Prototipul telefonului Samsung 5G prezentat în Hawaii

811

Au fost unele informații săptămâna trecută că un prototip de telefon Samsung 5G va fi prezentat la summit-ul Qualcomm Tech din Hawaii. De asemenea, operatorii de telefonie din SUA, Verizon și AT & T au anunțat, tot săptămâna trecută, că vor oferi smartphone-uri de 5G de la Samsung în 2019. Acestea vor fi cel mai probabil varianta 5G a modelului Samsung Galaxy G10.

La summit-ul Qualcomm Snapdragon Technology din Maui, Hawaii, Samsung a prezentat telefonul prototip 5G. Design-ul a fost ascuns într-o husă destul de întunecată la culoare, lucru ce nu este nici surprinzător și nici ciudat. Parcă am mai văzut ceva de genul acesta la Samsung. Potrivit site-ului Engadget preluat de SamMobile, Samsung a fost foarte atent să protejeze acest prototip.

Prototipul telefonului Samsung 5G are o zonă ciudată în colțul din dreapta sus

Smartphone-ul Samsung 5G a transmis video 4K pe rețeaua Verizon 5G, conținut ce a fost afișat pe un ecran de televizor. Samsung nu a permis participanților și nici presei să atingă dispozitivul. Nici nu a lăsat pe nimeni să activeze ecranul telefonului. Când un reprezentant Samsung a activat ecranul a devenit evident că acest telefon prototip Samsung 5G are o zonă ciudată în colțul din dreapta sus.

Cameră din față este, de asemenea, poziționată în acest colț. Smartphone-ul pare a fi de dimensiunea unui Galaxy S9+. Pe partea din spate a dispozitivului era un autocolant misterios „10”. Samsung nu a furnizat nicio informație în această privință – dar este posibil ca acesta să fie viitorul Galaxy S10.

Maui este cea de-a doua insulă ca suprafață a arhipelagului și statului american Hawaii. Kahului este cel mai mare oraș de pe insulă, cu o populație de aproximativ 26.500 de locuitori și este centrul comercial și financiar al insulei. Hawaii a avut inițial numele de Insulele Sandwich, un nume ales de James Cook.

Samsung a dezvăluit deja noile modele de afișaje pentru generațiile viitoare de telefoane. Întrebarea care rămâne, totuși, este acest prototip o sugestie despre Galaxy S10? Următorul model Galaxy S10 al companiei Samsung nu este de așteptat să aibă un astfel de „notch”, să spunem. Toate informațiile au fost despre ecrane cu o gaură, de diferite forme, pentru camerele foto în afișajul Infinity. Locul pe care îl ocupă această zonă este ceva nou.

Până când Samsung confirmă sau neagă această teorie de mai sus, rămâne o simplă speculație. Nu trebuie să luam acest prototip ca fiind viitorul Galaxy S10 cu 5G. Scopul gigantului high-tech la acest summit a fost acela de a-și demonstra disponibilitatea și capacitate pentru 5G.

Accesul limitat al presei și publicului la dispozitiv este ceva normal, va fi un smartphone de generație nouă și este protejat de Samsung. Dar, este important de remarcat faptul că, Samsung a subliniat că acest smartphone nu este nici pe departe aproape de hardware-ul final și că „se poate face mai bine”.