Acasă Stiri Test Drive cu "Digital Cockpit" pentru viitorul automobil conectat

Test Drive cu „Digital Cockpit” pentru viitorul automobil conectat

Pe măsură ce internetul lucrurilor (IoT), schimbă viziunea din casa dvs. printr-o experiență viitoare legată de mașină, Samsung a dezvăluit luna trecută platforma „Digital Cockpit”. Aceasta combină tehnologia 5G și o platformă IoT pentru a sprijini un stil de viață conectat fără a compromite siguranța sau performanța atunci când sunteți la bordul unui autoturism.

Prezentată în „Lifestyle District” al standului Samsung City de la CES 2018 din Las Vegas, noua platformă Digital Cockpit este prima colaborare între Samsung și HARMAN, proiectată pentru a putea fi personalizată pentru fiecare șofer.

În interiorul „cabinei de pilotaj”, o serie de afișaje strălucitoare utilizează tehnologia OLED și QLED de la Samsung. Tabloul de bord de 12 inch (30,48 cm.) oferă diferite informații despre conducere, cum ar fi viteza de deplasare a autoturismului și nivelul de carburant. În același timp un uriaș display QLED de 28 inch (71,12 centimetri) aduce o gamă largă de tehnologii la îndemâna conducătorului auto, de la navigație până la conectarea telefonului smartphone pentru efectuarea de apeluri telefonice, redarea muzicii și accesarea platformei SmartThings IoT care urmează să fie lansată în curând.

Conducătorii auto pot folosi Bixby, asistentul inteligent Samsung personalizat, pentru sarcini simple cum ar fi schimbarea temperaturii în vehicul, dar și pentru controlul dispozitivelor IoT (Internet of Things) care nu sunt în mașină. De exemplu, puteți verifica interiorul frigiderului Family Hub pentru a vedea dacă aveți nevoie să cumpărați ouă înainte de a ajunge acasă sau puteți porni mașina de spălat din vehicul – toate cu mâinile libere.

În conformitate cu angajamentul Samsung față de o platformă deschisă IoT, Digital Cockpit oferă un mediu pentru difuzarea unei varietăți de aplicații terțe. Sistemul de vizionare înlocuiește oglinzile retrovizoare exterioare și interioare convenționale cu un tip camere ce reduc unghiurile moarte și detectează obiectele potențial periculoase și alertează șoferul.

Cockpit-ul Digital al firmei Samsung este bazat pe tehnologia de generație viitoare de 5G, care nu numai că poate transmite flux video către afișajele de înaltă definiție ale mașinii, dar, mai important, asigură o siguranță sporită și o eficiență sporită cu Samsung Telematics Control Unit (TCU) – unitatea de control telematică Samsung. Acest lucru permite autoturismului să fie pe deplin „conștient și receptiv” la tot ce este în împrejurimile sale – devenind în esență un centru de date care primește informații și le trimite. De exemplu, TCU va avertiza șoferul că se apropie o ambulanță.

TCU este un produs al colaborării Samsung cu Harman, anterior cumpărării Harman de la sfârșitul anului 2016. TCU funcționează pe baza premiselor că, în viitor, automobilele nu vor funcționa ca niște „insule”. TCU va conecta persoana din autoturism la absolut totul. TCU a fost construit pentru a funcționa cu rețelele actuale 4G Cat 16 și mai târziu cu rețele de 5G de bandă mai mare.

Acest grad de înțelegere și conștientizare contextuală reprezintă următorul nivel de inteligență artificială, soluții de cloud și conectivitate pentru o conducere avansată de astăzi, care sunt scalabile pentru autoturismele autonome în viitor.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...