Telefoane premium Samsung, Apple și Google în teste de cădere și scufundare

301
Telefoane premium Samsung Apple si Google in teste de cadere si scufundare
Sursa foto: via phonearena.com

Potrivit unui sondaj recent, consumatorii americani au cheltuit 17 miliarde USD pentru repararea și înlocuirea smartphone-urilor în ultimul an. Cea mai frecventă problemă a fost ecranele deteriorate. Având în vedere acest lucru Allstate Protection Plans, o companie de asigurări din SUA, a testat unele dintre cele mai scumpe smartphone-uri de pe piață de la Samsung, Apple și Google la cădere și scufundare.

Allstate a supus pe Galaxy S23 Ultra, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5 și Pixel Fold la cinci teste, inclusiv teste de cădere și scufundare. Cum s-au descurcat cele patru telefoane de ultimă generație când au fost lăsate scufundate în apă limpede timp de 30 de minute? Toate cele patru telefoane au trecut testul de scufundare, ceea ce înseamnă că încă au funcționat după ce au petrecut 30 de minute scufundate în apă limpede.

Telefoane premium Samsung, Apple și Google testate la cădere

Celelalte teste au inclus căderi pe ecran, cu și fără husă, de la 1,8 metri pe trotuar. iPhone 15 Pro Max și Galaxy S23 Ultra au avut ecranele crăpate după primul test și au fost inutilizabile. O cădere similară cu panoul din spate al telefoanelor a dus, de asemenea, la sticlă spartă la căderea fără husă. Iată care au fost testele de cădere:

Test de cădere pe ecranul frontal. Atât Apple iPhone 15 Pro Max, cât și Samsung Galaxy S23 Ultra s-au spulberat la prima lor cădere cu fața în jos de la 1,8 metri pe un trotuar și au fost inutilizabile. Ambele telefoane au avut sticla spartă și deplasată.

Test de cădere pe ecranul principal. Atât Samsung Galaxy Z Fold 5, cât și Google Pixel Fold au supraviețuit la două căderi pe ecranul interior de la 1,8 metri.  Au fos tdoar deteriorări minore ale cadrului, zgârieturi de colțuri și mici lovituri pe ecran. Acest lucru s-ar putea datora parțial buzei ridicate din jurul marginii interioare a ambelor Fold-uri. Ambele erau complet funcționale și utilizabile.

Test de cădere pe spate. Atât Apple iPhone 15 Pro Max, cât și Samsung Galaxy S23 Ultra s-au spulberat la primul lor test de cădere pe spate de la 1,8 metri. S23 Ultra a fost pe deplin funcțional. iPhone 15 Pro Max a fost funcțional, cu excepția camerei sale principale și a camerei cu unghi ultralarg, care au fost sparte.

Test de cădere pe ecranul exterior. Ecranele la Galaxy Z Fold 5 și Google Pixel Fold s-au spart la prima lor cădere pe trotuar. Ambele ecrane exterioare erau inutilizabile. Ambele ecrane principale ale telefoanelor Fold erau încă pe deplin funcționale.

Telefoanele moderne nu se mai deteriorează din cauza apei

Allstate a spus că iPhone 15 Pro Max și Galaxy S23 Ultra erau sigure de utilizat numai atunci când se aflau într-o husă de protecție la cădere. La fel a fost cazul și la căderea pe ecranul exterior a telefoanelor pliabile.

Allstate notează că 93 de milioane de americani au deteriorat un smartphone în ultimele 12 luni. Sunt mulți oameni, așa că nu vă jenați dacă faceți parte din acel grup. În ciuda costurilor de reparație, 27% dintre cei care au spart ecranul telefonului l-au reparat într-o singură zi. De ce atâta grabă? 45% spun că petrec cinci sau mai multe ore pe telefonul lor zilnic și că este greu fără telefon. Allstate recomandă utilizatorilor de smartphone-uri să-și pună dispozitivele într-o husă și să acopere ecranul telefoanelor cu un protector de ecran.

„Chiar dacă cele mai avansate smartphone-uri din ziua de azi sunt fabricate cu materiale din era spațială precum titan, aluminiu blindat și ecrane Ceramic Shield, ele sunt încă susceptibile la deteriorare atunci când cad pe un trotuar de beton.” A declarat Jason Siciliano, vicepreședinte de marketing și director de creație globală la Allstate Protection Plans.

Siciliano a lăudat producătorii de smartphone-uri pentru rezistența la apă a celor patru telefoane pe care compania le-a testat. El a declarat: „Daunele provocate de lichide au fost cândva o cauză principală a reparațiilor și înlocuirilor de smartphone-uri. Astăzi, nu mai sunt.”