Telefoanele și tabletele vor fi interzise în școlile din Olanda

201
Telefoanele si tabletele vor fi interzise in scolile din Olanda
Sursa foto: via gizmochina.com

Dependența de telefoane este tot mai mult o problemă majoră în societatea noastră. Mulți dintre noi ne verificăm în mod constant telefoanele, chiar și atunci când ar trebui să ne concentrăm asupra altor lucruri. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii și adolescenții, care sunt adesea mai interesați de telefoanele lor decât de temele școlare. În acest context tot mai multe țări iau măsuri ca telefoanele și tabletele să fie interzise în școli.

Potrivit GizmoChina, după ce Franța a luat primele astfel de măsuri, acum o altă țară europeană face acest lucru. Guvernul olandez ia măsuri pentru a interzice mai multe dispozitive în școli. Începând din ianuarie 2024, smartphone-urile, tabletele și smartwatch-urile vor fi în mare parte interzise în școlile din Țările de Jos. Acesta este un pas pozitiv care îi va ajuta pe studenți să se concentreze asupra studiilor lor și să învețe mai eficient.

În Olanda telefoanele și tabletele vor fi interzise în școli

Guvernul olandez a anunțat că ceasurile inteligente, telefoanele și tabletele vor fi în mare parte interzise în sălile de clasă din Țările de Jos începând cu 1 ianuarie 2024. Interdicția este rezultatul unui acord între minister, școli și organizații conexe. Ministrul Educației Robbert Dijkgraaf a specificat într-o declarație că interdicția este necesară pentru a proteja elevii de distrageri și pentru a-i ajuta să se concentreze asupra studiilor. „Telefoanele mobile sunt o perturbare, arată cercetările științifice”, a spus el. „Trebuie să protejăm studenții împotriva acestui lucru.”

Interdicția se va aplica doar smartphone-urilor care nu sunt necesare în mod special pentru lecții. De exemplu, smartphone-urile pot fi folosite în continuare pentru lecții despre competențe digitale sau de către studenți cu afecțiuni medicale sau dizabilități. Școlile vor fi responsabile pentru aplicarea interdicției. Cu toate acestea, dacă interdicția nu dă rezultate până în vara lui 2024 se vor aplica legea în Olanda.

Olanda are cea mai mare densitate a populației din Europa, 520 de locuitori / km². Aproximativ 92,5% din populație trăiește în mediul urban. Mai mult de 40% din populație locuiește în orașele Amsterdam, Rotterdam, Haga și Utrecht.

Regula care interzice telefoanele în școlile olandeze poate fi nouă, dar este deja comună în multe alte părți ale lumii. Potrivit Common Sense Media, un adolescent petrece acum aproximativ 7 ore și 22 de minute pe telefon în fiecare zi. Aceasta include timpul petrecut pe rețelele sociale, trimiterea de mesaje text, jocurile, vizionarea videoclipurilor și utilizarea aplicațiilor. Centers for Disease Control and Prevention – Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, o agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică din SUA, recomandă copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani să-și limiteze timpul petrecut pe ecran la 2 ore pe zi.