Telecomanda Samsung SolarCell fără baterii de unică folosință

274
Samsung SolarCell remote
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Telecomanda SolarCell TV de la Samsung este una dintre componentele cheie ale companiei pentru reducerea deșeurilor și atingerea obiectivului de zero emisii de carbon până în 2050. Telecomanda Samsung SolarCell a fost lansată în 2021 și funcționează fără baterii de unică folosință. Și anul acesta telecomanda SolarCell TV a fost actualizată cu un design mai elegant.

Fiecare televizor Lifestyle lansat de Samsung în acest an vine cu o telecomandă SolarCell 2023 actualizată. Scopul acestei actualizări este de a reduce deșeurile de plastic, de a recicla mai multe materiale și de a elimina necesitatea bateriilor de unică folosință. Și pentru modelul din 2023, Samsung a lucrat la reducerea dimensiunilor telecomenzii, asta înseamnă mai puțin plastic folosit.

Samsung SolarCell ne apropie de un viitor fără telecomenzi

Gigantul tech coreean a confirmat că telecomanda Samsung SolarCell 2023 este cu 22% mai mică decât versiunea anterioară. În plus, telecomanda SolarCell utilizează mai multe materiale reciclate. Deoarece Samsung are o producție anuală de aproximativ 10 milioane de unități SolarCell, compania a reușit să recicleze mai mult de 55 de tone de deșeuri.

Sursă foto: Samsung Global newsroom

Componentele precum capacele de sus și de jos și tastele de navigare și de volum conțin 30% plastic reciclat. Chiar și suportul pentru telecomanda Samsung SolarCell utilizează 20% plastic reciclat legat de ocean, din plasele de pescuit aruncate.

Unul dintre primele exemple de telecomandă a fost descris în 1898 de Nikola Tesla în brevetul său cu numărul US-613809 din 30.06.1898. În anul 1956, Robert Adler a dezvoltat „Zenith Space Command”, o telecomandă fără fir.

Samsung a spus că va merge în direcția design-urilor ușoare, subțiri și mici pentru o telecomandă și mai ecologică. Deci, chiar dacă telecomanda SolarCell este destul de inteligentă, curată și de înaltă tehnologie, scopul final al companiei este să reducă utilizarea materialelor, să economisească energie și să creeze produse pe care utilizatorii le pot controla cu un efort minim.

Acest lucru ar putea însemna ca într-o zi să scăpăm complet de telecomandă”, a spus compania Samsung, potrivit SamMobile. Nu este clar dacă acest lucru înseamnă că telecomenzile TV Samsung ar putea fi înlocuite în întregime de telefoane mobile, comenzi vocale sau alt tip de tehnologie. În orice caz, SolarCell ne apropie de viitor, iar viitorul ar putea să nu aibă deloc telecomenzi TV.