Acasă Stiri Un smartphone îl atingem în medie de 2.617 de ori într-o zi!

Un smartphone îl atingem în medie de 2.617 de ori într-o zi!

Grație unei aplicații specializate pentru astfel de lucruri – DScout, s-au înregistrat toate interacțiunile a 94 de utilizatori cu telefonul smartphone într-o zi, rezultatul: atingem un smartphone de aproximativ 2.617 ori în decursul unei singure zile.

Smartphonul a devenit un obiect indispensabil omului modern, din momentul în care ne trezește dimineața și până seara târziu suntem aproape permanent cu el în mână, a depășit de mult stadiul de a efectua și a primi apeluri, iar atunci când plecăm de acasă primul lucru la care suntem atenți este să avem telefonul la noi. Este un adevărat calculator la purtător știe tot și face aproape de toate.

Nu ne face cafeaua deocamdată, dar niciodată nu e prea târziu!

Practic suntem toată ziua cu el în mână.

Fiecare clik pe ecranul tactil a fost numit de aplicația DScout o atingere și rezultatele sunt uimitoare: participanții la acest studiu au atins în medie de 2.617 de ori smartphone-ul lor într-o singură zi.

Timp de 5 zile, aplicația DScout, instalată pe smartphone-urile celor 94 de voluntari, a înregistrat zeci de mii de date. Știm deja că mai mult de jumătate dintre noi petrec în general până la 5 ore pe zi pe smartphone, dar cifrele prezentate de DScout sunt chiar mai impresionante. În 5 zile, cei 94 de „cobai” au interacționat cu telefonul lor de 120 milioane de ori. Aceste milioane de interacțiuni sunt împărțite în 33.090 de sesiuni (ori de câte ori utilizați terminalul dvs.). Pe parcursul zilei, media noastră de atingere a unui prețios dispozitiv mobil este de 2,617 ori. De necrezut!

DScout este o companie din Chicago, Statele Unite. Printr-o aplicație mobilă ajută companiile obsedate de clienți să vadă și să simtă modul în care oamenii experimentează și folosesc produsele și serviciile lor în anumite momente de zi cu zi, care contează pentru aceste companii pentru luarea unor decizii de afaceri pentru viitor.

Conform datelor DScout unii utilizatori petrec aproape 4 ore pe zi pe telefoanele lor! Nu este totul: printre cei mai nomofobinume medical care poate deveni o afecțiune psihologică acordat dependenței de telefoanele mobile – din cei 94 de participanți, această cifră chiar urcă până la 5.427 interacțiuni cu smartphone-ul în medie pe zi! Potrivit DScout, ei petrec în medie 225 de minute împărțite în 132 de perioade pe zi, pe smartphone-urile lor.

În 52% dintre interacțiuni, utilizatorul se concentrează pe o singură aplicație. Dar care dintre ele? Nu este surprinzător că rețeaua socială Facebook se dovedește a fi cea mai utilizată aplicație. 15% dintre interacțiuni sunt într-adevăr dedicate rețelei sociale a lui Mark Zuckerberg. Aplicația depășește chiar și mesajele SMS, care reprezintă 11% dintre interacțiuni, și ecranul de pornire al smartphone-ului 9%.

Din punctul de vedere al utilizării, 26% dintre interacțiuni sunt dedicate trimiterii de mesaje, fie pe Facebook Messenger, fie pe WhatsApp, iar 22% sunt rezervate în întregime rețelelor sociale. Căutările pe Internet reprezintă doar 10% din interacțiunile utilizatorilor.

Acest studiu confirmă influența crescândă a smartphone-ului asupra vieții noastre de zi cu zi. Aceste cifre sunt de departe uimitoare și uluitoare!

Trebuie să recunoaștem că fără un smartphone sau mai nou fără acces la internet nu suntem deloc în apele noastre. Chiar nu știm dacă acest lucru este normal sau nu, suntem într-o lume în permanentă mișcare la care trebuie să fim conectați tot timpul. Trebuie să fim în contact cu familia cu prietenii cu lumea, iar smartphone-ul nostru ne ajută la acest lucru.

Pe de altă parte actualele smartphone-uri sunt adevărate minuni tehnologice, începând de la display-urile tot mai mari, vezi Samsung Galaxy S8+ și Galaxy Note 8 și până la caracteristicile și utilitățile oferite pentru a ne ajuta practic în toate problemele zilnice, de la sănătate și finanțe până la informații de tot felul și de pe tot globul.

Stiri

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...

Samsung a lansat în sfârșit Chromebook seria 4 în Marea Britanie

Samsung Electronics Co Ltd. a anunțat ieri lansarea laptopurilor Chromebook 4 și 4+ în Marea Britanie. Combinând designul elegant și performanța cu...

Galaxy Z Flip 2 va avea un ecran cu rata de actualizare de 120Hz

Samsung Galaxy Z Flip a fost foarte bine primit de public și gigantul tech are în plan lansarea unui urmaș al acestuia...

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...