Sistemul de operare Tizen 5.5 pentru televizoarele inteligente a fost lansat

2413

Prima etapă a sistemului de operare Samsung Tizen 5.5 a fost lansată. Așa cum era de așteptat, versiunea Tizen 5.5 vine cu o grămadă de noi caracteristici. Noul sistem aduce îmbunătățiri în fiabilitate în timpul opririi, adaugă un Web Engine Upgrade Framework, precum și introduce câteva caracteristici noi.

Sistemul Tizen de la Samsung domină piața de televizoare inteligente. Vânzările globale de televizoare inteligente sunt în creștere și reprezintă cele mai multe unitățile vândute. Potrivit Strategy Analytics, televizoarele cu sistemul de operare Tizen sunt cele mai căutate. Majoritatea consumatorilor care cumpără televizoare inteligente vor alege unul care rulează sistemul de operare Samsung Tizen.

Sistemul de operare Samsung Tizen, urmat de WebOS de la LG, este cel mai mare sistem de operare inteligent TV la nivel global. Google TV Android și Roku TV. Sistemul de operare Tizen este pe 21% din televizoarele vândute în 2018,  WebOS are 12%, Android TV are  10% și Roku TV are 4%.

Majoritatea cumpărătorilor de televizoare inteligente aleg pe cele cu Tizen OS

Firma de cercetare Strategy Analitics a afirmat că vânzările de televizoare inteligente la nivel mondial au totalizat 157 milioane de unități în 2018. Acestea reprezentă 67% din toate televizoarele vândute în cursul anului trecut. Aproximativ 1 din 5 televizoare inteligente vândute astăzi rulează pe platforma Tizen, în timp ce 1 din 10 rulează pe sistemul Android TV administrat de Google. Toate gamele de televizoare inteligente Samsung rulează pe sistemul de operare Tizen.

Roku are sediul în Los Gatos, California, Statele Unite. Roku operează cea mai mare platformă TV de difuzare în Statele Unite, măsurată în funcție de numărul total de ore, potrivit unui sondaj din 2017 făcut de Kantar Millward Brow. Roku este pionierul streming-ului pe televizor.

Cea mai recentă versiune a sistemului de operare vine cu un motor de recunoaștere vocală încorporat pentru funcția Speech to Text. Vine, de asemenea, cu suport pentru extensia NET Wearable UI 1.2.0, oferind suport și pentru MediaPlayer și Google MapView.

Vă prezentăm mai jos și alte noutăți aduse de sistemul de operare Tizen 5.5
  • Cadrul multi-asistent permite o asistență pentru mai mulți asistenți inteligenți simultan, conform Iotgadgets. De asemenea, UI Framework adaugă suport pentru vizualizatorul de animație Lottie iar calitatea Evas Maps a fost îmbunătățită.
  • Tizen 5.5 aduce suport pentru afișarea rezoluției 4K și 8K.
  • WRTjs – un nou tip de WRT Framework bazat pe JavaScript, a fost adăugat.
  • Un set API de notificare a fost adăugat pentru a reprezenta diverse informații.
  • Sistemul de grafică acceptă redarea în mai multe ferestre.
  • Managementul memoriei de fundal a fost îmbunătățit.
  • Rețelele neuronale Runtime și Streamer au fost adăugate experimental.
  • Kernel-ul pentru Raspberry Pi 3 și ODROID-XU3 a fost modernizat la versiunea 4.14.
  • Protocoalele open source wayland au fost actualizate la versiunea 1.16.
  • Advanced Audio Distribution Profile permite suport pentru până la două dispozitive diferite.

În plus față de acestea, versiunea Samsung Tizen 5.5 adaugă mult mai multe caracteristici noi platformei. De asemenea, remediază mai multe bug-uri din versiunile anterioare. Și, ca întotdeauna, cea mai recentă versiune conține, de asemenea, câteva probleme cunoscute pe care echipa de dezvoltatori Tizen le va rezolva cu lansări ulterioare.