Top 10 smartphone-uri cele mai vândute la nivel mondial în Q3 2019

1105
Sursa Foto: Counterpoint Research

Compania de cercetare de piață Counterpoint Research a făcut publice rezultatele ultimului studiu de piață despre telefoane. Este vorba despre top-ul celor mai vândute 10 telefoane la nivel mondial în trimestrul al treilea – Q3 2019. Datele cuprind telefoane vândute în toate părțile lumii și prezintă câteva surprize. Samsung are trei prezențe în top 10.

În primul rând, iPhone XR de la Apple, lansat anul trecut, este modelul cu cele mai mari vânzări în Q3 2019. Totuși vânzările generale ale companiei Apple au scăzut în trimestrul trei din 2019. Apple iPhone XR este cel mai bine vândut model din lume în al treilea trimestru al anului 2019 și are o cotă de piață de 3%.

Trei smartphone-uri Samsung Galaxy în primele zece

Smartphone-ul Apple a fost urmat de Samsung Galaxy A10 cu o felie de 2,6% din cota globală a vânzărilor din Q3 2019. Samsung a dat lovitura cu gama medie Galaxy A 2019 , care oferă telefoane cu prețuri mici, camere bune și baterii cu o capacitate mare. Samsung Galaxy A50, cu triple-camera, o baterie de mare 4.000 mAh și 128 GB de stocare a fost al treilea. Galaxy A50 are o cotă de piață de 1,9% din piața smartphone-urilor la nivel mondial. Samsung Galaxy A20 a prins și el top 10 cu o cotă de piață de 1,4%.

În top 10 se poate vedea că seria Samsung Galaxy A și seria OPPO A aproape că domină clasamentul. Cele două companii ocupă 6 locuri în top, fiecare cu trei modele. Galaxy A10 este clasat al doilea în top 10, în timp ce Galaxy A50 este pe locul trei. OPPO A9 este clasat pe locul patru, în timp ce Apple iPhone 11 completează Top 5, conform Counterpoint Research.

OPPO este o companie producătoare de electronice din China fondată în 2004. OPPO este o filială a grupului chinez BBK Electronics, unul dintre cei mai mari cinci producători de smartphone din lume. BKK Electronics deține mărcile Vivo și OPPO. Principalele produse OPPO sunt smartphone-urile și playerele Blu-ray.

Alte modele din listă includ OPPO A5s pe poziția a șasea, Galaxy A20 este pe locul șapte și OPPO A5 pe poziția a opta. Smartphone-ul Xiaomi Redmi 7A a ocupat poziția a noua și, în final, Huawei P30 completează top 10. Huawei P30 poate fi considerat un intrus în primele zece, având în vedere sancțiunile americane, dar modelul este foarte popular în China și cumpărătorii acestui telefon sunt în număr extrem de mare acolo.

Cotă de piață remarcabilă pentru Huawei în China

Potrivit Counterpoint Research, vânzările totale ale primelor zece modele au crescut cu 9% în Q3 2019 pentru un procent de 17% din totalul vânzărilor în Q3 2019. Pentru comparație în aceeași perioadă a anului trecut totalul vânzărilor primelor zece modele a fost de 15%.

În plus, din această listă, pe lângă modelele iPhone și Huawei P30, celelalte sunt modele mai ieftine de ultimă generație. Cu toate acestea, modelele high-end sunt extrem de rentabile și de asemenea, foarte populare.

Câteva remarci făcute de CounterointResearch, potrivit Gizmochina. Prețul de pornire a lui iPhone XR a scăzut substanțial după lansarea seriei iPhone 11. O explicație bună pentru vânzările mari, dar să nu uităm că este un telefon excelent.

Huawei a avut un al treilea trimestru în China excelent, consumatorii chinezi s-au raliat ideii că Huawei a fost agresată de SUA. Vânzările Huawei în China au crescut până la un procent de 66% în Q3 2019. Cota de piață Huawei în China a fost de 42,4% în perioada iulie – septembrie (Q2 2019). Asta înseamnă că din 1.000 de smartphone vândute în China în perioada respectivă, 424 dintre ele au fost făcute de Huawei.