Televizoarele inteligente Samsung pot fi vulnerabile la hacking

1089

În această lume inteligentă și conectată a tehnologiei, securitatea a devenit preocuparea principală pentru mulți producători de dispozitive electronice. Fiecare obiect gadget din casele noastre se va putea conecta și comunica tot mai mult unul cu altul, chiar dacă acum în mai mică măsură. Samsung este în frunte în acest domeniu. Această interconectivitate deschide posibilitatea piraților cibernetici de a acționa la scară largă în cazul în care securitatea nu este la cel mai înalt nivel

Chiar și companiile de tehnologie de cel mai înalt nivel ca Google și Amazon au fost victime ale acestor vulnerabilități de securitate. Este o idee bună atunci când cumpărați un televizor să aruncați o privire la cele mai populare branduri TV, inclusiv la Samsung, pentru a vedea care produse sunt vulnerabile în probleme de securitate.

Televizoarele inteligente de la Samsung și alte branduri care utilizează sistemul de operare Roku smart-TV pot fi atacate cu ușurință, se specifică într-un studiu întocmit de Consumer Reports. Unele deficiențe de securitate ar putea permite hackerilor să crească volumul televizorului, să schimbe canalele sau să deschidă un conținut indecent de pe YouTube. Acest lucru se poate face de pe web și multe persoane nu vor înțelege ce se întâmplă.

Cu toate acestea, aceste vulnerabilități nu sunt de natură ca hackerii să preia controlul total al televizorului. Consumer Reports nu a dat mai multe informații despre această problemă.

Televizoare de consum de la Samsung, TCL, Sony, LG și Vizio, folosesc un produs de securitate digitală, „standard digital de securitate și de confidențialitate” pentru testarea produselor înainte de punerea pe piață. De asemenea, aceste firme au asigurate televizoarele cu diferite platforme de securitate. Produsele TCL rulează pe platforma Roku, în timp ce televizoarele Sony și Vizio folosesc o varietate de sisteme dezvoltate de Google. Televizoarele inteligente Samsung și LG rulează pe propriile lor platforme, respectiv Tizen și WebOS.

Potrivit Consumer Reports, televizoarele Samsung și TCL sunt vulnerabile la unele defecțiuni de securitate, care ar putea permite hackerilor să controleze de la distanță televizoarele. Consumer Reports mai afirmă că alte televizoare inteligente care rulează pe platforma Roku, cum ar fi Hisense, Hitachi, Insignia, Philips, RCA și Sharp, sunt, de asemenea, vulnerabile la unele probleme de securitate.

Firma Cyber-Security, care a colaborat cu cei de la Consumer Reports pentru aceste studii, spune că produsele Roku au un API (Application Programming Interface) de control de la distanță. Roku, însă, a respins afirmațiile și a emis o declarație prin care a afirmat că Consumer Reports „a greșit„. Compania este pe deplin convinsă că nu există nici un risc de securitate în produsele care folosesc platforma lor.

Roku are sediul în Los Gatos, California, Statele Unite. Roku este pionierul streming-ului pe televizor. Roku operează cea mai mare platformă TV de difuzare în Statele Unite, măsurată în funcție de numărul total de ore, potrivit unui sondaj din 2017 făcut de Kantar Millward Brow.

Aceasta este o descriere greșită a unei trăsături. Nu avem riscuri de securitate„, a declarat Gary Ellison, vicepreședintele Roku. El a susținut, de asemenea, că API poate fi activat numai atunci când utilizatorii vor acest lucru.

Samsung nu a comentat încă afirmațiile făcute de Consumer Reports.

SURSĂIotGadgets