Telefoanele pliabile sunt mult mai profitabile decât cele clasice

215
Telefoanele pliabile sunt mult mai profitabile decat cele clasice
Sursa foto: phonandroid.com

Experții susțin că telefoanele pliabile sunt mult mai profitabile decât dispozitivele obișnuite. Acest lucru explică probabil de ce toți producătorii se grăbesc să lanseze astfel de telefoane. Samsung este liderul incontestabil pe această piață, seriile sale Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip sunt foarte bine vândute.

Potrivit PhonAndroid, o firmă de experți japoneză a publicat rezultatele unui studiu privind costul producției de smartphone-uri și profitabilitatea acestora. Au fost interesați în special de categoria telefoanelor pliabile. Potrivit acestora, dispozitivele precum Samsung Galaxy Z Fold 4 și alte telefoane pliabile aduc mult mai mulți bani producătorului lor decât simplele smartphone-uri „monolitice”.

Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Telefoanele pliabile mai profitabile decât cel nepliabile

Fomalhaut Techno Solutions dă exemplul pe Samsung Galaxy Z Fold 4. În total, componentele care compun Fold 4 au costat pe Samsung 670$. Întrucât compania îl vinde cu un preț în jur de 1.800 USD, marja de profit brută este de aproximativ 63%. Să comparăm aceste cifre cu cele ale  modelului iPhone 14 Pro Max. Costul componentelor pentru acest telefon este de ~500 de dolari. Apple vinde acest model cu un preț de ~1.100$, cu o marjă brută de profit de aproximativ 54%.

Cifrele analiștilor nu se bazează exclusiv pe telefoanele pliabile Samsung. Huawei este și el un jucător în domeniul smartphone-urilor pliabile. Compania chineză nu își mai poate vinde produsele în toată lumea, dar vânzările sale în China rămân mari. Potrivit experților, Huawei realizează profituri substanțiale pe smartphone-urile sale pliabile. Astfel, marja de profit brut a companiei pe un dispozitiv precum Huawei Mate Xs 2 ar fi aproape de 70%! În același sens, fiecare Mi Mix Fold vândut ar aduce profit brut de 63% companiei Xiaomi.

Uncle Sam – Unchiul Sam este o personificare a guvernului Statelor Unite sau a țării în general. Potrivit legendei, personajul posibil numit după Samuel Wilson, a intrat în uz în timpul Războiului din 1812. Originea reală a numelui este obscură.

În acest context toți producătorii de smartphone-uri se grăbesc spre această piață suculentă. Toate companiile chineze, fără excepție, au lansat, sau vor lansa în curând, telefoane pliabile. Un reprezentant al Uncle Sam, Google va lansa un Pixel Fold. Sunt și zvonuri despre un Apple iPad pliabil.

Marii câștigători în acest domeniu sunt mai presus de toate furnizorii și producătorii de componente pentru telefoanele pliabile. Aceștia din urmă au sediul în principal în Coreea și datorează o mare parte din prosperitatea lor Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.