldere sau elemente de meniu. Ecranul mai mare poate afișa imagini TV. Utilizatorii pot, de asemenea, să treacă conținutul dintr-un afișaj în altul. În plus, este încorporat un mod de economisire a bateriei. Odată ce capacitatea bateriei este prea mică, unul sau mai multe afișaje vor fi dezactivate. Setările exacte pot fi personalizate de utilizator. De asemenea, utilizatorii pot utiliza ecranul flexibil ca element de control, deci există mai multe opțiuni diferite. Printre altele, pentru a face volumul mai tare sau mai încet.

Prima telecomandă destinată să controleze un televizor a fost dezvoltată de Zenith Radio Corporation în 1950. Telecomanda, numită „Lazy Bones”, a fost conectată la televizor printr-un cablu. O telecomandă wireless, „Flashmatic”, a fost dezvoltată în 1955 de Eugene Polley, inginer și manager la Zenith Electronics.

Prin intermediul unei mișcări de tragere cu degetul, utilizatorul poate schimba conținutul aflat pe afișaje. Astfel, imaginile celui de-al doilea sau celui de-al treilea afișaj pot fi transferate pe afișajul principal mai mare prin intermediul unei mișcări de tragere. De asemenea, utilizatorul poate folosi telecomanda Samsung TV pentru a mări imaginea. Prin intermediul unei vibrații sau a unui sunet, utilizatorul primește feedback de la telecomandă. Dacă capacitatea bateriei telecomenzii scade sub un anumit nivel, unul sau mai multe afișaje vor fi dezactivate, ca formă de economisire a bateriei. De asemenea, utilizatorul poate stabili la ce procent din capacitatea bateriei se activează acest sistem de economisire a energiei. Nu este încă clar dacă și când vom vedea la viitoarele televizoare Samsung această telecomanda patentată. În orice caz, acest brevet indică încă o dată că pe viitor vor fi utilizate acest tip de afișaje.
SURSĂLetsgoDigital