Primul telefon low-end de la Samsung echipat cu OS Tizen

1729

Primul telefon low-end Samsung echipat cu OS Tizen, cameră de 3.3 mp și dual SIM – După luni de întârziere, compania sud-coreeană a anunțat oficial în luna iunie, apariția lui Samsung Z, primul smartphone cu sistem de operare Tizen.

Cu toate astea, telefonul nu a ajuns încă pe piață și zvonurile care susțineau renunțarea la Z și îndreptarea atenției spre telefoane low-end au început să curgă. Însă în același timp au apărut și zvonuri care susțin apariția unui low-end cu Tizen.

Astfel, viitorul smartphone va fi cât de low-end se poate. Va fi echipat cu slot Dual-SIM, radio FM, o cameră low-resolution de 3,2 MP și va rula sistemul de operare Tizen 2.3. Deocamdată totul este la nivel de zvonuri, este posibil să fie așa dar, doar timpul ne va spune cum va fi.

Ca pentru orice alt sistem de operare nou, numărul de aplicații disponibile este redus, însă putem confirma prezența de aplicaților pentru Twitter și Facebook compatibile cu noul sistem de operare de la Samsung Electronics.

Gigantul high-tech sud-coreean echipează de obicei telefoanele sale mobile cu sistemul de operare Android de la Google. Sistemul de operare de casă a lui Samsung, Tizen este testat de Samsung de ceva vreme și el este destinat ceasurilor inteligente.