Acasă Stiri Samsung prezintă la IFA 2018 televizorul QLED 8K, vânzări din septembrie

Samsung prezintă la IFA 2018 televizorul QLED 8K, vânzări din septembrie

În timpul conferinței sale de presă de la IFA Berlin 2018, Samsung Electronics va anunța intrarea sa în domeniul 8K, odată cu lansarea televizorului Q900R QLED 8K cu tehnologia 8K AI Upscaling. Disponibil în patru dimensiuni (65, 75, 82 și 85 inch), Samsung TV QLED 8K va avea mai multe îmbunătățiri de 8K, inclusiv Real 8K Resolution, Q HDR 8K și Procesor Quantum 8K. Noul Samsung QLED 8K va fi disponibil în magazine începând cu sfârșitul lunii septembrie.

Pentru a obține imagini de calitate de 8K, televizorul Samsung Q900R are o rezoluție reală de 8K, capabilă de o luminozitate de vârf de 4.000 nit (1 nit = 1 cd/m²) – un standard întâlnit doar în studiourile de film. Această caracteristică permite televizorului să producă de patru ori mai mulți pixeli decât un televizor UHD 4K și de 16 ori mai mulți pixeli decât un televizor Full HD. Samsung QLED 8K dispune de peste 30 de milioane de pixeli în total, ceea ce face ca detaliile conținutului afișat pe ecran să fie mult mai realiste. Televizorul QLED 8K, alimentat de tehnologia HDR (High Dynamic Range) 10+, optimizează nivelurile de luminozitate ale televizorului și produce culori și imagini perfecte.

Tehnologia Samsung 8K AI Upscaling, bazată pe inteligența artificială, este dotată cu o calitate a imaginii și a sunetului la un nivel compatibil cu 8K, indiferent de calitatea sau formatul sursei originale. Dacă un utilizator urmărește conținut printr-un serviciu de streaming, set-top box, HDMI sau USB, procesorul Quantum 8K recunoaște și îmbunătățește conținutul pentru a apărea în format 8K.

În plus, modelul Q900R oferă funcția Direct Full Array Elite pentru un contrast îmbunătățit și un control precis al luminii de fundal, precum și un volum de culori de 100%, permițând utilizatorilor să vadă miliarde de nuanțe de culoare pentru o acuratețe mai pură a culorii.

Direct Fully Array reglează cu atenție luminozitatea. Tehnologia utilizează o rețea completă de iluminare cu LED-uri pentru a ilumina cu exactitate fiecare zonă a ecranului pentru a oferi cea mai bună calitate a imaginii. Acest lucru permite noilor televizoare QLED să întunece anumite zone ale ecranului, luminând simultan altele.

Modelul Q900R 8K (7.680 x 4.320 pixeli) oferă o nouă funcție care permite consumatorilor să utilizeze televizoarele în mod diferit, menținând în același timp cea mai înaltă calitate a imaginii și sunetului. De exemplu, televizorul recunoaște și analizează un număr de dispozitive de divertisment conectate cum ar fi dispozitivele audio conectate prin cablu optic cu One Remote, apoi comută automat sursa de imagine și ieșirea audio a televizorului pentru o experiență optimizată de vizionare.

Elementele de stil de viață, cum ar fi modul Ambient, au fost îmbunătățite pentru a îmbină perfect televizorul în spațiul din jur, prezentând imagini frumoase, vreme, știri și multe altele pe ecran. Conexiunea One Invisible, care vine la un standard de 5 metri, încorporează cablul optic și cablul de alimentare într-un singur cablu aproape invizibil, oferind utilizatorilor mai multă libertate de a decide unde și cum plasează televizorul.

SmartThings, adaugă în plus capacitatea Q900R de a oferi utilizatorilor un acces mai mare la informații și de a le ușura viața, iar Ghidul Universal (Universal Guide) oferă recomandări personalizate pentru a găsi cu ușurință conținut live și OTT (Over the top) la televizor.

Televizoarele cu ecran mare (cu o diagonală de 65 inch – 165,1 cm. sau mai mult) devin din ce în ce mai des întâlnite, cu peste 11 milioane vândute anul trecut. Conform celei mai importante firme de cercetare de piață, IHS Markit, aproximativ 16 milioane de bucăți se așteaptă să fie vândute în acest an. Piața pentru televizoare Samsung ultra-mari (care măsoară 75 inch sau mai mult) este, de asemenea, prevăzută să se dubleze până în anul 2020. IHS Markit prezice că vânzările de televizoare de 8K se vor cvadrupla în următorii câțiva ani.

Samsung este producătorul numărul unu mondial de televizoare din ultimii 12 ani datorită angajamentului său de a stabili noi standarde pentru calitatea imaginii și imersiune. Odată cu prezentarea modelului QLED 8K, compania a ridicat din nou ștacheta în acest domeniu.

Compania sud-coreeană a confirmat că televizorul Samsung QLED 8K TV va fi disponibil în magazine începând cu sfârșitul lunii septembrie. Nu a confirmat încă prețul, dar ne așteptăm să nu fie un televizor ieftin.

Stiri

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...

Galaxy F22 – un nou smartphone ieftin în lucru la Samsung

Seria de smartphone-uri Samsung Galaxy F este oarecum confuză, multe telefoane au specificații identice cu modelele din seria Galaxy M. Dar acest...

Smartphone-ul pliabil Galaxy Z Flip 3 va fi disponibil în 8 culori

Fanii smartphone-urilor au aflat că Samsung va prezenta două noi telefoane pliabile în vara anului 2021; Galaxy Z Fold 3 un smartphone-tableta...

Samsung Galaxy A82 5G confirmat pe site-ul oficial al companiei

Samsung lucrează pe mai multe fronturi la diferite noi smartphone-uri, inclusiv la un Samsung Galaxy A82 5G. Acesta este în stadiu foarte...

Samsung Galaxy S8 nu mai primește actualizări la patru ani de la lansare

Pe pagina de actualizare Samsung, care detaliază ce modele sunt eligibile pentru frecvența actualizărilor, seria Galaxy S8 a fost abandonată. Una dintre...

Bixby Routine+, un nou mod avansat pe Samsung Good Lock

Samsung a lansat un nou modul Good Lock pentru a adăuga rutine mai avansate la asistentul său inteligent. Bixby Routine+ permite utilizatorilor...