Samsung lansează un telefon high-end pliant în Coreea (SM-W2017)

3103

Conform publicației sud-coreene ET News, Samsung Electronics intenționează să lanseze un nou telefon pliabil cu caracteristici de ultimă generație, cum ar fi încărcarea fără fir, scanarea amprentelor digitale și Samsung Pay, au declarat surse din industria telefoniei mobile.

Nu pot confirma data de lansare, dar noul telefon va fi lansat în curând în Coreea de Sud„, a declarat un oficial al unui important operator local de telecomunicații, reprezentantului ET News, sub protecția anonimatului.

Noul telefon va fi mai mare decât orice alt telefon pliabil„, a mai spus oficialul, citat de ET News, și a continuat  „În funcție de preț, există posibilitatea ca telefonul să fie lansat ca o ediție specială.”

Următorul telefon high-end are numărul de model Samsung SM-W2017, și a primit recent certificarea de încărcare fără fir de la Wireless Power Consortium din New Jersey.

 Wireless Power Consortium este un consorțiu tehnologic multinațional, care promovează adoptarea pe scară largă a standardului de interfață Qi, utilizat pentru încărcarea fără fir a unui număr de produse, telefoane, comprimate, computere și automobile. Este un consorțiu deschis companiilor din toată lumea care lucrează la standardizarea globală a tehnologiei de încărcare fără fir. 

Telefonul este așteptat să prezinte un ecran de afișare dual OLED de 4,2 inch, procesorul Qualcomm Snapdragon 430, o memorie de 64 GB, capacitatea bateriei de 2.300mAh.

Telefonul va dispune de camere foto de 12MP pentru partea din spate și frontal pentru selfie de 5MP.

Încărcare fără fir, scanner pentru amprente digitale, Samsung Pay, Samsung Knox și certificare IP68 pentru protecție la apă și praf.

Aceste caracteristici au fost adoptate până acum numai pentru modelele high-end ale Samsung, cum ar fi telefoanele emblematice din seria Galaxy S și mai recent pentru Samsung Galaxy A, ediția 2017.

Samsung a lansat anul trecut telefonul pliabil (cu clapetă), Galaxy Folder 2, în China, un telefon accesibil și atrăgător, care este urmașul lui Galaxy Folder 1, lansat în anul 2015.

Galaxy Folder 2 are instalat Android 6.0.1 Marshmallow și o cameră principală de 8MP și o a doua de 5MP pentru selfie-uri.