Un nou Mod Avion pe telefoanele Galaxy cu Android 14

230
Mod Avion
Sursă foto: CNN

Airplane mode – Flight mode sau Mod Avion, este una dintre cele mai de bază caracteristici dintr-un smartphone. Sarcina sa este de a scoate un telefon offline și de a dezactiva toate conexiunile wireless de pe el, inclusiv conectivitatea celulară, Wi-Fi și Bluetooth. Acest lucru împiedică telefonul să efectueze apeluri, să trimită și să primească mesaje, să navigheze pe internet și orice altceva care ar putea necesita o conexiune celulară/de date.

Această caracteristică Mod Avion (iconița de pe telefon cu un avion) este, evident, concepută pentru a fi utilizată în avioane. Modul Avion a fost implementat din cauză că semnalele emise de telefon pot interfera cu sistemul de comunicații al zborului. De asemenea, puteți activa Modul Avion pentru a reduce utilizarea bateriei sau pentru a evita contactul cu oricine atunci când doriți să nu vă distragă nimeni atenția.

Android 14 aduce un nou Mod Avion pe telefoanele Galaxy

Locul în care Modul Avion este cel mai folosit este în aer. Pentru o lungă perioadă de timp, companiile aeriene au fost foarte stricte în folosirea Modului Avion. Companiile au solicitat fiecărui pasager să-și pună telefonul în modul zbor, în special în timpul aterizării și decolării. Lucrurile s-au schimbat însă în ultimii ani cu Mod Avion, mai ales când vine vorba de Wi-Fi și Bluetooth.

Fiecare telefon modern (inteligent sau nu) vă permite să activați Wi-Fi și Bluetooth în timp ce Mod Avion este activ. Dar ceea ce majoritatea dintre ele nu oferă este o opțiune pentru a preveni dezactivarea Wi-Fi și Bluetooth atunci când dispozitivul este comutat în modul zbor. Noul sistem de operare Android 14 poate menține Bluetooth și Wi-Fi activate atunci când modul zbor este activat.

Avionul american North American X-15 deține recordul mondial actual pentru cea mai rapidă aeronavă cu echipaj. Viteza sa maximă a fost de Mach 6,70 (aproximativ 7.200 km/h), viteză pe care a atins-o la 3 octombrie 1967.

Google schimbă lucrurile cu Android 14 pentru Mod Avion, potrivit SamMobile. Pe cea mai recentă versiune a sistemului de operare, dacă activați Wi-Fi/Bluetooth în timp ce Flight mode este activ, telefonul își va aminti acest lucru și va menține Wi-Fi/Bluetooth pornit data viitoare când îl puneți în modul zbor.

Desigur, acest mod mai inteligent zbor/avion va fi disponibil și pe telefoanele și tabletele Samsung Galaxy cu Android 14. Samsung rulează în prezent un program beta Android 14/One UI 6.0 pe unele dispozitive. Ne așteptăm ca versiunea finală a software-ului să înceapă să fie lansată la nivel global înainte de sfârșitul lunii octombrie. Cel mai probabil primele modele care vor primi noul software sunt Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra.