Televizoare Samsung reglabile în dimensiune, cu ecrane OLED flexibile

1205

Samsung Electronics a depus un brevet de invenție care descrie funcționarea unui ecran de televizor care este reglabil în dimensiune. Este un televizor cu ecran plat care poate fi transformat într-un televizor curbat. Este utilizat un afișaj flexibil OLED.

Brevetul intitulat „Dispozitiv flexibil cu afișare reglabilă” a fost publicat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale WIPO pe 16 ianuarie 2018. La CES 2018 Las Vegas, Samsung a prezentat două inovații în materie de televiziune. Un televizor MicroLED modular și un televizor QLED de 8K. Dar firma sud-coreeană nu pare să se oprească și lucrează la mai multe inovații. Samsung lucrează la o nouă metodă de utilizare a ecranelor TV, atât ca ecran plat, cât și ca ecran curbat.

În părțile laterale, stânga și dreapta televizorului, care este echipat cu un afișaj flexibil OLED, există un mecanism prin care puteți mișca părțile laterale ale ecranului televizorului înainte și înapoi. Pentru aceasta, televizorul modular este echipat cu o unitate de antrenare motorizată. Deoarece este un ecran flexibil, ecranul poate fi mișcat înainte sau înapoi, rezultând o curbură a afișajului și astfel optic o dimensiune mai mică a imaginii. De asemenea, puteți privi la televizor confortabil de la o distanță mai apropiată de ecranul televizorului.

În plus, cumpărătorii unui astfel de ecran flexibil OLED nu mai trebuie să facă o alegere între un panou plat și un model de televizor cu ecran curbat. Acest televizor OLED flexibil, reglabil, vă oferă două feluri de ecran. Vom vedea dacă acest tip de televizor, atunci când va fi introdus pe piață, va avea succesul de care se bucură actualele televizoare de la Samsung.

Primul televizor a fost produs de Samsung în 1970, a fost un model P-3202 Samsung-Sanyo, alb-negru de 12 inch (diagonala de 38 cm.). Până în 1981, Samsung Electronics Industries a fabricat peste 10 milioane de televizoare alb-negru.

Nu se știe dacă Samsung va folosi o tehnică similară pentru televizorul modular recent introdus. La CES 2018, Samsung a prezentat un televizor modular de 146 inch (3 metri și 71 cm.) cu tehnologie MicroLED numit The Wall. Producătorul sud-coreean a afirmat, în timpul prezentării, că va dezvălui mai multe detalii despre acest tip de afișaj modular în luna martie.

Samsung nu este singurul producător care crede în posibilitățile de a pune un afișaj flexibil la un televizor. La CES 2018, LG a prezentat un televizor roll-up de 65 inch. Acest televizor poate fi complet rulat într-o casetă.

SURSĂLetsgoDigital